Vecka 29 startar :)

Tisdag = ny bebisvecka. Tänk, nästa vecka går jag in i vecka 30 - det var den veckan jag längtade till i början för då kändes det som "Då är det sjukt NÄRA!" Nu känns det inte riktigt lika nära som det kändes i början, men visst börjar man känna att tiden springer på. Försöker njuta så mycket jag kan av att vara gravid, även om det är tungt och frustrerande många gånger. Hormonerna svallar värre än någonsin och bebis blir starkare i sina sparkar för varje dag som går. Mys! Som ni ser på min gravidwidget här vid sidan om så har jag gjort 70% av graviditeten hittills. Det är 83 dagar kvar till beräknad förlossning och bebis väger förmodligen strax över ett kilo redan! Nu vill jag verkligen flytta så jag kan börja göra iordning barnrummet, vill bädda sängen och tvätta, stryka och vika in kläder och... Njuta av sista tiden som gravid. Hoppas våren kommer på riktigt också, idag har vi 6 plus och strålande sol! Självklart ska det bli en god semla (eller två?) såhär på fettisdagen också!

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

vikt.JPG langd.JPG

1.2-1.4 kg

35-36 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0