Älska färg!

Fick se en bild på Depends vårnyheter med nagellack - såå fina färger! Man vill ju ha allihop och självklart ska våren komma så fort man målar första nageln vackert pastellig :) Jag ska absolut unna mig iallafall ett av lacken, frågan är bara vilken färg?


Jag har ju en förkärlek till blått och rosa.. Hur snyggt är inte den starkt blåa? Dock är jag nog ute efter något mer "neutralt" denna gång, har ju en hel del färgklickar redan som behöver användas innan dem torkar!

Mardrömmar from hell

Vilken natt jag haft. Jobbigare än på länge! Drömt sånna hemska mardrömmar, tack och lov inget om bebis men ändå. Drömde om att massa folk jag känner blev dödade och jag sprang på en bro men tillsagd att springa tillbaka, då var det helt rött av blod på hela bron och jag såg en död människa ligga längre fram. PANIK hela natten rakt igenom. Fortsatte drömma varje gång jag somnade efter att jag vaknat. Snurrat runt som en elvisp i sängen, vaknade av att jag låg på tvären och gud vet hur! Inte konstigt att jag behövde gå upp och äta lite flingor vid 6 för magen skrek efter mat, så som jag brukat energi :) Somnade om en liten stund men vid åtta gick jag upp igen. Det resulterar i dum huvudvärk idag så måste vara extra noga med mycket vatten under dagen.

Iskallt är det ute, men vackert väder med sol och blå himmel. Lillen har lånat min bil till skolan idag så det blir en skön hemmadag för min del. Frågan är vad jag ska orka hitta på, just nu känns det som soffan är en bra plats att spendera större delen av dagen i.. :)


Soluppgång i Nol :)

Försäkring

Så, nu var det äntligen fixat. Nästan iallafall. En väntabarn-försäkring är påväg hem i brevlådan till mig. Den börjar gälla från vecka 26 så om en vecka, blir perfekt eftersom jag ska få brevet och hinna betala innan. Verkar inte som det är många som tecknar försäkring när dem är gravida, antagligen därför det kommit ut så många gratis försäkringar nu. Det finns alltid två alternativ nämligen, en som är gratis och en som kostar. Vilken tror ni själva är bäst? Såklart den som kostar. För mig var det ingen tvekan alls vilken jag skulle välja, jag får tusen gånger fler saker om jag betalar 1050 kr och då gäller den allt som har med bebis att göra, ända fram till bebis fyller 6 månader. Det ingår allt till mig, och eftersom jag redan har en personförsäkring på mig själv så är det ju många saker som blir dubbla men det gör inget sa dem, jag får ut från båda föräkringarna isåfall och det är ju toppen. Så om ca en vecka är lilla bebis försäkrad där inne! Bra tycker mamma och pappa, vi är ju rädda om dig :)



Lilla hjärtat

Att jag bakar en aktiv unge, det är ett som är säkert! Herregud, trodde inte att en bebis i magen kunde röra sig så mycket som vår håller på nästan varje dag. Det är gosigt, jag är ju så löjlig så blir nojig varje gång jag inte känt av bebis på ett par timmar, men nu börjar det bli trångt i magen, det märks väldigt tydligt! Kan inte dricka ett glas vatten utan att behöva gå och kissa en kort stund efter, speciellt om bebis är igång för jag kan få rejäla kickar rätt på urinblåsan och det är fan inte skönt! Förut när jag sov en stund fick jag en sån hård spark att jag vaknade av att jag ville skrika aj men fick springa till toaletten istället ;)

Men något som är väldigt roligt, och konstigt, det är när det känns som att bebis försöker ta sig ut genom magen och man tittar på den. Vad ser man då? Jo, en helt sjuk syn, ska verkligen försöka ta kort på det någon gång - man kan se exakt hur bebis ligger för ofta är det en liten rumpa som putar ut så mycket att det ser ut som en större tennisboll på ena sidan av magen! Ser inte klokt ut, så kan man klappa lite på den så flyttar den på sig :)


Sånhär cool bild vill jag kunna ta senare under grav. Häftigt!

I love pink


Min rosa halsduk ska matcha min rosa mössa idag!
I love pink

Varför?

Nu när jag har en bebis i magen inser jag extra mycket hur gott allt förbjudet eller sånt man inte kan få är. Jag längtar efter att få shoppa massa snygga vårkläder och överallt är det reklam om något nytt, snyggt vårplagg! Och jag ska inte sticka under stolen med att jag kan avundas alla som sitter och tar ett gott glas vin till maten, varför ser det så gott ut nu när jag knappt brytt mig innan? Det är för att man inte KAN, för att man inte FÅR, för att man inte BÖR. Jag följer nog nästan alla regler och anvisningar som finns för gravida när det gäller vad jag äter och dricker och gör. Det är verkligen konstigt det där - att förbjuden frukt alltid lockar mest.

Tur att jag iallafall kan köpa snygga accessoarer om jag vill, det är en liten tröst ;) Fick köpt mig ett par nya solbrillor på lindex förra veckan, var verkligen i behov av det och trots vinter så kräver soliga dagar brillor för att skydda ögonen och slippa extra huvudvärk pga kisande. Det blev ett par vita pilotbrillor - kan inte påstå att utbudet var det bästa såhär års men jag blev ändå rätt nöjd. Har sjukt svårt att hitta solbrillor med tanke på flugmodet - ALLA glasögon täcker halva mitt ansikte eftersom jag inte har så stora ögon och ansikte heller för den delen. Ser inte klokt ut.


Enkla, inte för stora och billiga. Dem åker på mig idag i det soliga vädret! Slipper man massa smink också, dubbelt-bra ;)

Öppen blogg igen

Så, nu öppnade jag upp bloggen för allmänheten igen. Har ju haft den lösenordsskyddad ett bra tag men kände att jag lika gärna kan låta alla läsa igen :)

Idag är himlen alldeles ljusblå... Så vackert! Det kommer bli en fin dag och jag är verkligen i behov utav akupunkturen som jag ska få idag. Jävlar vad ont jag haft hela helgen och det fortsätter idag, dock något mindre ont än i fredags, då var det kaos men jag blir arg och ledsen över att det börjat bli så mycket värre igen. Nu har jag faktiskt ändå legat och vilat hela helgen och det är ju det som ska hjälpa, men icke. Fan för foglossning!

På onsdag är det exakt två månader kvar till ett viktigt datum för mig, som är lika viktigt varje år. 1a april. Why? Det är havsöringspremiär och det brukar vara en av de mysigaste dagarna på hela året! Förra året minns jag att det var svinkallt fortfarande, ingen vår i sikte direkt. Tror isen precis lossat, så kallt var det! Men undra om det var 2009 eller 2010 som det blev perfekt väder - minns att jag tog av mig tröjan och låg och solade på berget en stund mitt på dagen när solen värmde lite grann. Men ett år, det är många år sedan, men jag glömmer det aldrig, då var det helt otroligt varmt för att bara vara 1a april! Minns så väl när jag, pappa och lillen såg solen gå upp vid horisonten och det blev varmare och varmare. Vi stod med bergen som skydd så det blåste inte och på dagen kunde man ligga och sola och bara njuta av havet, omgivningen och fisket! Sådana dagar bryr jag mig inte mycket om ifall jag får fisk eller inte, min själ mår som bäst ändå när våren visar sig för första gången :) I år hoppas jag givetvis på en fin för-vårdag också, eftersom det var så kallt förra året. Fisken hade inte ens hunnit växa till sig till datumet, vi fick väldigt många öringar sammanlagt men inte en enda som höll måttet. Men jag slog iallafall mitt rekord förra säsongen - en havsöring på 2 kg och det är inte illa! Till och med ovanligt :)


Våren kom dock fort förra året - denna bild är tagen 25 april och det är totalt vindstilla (!) och 20 grader i solnedgången... Åhhh, det där är verkligen det bästa jag vet!

Nåja

Har inte direkt fått gjort mycket idag som jag hade velat, men orken har verkligen inte infunnit sig. Men lite duktig har jag faktiskt varit! Alltid något. Efter en lång, go dusch så lyckades jag fixa iordning lite i städgarderoben där allt bara låg inslängt, massa saker som inte ens skulle vara där såklart.. Fixade det så det blev tomt och jag fick in den nya balen med toapapper som stått mitt i hallen för länge nu, fick även in datorskärm och andra datorprylar som stått mitt i hallen en längre tid så nu finns det bara kartongen till nya datorn som R får kolla vad han ska göra med eftersom det ligger grejer i den, två påsar med R´s jobbarkläder+skor som jag inte har en aning om vart jag ska göra av :/ och två påsar med kläder från mig som ska lämnas till insamligen! Så lite duktig känner jag mig allt, har kommit en bit påväg, hallen har man knappt kommit in i det senaste... Just det, ställde in massa skor i skåpet också som inte används, skohyllan var mer än överfull vilket resulterade i flera par skor på golvet. STÖK var bara förnamnet.

Lyckades klicka mig in på Style by Tyra, och kikade lite på mellandagsrean. Visade sig att man fick fri frakt hela denna helgen så tänkte se om jag hittade något billigt. Lyckades klicka hem en bikini för 75 spänn, inte dåligt Cissi! :) Överdelen är helt knytbar vilket jag var ute efter nu med tanke på mina växande boobies och tog trosorna i samma storlek som överdelen (gick inte att välja annan storlek på dem) men jag kommer ändå behöva ett par storlekar större snart kan jag tro så det är bara bra! På måndag ska jag fråga min sjukgymnast vad hon tror om vattengympa, har sett att dem har det här i kommunens badhus på torsdagar och då är det varmbad. Det skulle min lilla kropp älska! Förmodligen blir det jag och alla pensionärer då, mysigt :)





Måste försöka orka idag

Idag måste jag försöka orka ordna lite här hemma. Fan vad det ser ut som ett kaos JÄMT sen jag blev gravid. Kan väl inte beskylla R helt, jag har faktiskt valt att ta hand om hemmet sen vi blev tillsammans och flyttade ihop, fastän han kan vara rätt lat vilket lett till att jag får ta det mesta. Men anyways, nu försöker han hjälpa till, tack och lov, han tvättar när jag ber honom om det och diskar efter maten för det mesta. Men ibland säger gravid-hormonerna ifrån och jag får utbrott på att han inte gör någonting. Det jag kan mena är nog att jag alltid ska behöva be honom göra något i sitt eget hem. Men sedan kommer jag på att vi är uppväxta HELT olika, jag med en pedantisk pappa och en ordningsam mamma. Han med ett, enligt mig, ganska kaotiskt hem med många barn och vänner till barnen som stökar ner. Jag blir stressad av ett stökigt hem, så just nu lever jag i stressen själv. Köpte 10 flyttlådor i veckan som jag tänkte jag kan börja packa i, då ska jag passa på att rensa samtidigt för jag har nog en hel del saker att kasta ut! Men har lovat mig själv att innan nästa vecka är slut så ska jag ha fått lite ordning här hemma igen, så vi kan börja byta golv och annat som ska göras i väntan på att vi ska få en ny lägenhet. Annars får jag väl diskutera mer med pappa om att byta lägenhet, så får han bo här tills han får något nytt sen, så får vi helt enkelt sälja efter det. Då har vi iallafall en trea med trädgård och världens bästa område, jag vill verkligen bo där så om det är sista lösningen så får det bli så. Det är bara att pappa ska vänja sig vid att bo utan trädgård och i en något mindre lägenhet. Men snacka om pengar han kommer spara varje månad. Då kommer han ha råd att hitta på saker igen, och jag vill verkligen unna honom det. Så vi får se - just nu är jag bara stressad över vart vi ska bo, jag vill så gärna få flyttat och ha det klart, NU.

Kan inte få nog av bilden på Heidi Klum så slänger in den som vanligt - jag ska lätt bli en lika hot mama som henne!



Hårfunderingar..

Hittade en bild på Victoria och David Beckham där Victoria är sjukt snygg i håret! Jag skulle kunna tänka mig klippa lugg som henne, men behålla mitt långa hår. Då är det snyggt även när man har tofs, och luggen är tillräckligt lång för att kunna sättas upp med spännen om man vill ha bort den. Tåls att fundera på - vet ju att jag vill våga göra något skoj med mitt hår när bebis har kommit, känna mig lite fräsch och slänga i tusentals ljusa slingor lagom till sommarn! :)


Hur snygga är dem inte då? Grrrr!

Måste unna mig lyx

Mamma fick ett presentkort på Gildaskolan i julas av sina arbetskamrater. Det är en skola där dem utbildar hudvårdsterapeuter och har reducerade elevpriser. Jag har absolut inga problem med att gå till en elev, vet själv att dem är oftast väldigt noggranna och försiktiga - detta är ju trots allt något dem verkligen, verkligen vill eftersom dem lagt massvis med pengar på en sådan utbildning! Så därför sa jag till mamma att vi kan ta en dag ihop för jag hänger mer än gärna på och unnar mig lite extra lyx såhär när jag närmar mig en höggravid kropp med stormsteg :) Jag älskar lyx i form av behandlingar, det är sånt min kropp älskar allra mest! Till min glädje såg jag att de har speciell gravid-massage - undra om jag ska testa den eller ta en ansiktsbehandling? Svårt val... Har iallafall bestämt mig för att köra på en manikyr, det är lyx om något att få ta hand om sina händer! Har aldrig gått på riktig manikyr så det ska jag välja utan tvekan. Ska tvinga mamma att göra det också ;) Sen får vi se om det blir gravid-massage eller någon ansiktsbehandling, lutar väl åt massagen tror jag.. Verkar spännande! Får väl se om vi kan boka någon tid i nästa vecka eller veckan där på, jag klippte precis ner mina naglar men dem växer fortare än vanligt nu under graviditeten, och då växte dem fort innan, så jag har långa naglar om två veckor igen om jag nu vill välja en fransk manikyr.

Nej, det är väl dags att göra sig iordning lite inför min dejt med en kollega - fika och fixa ID-kort står på schemat. Jag tycker bara det är sjukt jobbigt att jag ser helt hemsk ut på kortet jag tog, hade precis jobbat, var i början av graviditeten så TRÖTT var bara förnamnet - ser sjukt sleten ut men men, det ska bara användas i jobbet så jag får stå ut. Förhoppningsvis kommer inte mitt kort komma till användning ändå, jag är ju trots allt inte i hemtjänsten och jobbar och det är främst där man behöver kortet så de gamla ska veta att man verkligen är från hemtjänsten och inte någon hemsk människa som ska sno saker. Hemska människor det finns! De gamla är bland det bästa vi har, jag älskar mina mor och farföräldrar till månen och tillbaka! Det borde alla göra...


Det där ser så rogivande ut, det där är riktig Lyx om du frågar mig!


Hur vackert är inte detta då? Ser så fräscht ut - jag har fotfobi och tycker inte om fötter, inte ens mina egna. Men måste erkänna att dessa fötterna är riktigt vackra och fräscha - SÅ ska jag ha det till sommaren. Punkt!



Jag drömmer, jag längtar, jag saknar, jag älskar!

Ahh vilken drömvärld jag är i - eller längtar till? Eller, svårt att sätta ord på känslorna jag har just nu. Jag vill så fruktansvärt mycket ha vår, jag vill att solen ska börja värma, blommor ska börja visa sig i alla rabatter och skogar, fåglarna ska börja sjunga kärlekssånger för oss om att sommaren är påväg.. Jag vill åka och fiska en vacker vårdag vid havet, bara njuta av lugnet och sällskapet och hoppas på fisk. Jag vill att våren ska komma för då ska jag få träffa den personen jag saknar (utan att ha träffat), längtar och älskar allra, allra mest! Att man kan känna såhär för sin bebis i magen är obeskrivligt, HUR kommer det kännas när jag ligger där med dig i min famn då? Om känslorna nästan kan svalla över redan, hur kommer det inte bli då? Jag drömmer om att jag är gravid i alla drömmar, magen är med mig vad jag än drömmer. Magen är fin, och den kommenteras i alla drömmar. Inatt drömde jag något häftigt, drömde att bebis sparkade så hela foten kom ut från magen så jag kunde hålla i den! Och det var inte äckligt som man annars kunnat tycka i drömmen, det var något jättevackert och härligt - jag klappade och mös med den lilla, lilla foten och bebis verkade älska det, älska mammas närkontakt... Åhh, sånna drömmar gör ju längtan så mycket större! Jag räknar dagarna, jag vill att tiden ska gå så fort. Jag är så lycklig! Vi är så lyckliga! :)


Vårsolen som värmer mig i ansiktet. Säg min älskling, vilka drag ärver du utav mig? :)
Nyfikenheten kan göra så jag spricker nästan... :)

Fundersam beslutsångest?

Sitter här och har tittat runt lite på matgrupper, vi är i stort behov utav nytt köksbord och stolar då vi har ett glasbord nu - inte idealiskt när man har barn sen, det är repigt och fult och en av stolarna är helt trasig och jag tror minst en till är på god väg att ge sig. Jag vill ha fixat så mycket som möjligt innan bebis kommer, vi lär inte ha tid att åka och köpa sånt då :) Och det kan vara skönt att få det gjort innan vi ska flytta så slipper man släpa med sig sin gamla matgrupp. Men nu har jag bara lite beslutsångest... Har vi verkligen råd? Vi har pengarna, det är inte det, MEN vi måste tänka framåt också. Jag är sjukskriven nu, och har jag otur krånglar F-Kassan med att ge mig pengar i tid, då vet man aldrig när det kan trilla in några slantar. Plus att det är långt ifrån min vanliga, bra lön jag kommer få, säkert knappt hälften för vill inte hoppas på för mycket. Men som sagt, jag har pengarna eftersom jag är en riktig spara-tjej, så får väl diskutera med R sedan när han vaknar och se vad han tycker. Gruppen jag hittat är sänkt helt sjukt mycket just nu också, riktig kvalitét på det så därför vill jag inte missa erbjudandet! Från att ha kostat 9.330 kr så kostar det nu 4.665 kr. Och det är såååå snyggt... GE MIG! :)


Det är vitt, högblankt bord och svarta, stilrena stolar. Sedan är det 6 stolar också, vilket jag helst är ute efter - då tycker jag priset är väldigt billigt med vad jag hittat på nätet, Ikea var dyrare till och med!

På rosa moln

Idag har jag en riktig lycko-kick i mig. Är så lycklig och så glad så jag vet inte riktigt vart allt kom ifrån! Det är så härligt, det behövs sånna här dagar bland alla hormonstinta, frustrerande och arga dagar. Har fixat mina naglar och gett dem lite färg, dazzling ocean - min sommarfavorit som är vackert turkosglittrig. Har fixat ögonbrynen som behöver noppas och klippas oftare än jag gör, men idag blev det gjort och lite färg på dem så är dem som nya ;) Springer omkring i lägenheten med min sportbh och mjukisbyxor, magen i vädret och den är så fin och växer så det knakar :) Sitter just nu och funderar på vad jag ska hitta på till lunch, magen börjar skrika efter mat... Kanske pannkakor? Eller nja, får nog bli pyttipanna och ägg, snabbt enkelt och hyffsat gott. Hoppas jag kan få städat lite här hemma under dagen också nu när glädjen och energin har infunnit sig. Tänk att solen kan påverka en så mycket, för jag tror det är den som gör mycket av mina spirande känslor idag :) Innan jag vet ordet av kanske något inte går som jag vill och så rasar hela världen samman. Knäppa gravida kvinna! :D



Här kommer bebis få bada massvis i framtiden, vackra Getskär i Stora Höga

Vi är vakna och lyssnar på musik :)

Här sitter jag med en vaken bebis i magen. Så vi lyssnar på lite musik, just nu spelar jag panflöjts-låtar och det sparkas hejvilt där inne emellanåt :) Min mysbebis! Jag älskar panflöjt och det är något av det mest avslappnande ljudet som finns för mina öron, och vill att det ska bli så för mitt lilla hjärta också! Det är så himla häftigt, för jag tror att jag kan se hur bebis hjärta slår, för magen guppar precis som snabba hjärtslag. Ska be R lyssna sen, för idag fick jag en ny artikel om att jag gått in i vecka 25 och där stod det att man kan höra barnets hjärta om man hittar rätt plats på magen :) Det kommer R älska! Han är så go mot mig och bebis nu, märks att han längtar minst lika mycket som mig. Vet att han kommer bli en så bra pappa! Och bäst av allt är att han från hjärtat ger mig komplimanger om att jag verkligen är vacker nu, att han var orolig innan att han inte skulle tycka det men att det är helt fantastiskt vad han känner för mig i denna tjockismagen. Jag älskar min lilla familj så himla mycket! Snart är vi verkligen tre, tre som ska göra allt tillsammans :)



Håller tummarna så hårt...

Lugn eftermiddag. Vi har myst och tittat på två avsnitt på Tusenbröder säsong 2 - jag lyckades få R att börja titta och nu är han fast. YES. Minns att jag älskade den när den gick på tv, men det var hundra år sedan så ville se den igen. Så nu tittar vi flera avsnitt om dagen, det är något att sysselsätta sig med iallafall :) Skönt att ha honom hemma nu när jag också bara går hemma. Barnmorskan skulle förresten prata med läkaren på torsdag för hon trodde på sjukskrivning fram till gravidpenningen börjar gälla - dvs inget mer jobb för mig förrän bebis börjar dagis och mammaledigheten är slut.

Hos barnmorskan gick det fort som vanligt. Vi lyssnade på trollets hjärtljud och det var 148 slag/minut vilket är jättebra. Sedan mätte vi magen för första gången och måttet var precis efter kurvan! 24 cm mätte jag så hon sa att det såg så bra ut och att jag inte ska lyssna på när folk påstår att jag har liten mage för den följer precis kurvan och allt ser bra ut. Tack :) Sedan var mina värden BRA denna gången också, kanske ska vara gravid jämt? ;) 120/60 i blodtryck, kan inte bli bättre. 125 i blodvärde, tack för det niferexen. 5,8 i blodsocker, inget att klaga på alls. Så det enda som stör i min graviditet är alltså foglossningen, det står jag ut med. Tanken på att allt går så fint framåt med min lilla trollis i magen gör mig så lycklig! Då står jag ut med all smärta i världen.

Just nu sitter jag och önskar och hoppas på att vi ska få en lägenhet... Sökte precis en till på Alebyggen, en lägenhet jag sååå gärna vill ha! Snälla ge mig den! Trots mina få köpoäng... Ska ringa till dem imorgon och tjata lite, hoppas verkligen det kan hjälpa. Känner att jag börjar bli desperat snart. I slutet på veckan ska jag ringa till en annan hyresägare också ju, och håller tummarna lika hårt där... Snälla, ge oss en lägenhet! NU!



Vagnfilt :)

Tog en sväng till Ikea igår med E och barnen. Fick köpt ett paket med 5 frottéhaklappar till baby och en jättefin, gosig fleecefilt till baby! Älskar den! När trollet kommit så kommer jag åka och köpa en till, nu köpte jag en grön och den ska få pryda vagnen hade jag tänkt. Var en liten figur av en snigel på också :) Men det fanns även blå och rosa, så när trollet kommit så får vi se vilken färg på filt det blir!
Men usch vad ont jag hade efter vi varit på Ikea. Barnen trotsade en hel del och jag med foglossning på det.. Det ska bli skönt att ha en bebis som inte kommer kunna springa omkring på ett bra tag, hinna vänja mig sakta och säkert ;)

Nu är det snart dags för ett besök hos barnmorskan och därefter blir det raka vägen till sjukgymnasten för akupunktur!


Fliten, fast jag har en snigel på min som sagt. Det är orangea sömmar :)


Haklappar för att skydda kläderna som förmodligen kommer bli tillräckligt fläckiga.. :)

Ahhhhh, vad jag längtar efter dig bebis! Snälla, låt tiden gå fort nu...

Kungälv?

Så, nu var det gjort också ja. Varför ska jag alltid komma på saker så himlans sent? Nåväl, har iallafall precis registrerat mig på kungälvsbostäder som sökande - vi kan ju trots allt tänka oss att bo där också så det är lika bra att söka på alla ställen man kan tänka sig. Större chans då. Dock räknar dem ju köpoäng precis som alebyggen, smart av mig att komma på det NU när vi helst ville flytta redan... Igår? Lär väl aldrig få ett erbjudande om att komma på visning men det är bara att ha is i magen och hoppas. Nu har jag ju iallafall tre säkra hyresrättsföreningar registrerade, kan vi inte bara få en lägenhet snart så jag slipper oroa mig för allt detta? Hoppas verkligen det kommer in något i veckan, ska ringa ett av hyresbolagen i slutet av veckan som kommer, och håller alla tummar och tår att det har ramlat in något till oss... :)

Snöigt och fint ute fortfarande, tack och lov. Dock snöar det inte idag. Lite halvmulet men det är ju vitt och fint ute :) Jag ska försöka orka få all disk gjord idag, började imorse och tänkte fortsätta nu. MÅSTE verkligen rycka upp mig och få lite saker gjorda, foglossningen är ju trots allt bättre så jag orkar mer än jag gjorde för en månad sen. Får väl se om läkarn tänker sjukskriva mig fram till havandeskapsperioden börjar, men alla på jobbet sa att jag inte bör komma tillbaka för då blir det värre för mig igen. Troligtvis är det väl så. Suck. Jaja, bara att stå ut, bara energin infinner sig så ska det nog bli lättare :) Behöver köpa flyttlådor snart också, lika bra att börja packa - jag ställer mig in på det bästa positiv som jag är!

Och så kom vintern!

Så kom snön till oss också, äntligen! Vi hade nog världens tråkigaste jul-väder, jag hade absolut ingen julkänsla och var trött på grund av graviditeten och att vi var utan snö och kyla gjorde ju inte direkt saken bättre. Men nu, 20 januari så vräker snön ner. Det har kommit säkert mellan en halv och en decimeter redan sedan i förmiddags, och det snöar fortfarande. Dock inte lika mycket men ändå.

Vi åkte ner till Nödinge och handlade, så mysigt att gå ut i snön och jag fick riktiga lyckokänslor! Tråkigt att jag inte har energin eller kan ut och ha skoj i snön bara, foglossningen hade väl dödat mig då. Men det är mysigt att bara titta ut på det fina vita landskapet... Jag blir sugen på pulka-race, grillad korv, varm choklad med vispad grädde... Mmm, jag ska lätt göra varm choklad sedan när vi ska trycka i oss våra semlor efter maten är smält! :)

På tal om något annat, folk frågar mig hela tiden om jag fått några riktiga cravings än och jag kan inte komma på något speciellt. Det enda är att jag dricker ganska mycket smaksatt mineralvatten, förmodligen för jag tröttnar på att dricka flera liter kranvatten om dagen så som jag törstar. Frukt ä jag sugen på, men det är inte direkt något nytt. Alltid varit sån. Har fått tillbaka mitt tomatbegär, äter en hel del tomater men det hör egentligen inte heller till en jätte ovanlighet när det kommer till mig. Men så har jag hört att många även får cravings på annat än just saker man äter - konstigt tyckte jag. MEN NU VET JAG NOG VAD DEM MENAR!

Köpte en ny handtvål idag, en jag aldrig sett eller luktat på. Luktade givetvis i affären och kände bara "Åhhh, vilken doft! Den doftar som något jag vill dricka!" Har tvättat händerna 3 gånger med den på mindre än en timma. Sniffar på händerna. Kom på vad den luktar. Sockerdricka. Åh vad gott tvålen luktar! Undra om jag startar ett ha-begär här och nu? Sa till R att den tvålen lär inte hålla många dagar - jag kommer tvätta för att känna doften, och han har en knepig sjukdom att alltid vara helt ren om händerna så han tvättar sig sjukligt mycket. Nåja, jag kommer bekosta mig tvålen, för doften är oslagbar..... Laban & Labolinas handtvål, svart (hur bra är det inte att den är för både barn och vuxna då?! Tar dem bort den ur sortimentet kommer jag gå bananas!)



Denna utsikten har jag just nu - hur fint och mysigt är det inte då? Önskar jag hade trollisen här så vi kunde gå ut och åka pulka.. Tänk vad nästa vinter kommer bli rolig! :)

23+0

Ny bebis-vecka idag då ja. Går alltså in i vecka 24 och om exakt en vecka har jag varit gravid i hela 6 månader! Sjukt det känns, känns verkligen inte som så länge. Visserligen visste jag inte ens om det de första 6 veckorna, så har vetat det i fyra och en halv månad :) Räknar man så som jag räknar månaderna nu så är man gravid i 10 månader - 40 veckor blir 10 månader om man räknar att en månad är 4 veckor. Jag tycker det är mest logiskt att räkna så, och enklast :)

Var och fikade idag med Madde och hennes söta Alicia. Jättekul att träffa henne och umgås lite, eftersom vi bara träffats på jobbet tidigare! Hoppas det blir en ny fika snart igen :) Fick ett sms igår från jobbet om att jag skulle ringa upp en tjej jag brukar jobba med på ett av alla ställen jag är, så ringde upp henne och tänk vilka fantastiska och omtänksamma människor det finns i min omgivning! Hon vet att jag är gravid och det är mitt första barn så hon ville bara höra om jag ville komma och se om hon har något jag vill ha då hon har ganska små barn hemma och inte ska skaffa fler. Så gulligt av henne! Så dit ska jag på torsdag och fika och kika på grejer, blir säkert att man får med sig en hel del, hon är väldigt pedantisk av sig också så det är nog väldigt välskötta saker - toppen! :)

Imorgon ska jag upp tidigt på beställning, konstigt att det alltid är jobbigare? Blir upphämtad kvart över sju av en kollega för vi ska ha planeringsdag vid Slottskogen. Blev erbjuden att följa med trots sjukskrivningen och självklart vill jag träffa alla goa kollegor och höra vad som tas upp och pratas om. Jag är väldigt nyfiken av mig samtidigt som jag tycker om utveckling och vill se till att vi i arbetsgruppen får tillgång till utveckling. Men vår nya chef verkar toppen och hon har redan pratat om att skicka mig på utbildning inom autism då jag jobbar mycket med det, men nu lär det vänta eftersom jag inte kommer jobba på ett ganska bra tag :) Nu börjar unga mödrar - dags att byta dator mot tv en stund!



Vår älskling

Varit på min andra omgång Akupunktur idag. Hon satte två nålar fram också, trots min tveksamhet till det så känner jag att jag måste lita på vad dem gör. Det är som en vilostund, riktigt skönt, får varma filtar och vetevärmare på kroppen, ligger ner med kuddar som stöd och har lugn musik på. En värmelampa i taket som är perfekt för frusna mig, jag höll på att somna idag. Ska tillbaka nästa måndag igen, detta är verkligen värt 80kr/gång.

Har klippt mig idag också, känns så skönt! Min dukiga vän Sandra vet precis hur man vill ha det, hon vet att jag är rädd om mitt långa hår men idag klippte vi av lite (R ser det inte ens såklart!) men jag känner att det är kortare! Men det är uppklippt också så känns mycket tjockare och en hästsvans blir mycket finare och livligare. Pratade med henne angående färgning av håret nu när man är gravid och hon sa att det finns inga risker för barnet, som många andra också säger. Fastän man hört lite motsatsen. Blir kluven. Vill så gärna göra miljarder blekta slingor i håret och få tillbaka min ljusa glans, men vet inte om jag ska chansa på att göra det eller vänta. Ska fundera lite till.

Idag har bebis legat längre ner i magen så sparkarna har känts väldigt mycket mindre än lördag och söndag. Då var det ju rena spark-partyt där inne! Trodde bebis skulle ta sig ut genom magen, haha. Men idag har det varit lätta buffar i "luften" mer och svårare att känna på utsidan. Tänk vilken roll det spelar hur bebis ligger där inne. Allt är så häftigt och alla nya upplevelser är underbara. Jag älskar mitt barn så sanslöst mycket redan och har redan börjat lära känna lilla trollet där inne! Vi skapar en relation redan, så himla coolt - jag vill se dig miraklet! Hur ser du ut och är du vår prins eller prinsessa? Längtan och nyfikenheten kan göra en tokig ibland. Detta är lätt det häftigaste jag varit med om i mitt liv, vet att livet framöver kommer bli toppen!



En blandning av mörkt och ljust, stor och liten, lugn och sprallig och dubbelt med glädje, omtänksamhet, energi, teaterapa, mysighet, kort stubin och mycket mer... 
Vilka egenskaper ärver du älskling? :)

Lördagsmys

Jaha, så sitter jag här för att mysa med en vaken bebis innan det är dags att kasta sig i säng. TRÖTT var ordet. Men vilken trevlig kväll jag haft med goa vänner :). En tjejkompis är försäljare av ett märke som främst säljer smink och parfymer så jag fick ha lite visning hemma och bli sminkad medan hon visade produkterna. Alla köpte såklart något - svårt att stå emot ;) och när visningen var klar så bjöd jag på lite plockmat och sedan lite chips som ingen (förutom jag såklart, fast ytterst lite) orkade äta av. Mycket skratt och prat med en lugn lördagskväll. Precis så som jag tycker det är bäst! Sådana här stunder blir extra roliga och speciella för mig nu, med tanke på att jag är sjukskriven och har väldigt långtråkigt varje dag då jag måste vila och inte får hitta på en väldans massa saker. Att kunna sitta still men ändå hitta på något kul med vännerna, det gillar jag! Nej, nu verkar bebis ha somnat medan jag skrev detta inlägg, så går väl och lägger mig då, då vaknar vi nog till liv en kort stund igen innan mamma hittat sin rätta sovställning :) Natti natti säger vi!

Vågar jag?

Fasen vilken jobbig situation jag är i just nu. I-landsproblem, I know. Men jag vill så gärna ut och ta en go promenad nu när vädret äntligen tillåter - men vågar jag? Jag har ju ordinerad VILA på mitt dagliga schema, och R vill så gärna att jag ska orka/kunna följa med ikväll och hitta på något skoj med farbror R och såklart vill jag ju det! Hoppas verkligen bara jag kan utan att smärtan dödar mig. Det blir förmodligen att titta på när dem bowlar, kul liv Cissi! Jag skattar mig så lycklig att jag i vanliga fall är en frisk, pigg och energisk person och klarat mig från hemska sjukdomar som kunnat göra att man inte kunnat göra allt man verkligen vill. Jag har ingenting som någonsin stoppat mig, tack och lov för det! Så att stå ut för en bebis skull nu är inga som helst problem - MEN visst är det långtråkigt och jobbigt.. Jag skänker verkligen en eloge till alla starka människor som klarar av att leva med olika slags smärtor månad ut och månad in, flera år, kanske hela livet. JAG hade nog aldrig klarat av det.

Får väl se hur det blir med promenaden. Först ska jag nog försöka orka mig på en liten skönhetsstund a la Cissi. Sånt behövs det också, trots att jag egentligen spyr på dumma finnar och annat som lyckas ploppa upp i ansiktet nu när man är en hormonstint gravid kvinna! Det är jag också sjukt tacksam för - att jag alltid sluppit dålig hy. Så därför orkar jag stå ut med det också, även om det känns hemskt att visa sig ute ibland, fastän folk förmodligen inte ens bryr sig. Och varför ska jag bry mig om vad andra tycker? Räcker med att jag får höra här hemma hur vacker jag är just nu och att jag är den vackraste gravida tjej R någonsin sett - och det lyser i ögonen när han säger det. Tacka gud för komplimanger!



Uppdate: Pappa som nyss är opererad skulle ut och ta en lugn, liten promenad så jag drar dit och hakar på. Lite sol skadar ju inte, sedan kan jag vila resten av dagen. Right?

Vilka vårkänslor!

Men detta vädret är verkligen inte normalt! Vilka vårkänslor jag får idag. Solen skiner, himlen är klarblå och det är inte ens minusgrader. Inte konstigt att blommor och andra växter försöker titta upp. Ibland blir jag orolig att om det kommer en rejäl laddning snö så kommer blommorna titta upp jättesent i vår pga den konstiga klimatförändringen och att de redan är påväg upp. Nåja, vi får väl se - nu ska jag njuta och passa på att älska solen extra mycket efter allt grått och regn vi haft!

Sitter och lyssnar på fina barnvisor som jag gjorde en playlist med på spotify. Bebis vaknade och då tänkte jag att vi ska passa på att lyssna på lite mysig musik - gissa vem som blev stilla och somnade direkt? Tror att någon kommer behöva få en cdspelare och lite skivor om musiken fungerar så bra :) Men det är precis det jag vill, med musik-älskande föräldrar är det inte mer än rätt att bebis också börjar älska det! Speciellt att somna till det, det skulle vara toppen.

Förresten, hittade världens snyggaste skötväska förut. JAG MÅSTE HA DEN! Det tråkiga är att den verkar inte finnas i någon affär, utan måste beställa från nätet. Då blir det en chansning såklart. Vet ju inte hur den ser ut inuti exakt, bara kunnat läsa beskrivningen som visserligen låter bra. Men oj så snygg den är! Jag måste nog köpa den.. Kan ju skicka tillbaka om jag ångrar mig.. Jo, den ska bli min! Därmed basta!


Hur snygg är den inte då? Självklart inspirerad av catwalken och den kommer vara lika snygg att hänga på vagnen som att ha på axeln! Min vanliga handväska kommer bli undanglömd ett bra tag tror jag... :)

My life so far

Jag bor med ett snarkmonster. Herrejävlar vad irriterande ljud alltså! Verkar inte gå att få honom sluta idag heller, så hoppas E ringer snart så jag kan fly till henne en stund, tyst och skönt med en kopp te :)

Har haft sanslöst ont i natt igen, tack och lov sa hon att akupunkturen inte kommer hjälpa efter bara en gång. Ett tag var jag övertygad om att akupunkturen gjort allt värre, men när jag vaknade på riktigt och kom upp så insåg jag att det är säkert inte det det beror på, var ju ute och flängde lite igår vilket tar ut sin rätt, varenda gång. Så nu får jag väl helt enkelt försöka VILA då, fastän mina nerver springer maraton - jag blir så rastlös! Skönt när bebis kommer sen, då har jag annat att klaga på, mindre sömn tex. Fast den tar jag ju igen tusen gånger om nu, laddar lixom upp batterierna... ;)

Tänk att jag sitter här, 22 år gammal med en bebis i magen. Det får mig att tänka tillbaka lite på vad jag gjort och åstadkommit hittills i mitt liv. Många kan tycka man är väldigt ung, men när jag går igenom vad jag hunnit med så känner jag mig ganska gammal i jämförelse med många andra i samma ålder.

Tänker inte skriva en hel livsberättelse, men eftersom jag började festa redan tidigt i högstadiet så tröttnade jag på det lagom till jag var 17. Blev tillsammans med R när jag gick i ettan på gymnasiet, 16 år gammal och flyttade in hos honom ett halvår senare, inte ens 17 år fyllda än. Jobbade extra hos mamma på restaurang från jag var 14 år, började även som servitris på Hällsnäs konferenscenter vissa helgnätter. Var väldigt ambitiös och ville tjäna mina egna pengar. Funderade mycket på vad jag ville göra efter studenten, visste att jag inte ville ta jobb som undersköterska iallafall, trots att jag precis var en färdigtbildad sådan. Hittade en utbildning på högskolan i Trollhättan en dag när jag satt och sökte lite mest för skoj skull för att se vad jag kan tänka mig göra, sökte den och kom givetvis in! Nervös var bara förnamnet. Men pluggade gjorde jag, trivdes enormt bra och träffade nya vänner som visade sig bli vänner för livet. Gjorde min praktik på Rättspsykiatrin i Göteborg, insåg att jag verkligen vill arbeta med människor som har det svårt psykiskt och kom in på spåret att jag en dag vill bli terapeut. Fick ett vikariat på Rättspsyk efter att jag tagit min högskoleexamen på 2 år, sedan började jag läsa fristående kurser till hösten samma år, vilka jag hoppade av då dem verkligen inte var något för mig! I december satt jag och kollade efter jobb eftersom jag kände att det kan vara smart att jobba något år iallafall och få den livserfarenheten innan jag pluggar vidare. Hittade ett perfekt jobb, i kommunen där jag skulle vara främst inom funktionshinder med även lite äldreomsorg, på heltid och olika arbetsplatser varje dag. Wow, det lät som en bra erfarenhet! Sökte jobbet, kom på intervju 1 och 2, fick jobbet. Nu, efter ett år som anställd så har jag hunnit arbeta på fler än 20 olika arbetsplatser, kan titulera mig både undersköterska, habiliteringspersonal och personlig assistent. Har fått väldigt mycket kött på benen och älskar mitt jobb. Men jag längtar givetvis efter mer utveckling och efter att plugga mer. Men nu har jag en bebis att tänka på i första hand, så lite extra paus blir det men jag bryr mig inte. Mitt liv går verkligen i den riktning jag vill, även om jag också kan ha kassa dagar ibland och känna att allt är piss. Vill man något så kan man få det, det gäller bara att våga kasta sig ut och känna att vingarna fångar upp en, för det gör dem!

Mina vingar är starka, och dem blir starkare för varje ny erfarenhet jag skaffar mig. Nu växer dem sig starkare på min mamma-roll och jag längtar efter nästa erfarenhet redan! Jag är sugen på livet, inresserad av vad jag kan åstadkomma och försöker alltid bli bättre. Den dagen jag kan kalla mig fullärd, då är det bäst ni spärrar in mig på ett dårhus. För det blir jag aldrig :)




Akupunktur

Lyckat besök hos sjukgymnasten måste jag medge. Jättebra tjej som berättade, som alla andra, att det är vila vila vila som står på mitt schema framöver. Blä. Fick däremot med mig ett bälte hem, som jag ska testa, och sedan gav hon mig akupunktur vilket har visat sig ha smärtlindrande effekt mot foglossningar så jag tänker ge det en chans. Det var väldigt mysko, stack till rejält med vissa nålar men jag hoppas verkligen det ska ge någon sorts lindring! Hon var helt övertygad om att jag fått sån extrem foglossning tidigt pga att jag är överrörlig. Jo det visste jag ju redan men inte att jag var så överrörlig som jag tydligen är.. Nåja, just to accept.


Nu håller jag tummarna för denna behandling!

Sjukgymnasten, finally!

Äntligen är dagen här, när jag ska gå till sjukgymnasten och få lite hjälp med min dumma foglossning. Hoppas till tusen att jag får en bra sjukgymnast, men det tror jag nog att jag ska få. De flesta brukar vara väldigt bra. Tänker på min mamma och hennes sambo just nu, dem har det nog gott - De är på semester på Fuertuventura och fick sms när de var framme på hotellet igår, 21 grader i skuggan och de väntade på varsin öl. Mmm.. Kan man låta bli att bli avundsjuk? Det hade varit ljuvligt att få sitta i värmen och bara mysa just nu. Med tanke på vårt kassa väder vi haft denna vinter så är jag trött på det. Grått, regn och blåst. KUL. Jag tycker om snö, och den medför ofta sol och blå himmel så jag hade hoppats på en sådan vinter även i år men icke. Skulle inte förvåna mig om den kommer i februari och ligger alldeles för länge istället. För inte kan vi hoppa över snö och kyla en hel vinter? Det vore sjukt!

Jag har insett hur mycket jag saknat mina smoothies, gjorde en häromdagen med mango, hallon och banan - ljuvligt! Så ska köpa så jag har ingredienser till det hemma, det är ett perfekt mellanmål när man blir småhungrig - för det kan jag lova att jag blir stup i kvarten nu :) Snacka om att bebis växer med tanke på min ökade hunger, men jag märker hur h*n växer varje dag och det är bra det. Då äter jag gladeligen lite extra :) Sålänge min bebis har det gott i magen och växer som planerat!


Tänk att jag har badat där, i den fina blå lagunen. Klättrat runt skeppet och skrivit våra namn på det. Känns nästan overkligt när man tittar på bilden såhär..:)

Ny vecka idag och ny vecka imorgon

Måndag morgon! Och ingen måndagsångest för Cissi inte. Faktiskt rätt skönt, trots att man saknar att jobba och få tiden att gå lite fortare. Tack och lov är jag piggare och bättre idag, igår var en riktig pain in the ass-dag! Hade så fruktansvärt ont av foglossningen så blev sängliggande i princip från morgon till kväll, gick bara upp för att röra mig då och då, ta en varm dusch och laga mat. Trodde aldrig jag skulle sova bra inatt med tanke på all sömn igår men peppar peppar - fick en relativt bra natt med både sömn och väldigt lite ont, då slog den täppta näsan till  istället :) Alltid är det något va, tur jag är så jävla glad över trollet i magen annars hade jag nog haft ett breakdown för längesen!

Ny vecka är det ju som vanligt varje måndag, men för oss är en ny vecka också varje tisdag. Ny graviditetsvecka såklart. Imorgon är det 22+0 vilket betyder att vi går in i vecka 23 redan! Nu börjar mina nerver lugna sig ganska mycket när det gäller just för tidig födelse och missfall och sånt, eftersom man efter vecka 24 har ganska stora chanser att överleva om man skulle födas. Och eftersom jag gjort praktik på neonatalavdelningen på Drottning Silvias barnsjukhus så känner jag mig trygg med den extremt bra vård och omsorg bebisarna får när de hamnar där. Ljuvligt att se! Mindre ljuvligt är det att så få föräldrar hälsar på sina barn. Hemskt var det, vissa bebisar blev aldrig besökta av sina föräldrar vilket är en jättestor grej i hela livsprocessen för dessa små liven - att få känna mamma och pappas närhet när de ligger i kuvösen, ensamma. För det finns inte personal så det räcker för att sitta ner och bara ge mänsklig kontakt till alla bebisar, det är föräldrarnas uppgift som säkert 70% totalt ignorerade. Jag kan förstå att det är hemskt, man är livrädd att bebisen ska dö men det är inte ett skäl till att inte gå dit. Jag hade suttit där alla timmar jag fick...


Hittade en bild på en bebis i v.23 - titta så liten och så söt! Visade R bilden igår, så att han ska ha mer förståelse för hur mycket bebis verkligen har växt där inne, såg hur glädjen lös i ögonen på honom :)
Vi längtar efter dig trollisen!

Lite energi

Idag föll sig lite energi på. Tack! Det var skönt måste jag erkänna :) Hade så sanslöst ont i ryggen igårkväll för jag somnade på soffan i en dum ställning, hade lika ont hela natten så imorse när jag väl bestämde mig för att gå upp kändes det som en befrielse. Kan ju inte ligga för länge, sitta för länge eller stå/gå för länge, allt måste hela tiden ske med viss måtta för att jag ska slippa värsta smärtan. Men som sagt, energin föll sig på så jag har fått lagt ner alla julsakerna i kartongen som ska ner i källan, tagit ner alla julgardiner, gjort rent spisen, vikt in bebisens kläder i garderoben och slängt lite skräp som legat i vägen. NU har jag ont i ryggen. Så var tvungen att sätta mig ner och vila. Dumma foglossning!

Fick gjort mina allra första gelénaglar igår, gjorde på mig själv, i början höll jag på att ge upp men bet ihop och fortsatte. Vilket resultat! Jag är väldigt nöjd måste jag säga, lyckades få dem precis som jag vill ha dem, bra längd och relativt jämna. Det märks ju att jag alltid älska hålla på med mina naglar när jag är nästintill proffs redan första gången ;) Så nästa gång blir det nog ännu bättre resultat, skojigt! Fick även en liten present till bebis från svägerskan och hennes kille. En ursöt vit body med en giraff på. Helt underbar! Tack :)

Idag är det middag hos mormor och morfar som står på schemat. Med hela tjocka släkten. Skoj! Kan tro att det blir en del händer på lilla magen eftersom dem inte träffat mig sen magen ploppade upp. Får se hur min yngsta kusin kommer reagera på att jag inte kommer orka leka med henne, antagligen besvikelse :( Men tur att alla verkar komma för då har hon fler barn att leka med istället så det ska ordna sig ändå! Vill inte behöva känna mig som tråkiga världens bästa Cissi när jag alltid varit roliga världens bästa Cissi! Men det är ju bara för ett par månader sen är det fart på mig igen :)

Nej, vila lite till och sen se om jag orkar städa och fixa lite till.. Men först vatten! Min största gravidcraving hittills - om det ens går att kalla craving?

First time ever...

Godmorgon! Sitter här och har precis avnjutit min gravid-frukost som jag äter varje dag i princip - Fil med Pauluns superflingor&tranbär, ett glas juice och 2 halvor grovt bröd med ost och tomat på. Mums! Det är en frukost som heter duga, håller mig mätt länge på den och magen hålls i gång :)

Nu ska jag göra mig iordning för att sedan åka en sväng till yngsta svägerskan på besök. Vi ska fixa gelénaglar och det blir första gången i mitt liv jag har något annat än mina äkta naglar på fingrarna. Spännande värre! Vanlig enkel fransk manikyr får det blir, hoppas på ett hyffsat resultat :) Så ska hon givetvis få gosa lite med bebismage också, hon har inte sett mig på bra länge vilket betyder att hon inte sett mig med gravidmage alls. Syntes inte sist vi sågs. Så hon kommer nog bli chockad :) Senare på dagen ska jag och pappa eventuellt åka och kika på bil, jag ska se om det är värt att köpa en splirrans ny renault eftersom jag får lämna in min och få 30.000 kr för den om jag köper en helt ny.. Är bra sugen på dealen, vill att min bebis ska åka säkert!

Vi har blivit med barnvagn! :)

Blev uppringd tidigt imorse av min syster E och stack dit bort på frukostmys med henne och yngsta dottern. Hade en mysig morgon och bestämde oss för att ta en sväng till Backaplan för hon behövde köpa nya bilstolar till tjejerna så tänkte vi en lunch på samma gång. Det slutade med att hon åkte därifrån utan stolar men jag åkte därifrån med en splirrans ny, så fin barnvagn utan att jag ens hade tänkt köpa någon eftersom jag kunde få hennes gamla. Men det var rea på rea så fick den för 1999 kr och då ingick en sovpåse för 0 kr som skulle kostat 799! Världens bästa deal och jag har hellre en helt ny vagn än en väldigt begagnad med tanke på att hon haft den till sina två barn och köpte den begagnad till dem. Så nu har vi ett stort inköp gjort och det bästa är att det är en vagn med både sitt och liggdel så man kan använda den länge, justerbart handtag som kan vara åt båda sidorna, jättelätt att fälla ihop, sittdyna, korg under, en väska på huvan... Ja, jag är sååå nöjd! En svart med beige tyg är det så det passar både kille och tjej :)


Här är vagnen med liggdelen, det är den färgen vi har fast tycker den är ljusare beige i verkligheten


Här är vagnen med sittdelen, dock en svart på bilden men vår är ju beige som sagt!
Im in loooove! Så nu står den i pappas förråd och bara väntar på våren.. :) Pappa blev som ett barn på julafton när jag kom med den, tror någon kommer bli bästa morfar ever.. ;)

Lång dag

Oj vilken lång dag det blev för mig. Amanda ringde och sa att vi kunde ses över en lunch ändå, så det blev en tripp till Ikea för lunch och umgänge. Hennes son är så söt och glad hela tiden! En rikig liten going :) Jag blev otroligt trött i kroppen, främst ryggen såklart, av att gå där inne så det fick inte bli så långvarigt. Fick med mig ett par nya gardiner hem, som jag så länge velat köpa men alltid tvekat. Ett par riktigt bra öljettlängder i sandfärg/beige som är både ljuddämpande och ljuståligt vilket betyder att man kan dra för dem om solen tränger sig på i fel lägen. Toppen! Så hoppas att kroppen orkar pilla lite med det imorgon, nu får julgardinerna åka ner.

När jag kom hem från Ikea gjorde det sanslöst ont i ryggen och allt som har med bäckenet att göra. Kastade mig i sängen och låg och ojade mig en stund tills jag slumrade. Skönt! Sedan väckte R mig och undrade om han skulle göra mat, perfekt. Mat blev det, Thomas kom förbi en sväng och pillade med datorn för femitelfte gången sedan när han gick satte vi på första delen av en väldigt spännande, ny svensk film. Kriminaldrama. Minns inte vad den heter nu men den verkar bra men jag orkar inte se andra delen direkt efter eftersom jag är så gräsligt trött jämt så den får vi spara tills imorgon :)

Nu är det natti natti för min del, dags att gosa ner sig och känna en bebis som vaknar en stund innan jag somnar.. :)


Dessa ska alltså få pryda vårt fönster ett tag framöver. Tror jag kommer bli mer nöjd än på länge! :)

Ändrade planer och duktig tjej

Verkar som jag får ändrade planer idag, inget lunchande med Amanda och William. Får bli en annan dag helt enkelt! Känner mig iallafall väldigt duktig just nu, var bara tvungen att sätta mig ner och pausa, ryggen är sjukt trött. Har rensat en av mina garderober med mina kläder, packat ner allt jag inte kan använda längre i påsar och ska på jakt efter flyttkartonger och lägga det i sen så det blir mer ordning. Onödigt att ha hela garderoben full av kläder som ändå bara ligger i vägen, så rotar man och det blir oordning. Så nu finns bara 4 par byxor, 2 mamma och 2 träningsbrallor. Ett fåtal tröjor och linnen och en del stickat som ju faktiskt fortfarande går att använda. Har även fått diskat upp nästan all disk, bara lite kastruller och så kvar. R kommer bli förvånad när han vaknar tror jag, att jag orkat allt detta! ;) Men hoppas inte kroppen får lida för det senare, det är ju det jag brukar få göra om jag ansträngt mig för mycket. Nåja, måste ändå få röra på mig lite, får stå ut med smärtan kommande natt då. Puuh, lite vatten och vila så kanske, kanske jag orkar fortsätta :) Nu finns en ledig hyllplan åt bebisens kläder!

Kvalitetstid med nära och kära

Ja, nu när jag bara ska gå hemma om dagarna så kan jag passa på att ha lite kvalitetstid med alla mina nära och kära. Igår träffade jag ju söta Emma efter en lång period utan att ses, idag står det på schemat att träffa Amanda och hennes lilla William för en lunch på Ikea. Sålänge inte foglossningen blir värre, har rätt ont idag men det känns som jag behöver röra lite på mig. Ska bli gott med lite bebis-mys och hon får lite mys med bebismage! :) Sen så ska jag se om jag kan få handlat lite saker till bebis också, vet att Ikea har riktigt bra, billiga tvättlappar i frotté och bra dreggelhaklappar. Sånt kommer jag nog inte kunna få för mycket av kan jag tro. Ni ska veta att det är en lååååång lista på saker man behöver.. Trodde aldrig det kunde vara SÅ mycket! Men igår fick jag iallafall köpt en badbalja i fin grön färg av en tjej som sålde sin. 80 kr betalade jag, riktigt bra pris! Det är en stor balja också, som bebis kan ha länge, för på ena sidan är det en liggdel för nyfödd och på andra sidan finns en sittdel när bebis är såpass stor att h*n kan sitta själv :) Älskar den! Kommer nog bli välanvänd om jag känner mig själv rätt :)

På fredag är det middag hos mormor och morfar, med hela tjocka släkten! Ska bli så kul, kan inte minnas sist vi var hos dem på middag allihop. Förr firade vi alltid jul där, antigen julafton eller juldagen. Det var verkligen fullt hus när alla kusiner hade kommit! Men oj så skoj vi hade det :) Nu var det ca 8 år sedan vi hade en nykläckt bebis i släkten, så visst kommer det bli en hel del gos när vår älskling kommer! Tänk att det blir första barnbarnet/barnbarnsbarnet/kusinbarnet/syskonbarnet på bådas sidor! Tror en viss liten krabat kommer bli överröst med kärlek... :) Nej, idag ska jag banne mig se till att få undan all disk och städat lite! Måste komma igång med lite rensning också, hoppas ju så mycket på att vi ska få en lägenhet snart och då vill man inte stå med allt på en gång!

'
En god Mythos-öl, strålande sol, båttur och Grekland med mitt hjärta - kan inget annat än att längta tillbaka vissa stunder... :)

Vackert att vara gravid!

Det är verkligen något speciellt med att vara gravid. Det är verkligen vackert. Även om jag vissa dagar har humöret längst ner i botten och hatar allt med min otympliga kropp så kan jag inte ungdå att förundras över hur mycket, och hur stolt jag är över den växande magen.

Fick ett tips av min svägerska om en fotograf som söker gravida kvinnor att fota, det är gratis och man får bilder om han i gengäld får lov att använda sig av fotona i sin portrfolie. Jag vill verkligen ha en gratis, proffsig plåtning! Så ska ta och skicka iväg det där mailet till honom snart som han ville att jag skulle skicka.

Men här ska ni få se några bilder jag hittat fram som inspiration till plåtningen då han ville veta hur man skulle kunna tänka sig. Jag tycker korten är så vackra och låter dem tala för sig själva;











Träningsabstinensen kryper sig på...

Såhär på kvällskvisten smyger sig träningsabstinensen på.. Jag älskar min gravidmage mer än allt annat och skulle inte byta den för alla pengar i världen - men jag kan ibland inte motstå min längtan efter att få träna riktigt hårt, se hur magen blir plattare och plattare och musklerna mer tonade.. Känna mig riktigt svettig och nöjd efter ett lyckat pass eller en underbar löprunda. Undrar när jag kommer kunna komma igång med träningen igen, på allvar, efter förlossningen. Det får bli dagliga promenader hela sommaren, sedan bör jag vara redo för höstens äventyr! Jag ska bli mer fit än någonsin, för jag ska orka vara en bra mamma - eller nej, orka vara bästa mamman! Och det blir man av att träna och på så sätt piggare, starkare och gladare. Träning är något av det bästa som finns för både kropp och själ - lätt den bästa medicinen som finns på vår jord. Synd att så få faktiskt utnyttjar den till max, tänk vad mycket sjukdomar, både fysiska och psykiska vi skulle slippa om människor tränade mer. Skrämmande när man tänker på det.

Nåja, drömma får jag allt göra ett bra tag till - nu SKA jag vila och jag njuter av mitt liv som gravid. Allt har sin tid här i livet - och ett nyårslöfte jag har är ju faktiskt att börja ta tillvara på fler stunder och njuta mer av livet som finns runt omkring mig. Men jag kommer aldrig sluta drömma om en kropp som Heidi Klum... :)



Love my friends!

Tänk att jag var så orolig för hur mina närmsta vänner skulle reagera på mitt nya, kommande liv. Jag var livrädd att de skulle tycka det är fel tid, att jag kommer bli tråkig osv osv.. Men så fel jag kunde ha! Klart dem blir överlyckliga för min skull, vad annars? De är ju de bästa jag har, de stöttar mig alltid i allt, så varför kunde jag ens tveka nu?

Ska bli så härligt att dela detta med dem man älskar mest. Och att bebis kommer få så många nära och kära omkring sig som verkligen är underbara på alla sätt. Det blir några extra-mostrar att vara stolt över! ;)

Allt gick bra hos chefen, hon försökte hitta någon annan arbetsuppgift till mig eftersom jag gärna vill jobba så länge det går men det verkar inte bli något med det, det är ju jättesvårt som sagt. Jag har börjat vänja mig vid tanken att gå hemma ett tag så det ska nog fungera helt okej ändå. Fick tid hos sjukgymnast nästa onsdag, skönt! Var i Nödinge och fikade med söta Emma, vi fick ta en rejäl catch up eftersom det var hundra år sen sist. Hon var så glad över lilla bebis och vi var inne på lindex där jag givetvis fick med mig två söta bodys och 4 par sockor hem. Och så en sjukt snygg, knallrosa sportbh - som passar! Kan ju knappt ha en enda bh längre utan att få skavsår och andnöd, har fått en hel del större boobies om man säger så. Jag tackar ja :) Så en sportbh fick det bli som satt så skönt och perfekt, inte trång men håller allt på plats - lär bo i den tills brösten är sprängfyllda av mjölk och ännu större!



Här är min nya älskling! Den är mycket mer "skrikig" rosa i verkligheten, precis min färg med andra ord :) Såååå skön!

Tvungen att göra listan.. :)

Hittade en nyårslista jag bara var tvungen att göra, tycker sånt kan vara lite skoj och man får samtidigt tid till att tänka vad som varit bra med det gågna året och vad man ser fram emot och så! So here it comes:

Gjorde du något iår som du aldrig gjort förut?
- Åkte till Zakynthos och simmade i blue caves och besökte den fantastiska öde blå lagunen!
Har du några nyårslöften?
- Nej, inte direkt, mer än att jag ska se till att ta tillvara på alla stunder bättre!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar iår?
-
Ja, Amanda fick sin efterlängtade William :)

Vilka länder besökte du?
- Grekland, Zakynthos

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Stressat och gnällt över onödiga saker

Bästa minnet från 2011?
- Zakynthos-resan och självklart beskedet om att vi ska bli föräldrar.

Bästa köpet?
- Hmm.. Inte den blekaste faktiskt..

Vad spenderade du mest pengar på?
- Spenderade dem nog ganska jämnt tror jag

Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Plusset på stickan såklart! Och att vännerna fick ett plus ett tag efter oss :)
Var du gladare eller ledsnare iår jämfört med tidigare år?
- Miljarder gånger gladare, 2010 var det värsta året i mitt liv.

Favoritprogram på TV?
- Kan inte bara välja ut ett.. :)

Är det något du saknat 2011 som du vill ha år 2012?
- En bättre sommar och mer grillkvällar med mina goa vänner

Vad ser du mest fram emot år 2012?
- Att vi två blir tre och världen förändras för alltid :)





Växande bebis

Jaha, så var det måndag igen. Men egentligen behöver jag inte bry mig. Är ju sjukskriven och går hemma, ska försöka njuta av det men det är svårt med smärtor som kommer titt som tätt, att jag inte kan gå ut på långa sköna promenader eller ens storstäda. Ringde iallafall till fysioterapin idag för att beställa tid hos sjukgymnast, givetvis var det fullbokat ett bra tag framåt så hon skulle återkomma till mig under dagen när hon sett ifall de kan flytta på någon så jag får en tid fortare. Tack. Ibland är det skönt att bli prioriterad.

Igårkväll la vi oss och mös framför Änglagård - andra sommaren. Det slutade med att min mage var mer intressant än filmen då bebis var vaken och verkar ha växt en del den senaste veckan. Oj vad konstigt det kändes i magen, kunde nästan tro det var en alien som försökte ta sig ur, men när det blev lite lugnare så blev det en liten söt bula på vänster sida om naveln och man kunde känna antingen ett huvud eller en liten rumpa! R var riktigt faschinerad och kände spark efter spark. Allt blir ju så mycket verkligare för honom varje gång han också kan ta del av bebis rörelser! :)

Idag ska jag träffa chefen för att skriva papper och lämna sjukintyg. Sånt som inte är det roligaste man kan göra men ett ont måste. Vill inte hamna i strid med fk angående pengar och annat krångel, man hör så mycket skräckhistorier att jag inte kan undgå att oroa mig. Men det ska nog gå bra. Nu väntar jag mest på att de ska ringa upp och ge mig tid till sjukgymnastik, helst denna vecka.



Nytt år, nya möjligheter

Jaha, nu har vi stigit in i år 2012. Det är drakens år. Min bebis blir alltså en liten drakbebis! :) Jag tillhör ormens år och R oxens. Jag letade upp och läste lite om hur man kan vara om man är född i drakens tecken och det är lite intressant att läsa;

Är man född i drakens tecken är man orädd och extremt självsäker. Man tror att man klarar av vilken utmaning som helst och den tron underlättar verkligen. Är man född i drakens år är man en riktig risktagare. Det är därför drakar ibland kan lyckas med stordåd som ingen annan klarat av. Inget tecken är lika storslaget tursamt. Det enda negativa är att drakar ibland förväntar sig alldeles för mycket av tillvaron. De får inte alltid den respons de tycker att de förtjänar.

Människor födda i drakens tecken är aldrig sena med att hjälpa andra och detta gör dem väldigt populära. Själva anser de sig inte behöva särskilt mycket hjälp. De tycker att de klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. På grund av det har de kanske svårt att få riktigt djup kontakt med andra. De har få nära vänner och många ytliga. Men det gör inte draken så mycket eftersom denne uppskattar att få vara själv väldigt ofta.

Man kan inte anklaga draken för att vara speciellt hemmakär. De vill helst inte vara hemma alltför mycket utan gillar att vara ute på stan, hos vänner eller vistas ute i naturen. Som partner är draken väldigt monogam och trogen – har han/hon väl hittat sin livspartner brukar de vilja hålla kvar vid denne.

Som karriär bör drakar välja någonting där de kan få utlopp för sin energi och fantasi. De vill gärna synas, höras och märkas mycket och behöver mycket uppskattning i sitt arbete. Monotona jobb passar de inte alls, de vill gärna att varje dag på jobbet ska vara olik nästa.

Nu blev det väldigt lång text, men man blir bra nyfiken på om något kommer stämma in på vår lilla trollunge! Frågar mig ofta vem det är som gömmer sig där inne, vem h*n kommer bli mest lik och vilka personlighetsdrag som visar sig. Tycker att texten om draken är intressant, det känns verkligen som en blandning av mig och R, med hans impulsiva sidor och min egenskap av att hjälpa andra och vara andra till lags. Vi får väl se :)








RSS 2.0