Drömmen om framtiden..

Min ny-gamla dröm att få köpa ett sött litet torp och göra det beboligt året runt. Jag menar, hur mysigt är det inte med gamla sommarstugor? Vackert trägolv, fina spröjsade fönster med haspar... Ja, köpa ett litet torp och göra det fullt funktionsdugligt men ändå bevara charmen och det äldre. Jag vill att vi ska bevara våra äldre traditioner inom inredning, det är ju så vackert med ljusa trasmattor, blåvita textilier, vita möbler, virkade och stickade filtar, överkast, gardiner... Ja, ni vet sådant som man sett hos sina äldre släktingar och bara fått myskänslor av! DET vill jag ha, ihop med mitt marina såklart, men det marina och vår svenska gamla inredning är väldigt lika många gånger. Men åh så förtjust jag är i att titta på små torp... Det får mer än gärna ligga nära havet också! Då skulle lixom lyckan vara fulländad.

Är det inte så vackert svenskt som det kan bli? Här skulle jag äta mina frukostar ute, pilla i trädgården, sätta upp en hängmatta, bygga en stor altan med plats för många personer runt en grill... Ja, önskningarna och drömmarna är oändliga!

Wednesday 29th

Goodmorning sunshine!

Sista dagen i februari idag, skottdagen dessutom. Idag får alla kvinnor fria till sina män! Fast det skulle jag aldrig få för mig att göra, det är männen som ska fria till oss annars får det väl kvitta då ;).
Dagen igår blev så mysig, som jag saknat min fina Em! Vi tog en lång lunch och fika på caféet, tittade runt sakta och lugnt i några av de få butiker vi har på torget här hemma, slutade med att jag fick med mig lite nya kläder till bebis hem såklart. Rea ju! En helt underbart söt joggingdress i grått med munkjacka och byxor och så den minsta t-shirten jag sett i hela mitt liv i fin ljusblå färg där det står "Waikiki beach surf" på! JA, tjejer kan också ha blått, det är en av mina favoritfärger och vet att den t-shirten passar minst lika bra på en tös som på en pojk :)

Vi åkte hem hit och åt tacos och mös senare, och när Em gått så tittade jag och R på treje Arne Dahl-filmens första del. Gillar Arne Dahl filmerna faktiskt! Så gillar du svensk kriminalfilm så tipsar jag om dessa :).

Dagen idag är oplanerad vilket känns skönt. Är inte jättepigg i kroppen än sålänge, så det blir nog en lugn dag. Hoppas på att solen orkar ta sig igenom lite av molnen senare, men det är nog för mycket begärt va?

Sommarblond, åh vad jag vill bli sommarblond!

Tuesday 28th

Sjukgymnasten och akupunkturen är nu avklarad för denna veckan. Det var lite obekvämt att ligga närmare en timme på massagebänken idag, märks att kroppen börjar bli tyngre! Hon är så go min sjukgymnast, väldigt lätt och öppensinnig. När jag kom och hon såg min mage idag sa hon bara

"Nej, nu får vi nog ta och åka till Ullared och köpa bebiskläder! Jag kan köra dig i en stol så blir det perfekt"

Haha, sen kom hon på att det är ju faktiskt 2 ½ månad kvar tills bebis är beräknad men konstigt nog så inbillar jag mig själv mer och mer att jag tror mer på att bebis tittar ut tidigare än senare - beror nog på mycket vad omgivningen säger till en.
Idag ska jag träffa min älskade, fina Em! Som jag saknat henne. Hon har äntligen flyttat tillbaka till Göteborg efter att ha bott i Borås ett par år medan hon pluggade. Dock jobbar hon i Varberg och jag är smärre handikappad så vi har inte hunnit att ses speciellt mycket de senaste månaderna. Vilket är så tråkigt. Men idag så, då ska det bli en mysig lunch på Café Tant Rut och sedan ville hon komma hit och se vårt badrum som hon inte sett än sedan det blev klart... Herregud vad längesen det var hon var hemma hos mig! Det var klart i slutet av september förra året om jag inte misstar mig? Visst har vi setts sen dess, men inte hemma hos mig.

Jag och Em förra våren ute på Instön :)

Påbörjar vecka 30!

Kan inte riktigt fatta det själv. Är jag redan gravid i vecka 30? Nu förstår jag vad folk menar med att tiden springer iväg dessa 9 månader. Fastän det inte alls känns så många gånger. Hur står allt till såhär i vecka 30 då? Jo, jag mår fortfarande prima förutom foglossningen och att magen börjat bli tung så det blir lite extra ont i ryggen pga vikten. Magen har växt väldigt högt upp och det börjar sakta men säkert bli tungt och svårt att andas ordentligt när jag sitter. Har en bebis som börjar bli stooor där inne - det knuffas och bökas dagarna i ända och många gånger är jag helt övertygad om att h*n ska lyckas ta sig ut med sina hårda slag! ;) Dricker mycket vatten pga extrem törst, men inte för mycket eftersom min blåsa tydligen blivit minimal. Måste upp åtminstone 2 gånger per natt för att kissa! Brösten läcker så amningsinlägg måste införskaffas snarast! Fötterna har börjat göra lite ont om jag stått/gått en längre stund men inget svullet än inte! :)

I magen:

Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka.

Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer.

 

vikt.JPG langd.JPG

1.5-1.6 kg

38 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Att du ha en god hållning är viktigt för att minska belastningsskadorna på din rygg. Förstoppning är också ett vanligt problem. Det kan bero på att du motionerar mindre och att hormonet progesteron hämmar tarmrörelserna. Om du tar järntillskott så bidrar det också till trög mage. Motionera regelbundet, drick mycket vatten och ät fiberrik mat. Passa också på att börja ladda kolhydrater inför förlossningen.


Mina svanefors-kuddar

Gjorde ett riktigt kap igår. Gissa vem som är stolt ägare till två fina, Svanehof, marina soffkuddar? ME. Lyckades knipa de två sista kuddfodralen som bara kostade 98 kr styck! Det kanske kan bli ett New England hem när vi flyttar trots allt, inom en snar framtid åtminstone :)

Hur snygg är den inte? Jag är förälskad! Nu saknas bara två kuddfodral till i en annan variant och gardiner... Slänger in en bild nedan och visar er gardinerna - det är ölettlängderna jag vill ha och givetvis finns det så snygga kuddfodral i samma tyg!

Im in love. Synd att gardinerna är lite dyrare om man säger så... Men kan kanske hitta ett liknande tyg och sy själv?

Monday 27th

Sista dagarna i februari passerar. Nice. Nu ska vi bara stå ut med mars månad sedan är det mycket på gång - VÅR, flytt, försöka sälja lägenheten, hinna vila ihjäl mig och sedan, sedan får bebis komma :)

Igår var det världens härligaste väder. Visserligen lite kallare i luften men helt vindstilla och självklart drog jag och mamma fram varsin solstol och satte oss i lä på deras framsida. Det blev så varmt att jag ville ta av mig byxorna! Hur skön är inte den känslan? Termometern visade 15 grader där vi satt - det var inte många klagomål den timmen vi satt där och njöt. Självklart letade sig några fräknar fram på min näsa, det tyder på att solen redan börjat bli vår-stark. Nu kan vi se fram emot 10 grader i sol i veckan - hoppas vädergudarna håller vad dem lovat!

Mamma och jag åkte upp på ett spontanbesök hos mormor och morfar efter solningen, vi möttes av överraskade och glada ansikten :). Blev massa prat som vanligt, och vi kom fram till en riktigt sjuk grej!

Jag: Mormor, när föddes gammelmormor? Alltså, vilket år?
Mormor: 1920.
Jag och mamma tittar på varandra och bara gapar.
Jag: Herregud vad sjukt! Då var hon ju 23 när hon fick dig!
Mormor: Ja?
Jag: Och du var 23 när du fick mamma. Och mamma var 23 när hon fick mig. Och jag är 23 i år...

Mormor blir lika chockad som oss. Sedan skulle vi försöka dra det ett steg ännu längre bak men insåg att det var rätt kört. Min gammelmormor var mittenbarn i skara på 12 barn. Hennes mamma fick inte henne när hon var 23. Men ändå - jag är fjärde generationen som får barn när jag är 23 och helt plötsligt är ingen så säker på att det blir en liten kille längre.... :)

Ta mig till havet...

Aahh, njutbar morgon minst sagt! Pigg och alert gick jag upp imorse, klarblå himmel och sol ute. Jag fick verkligen vårkänslor, mer än på länge. Körde min dagliga morgonritual - tvätta av ansiktet i kallt vatten för att pigga upp, smörja in med serum, ögoncréme och ansiktscréme. Gjorde mig en god fruktsallad på grönt äpple, banan och blodapelsin, ett glas nyponsoppa och två smörgåsar med skinka. Mums. Den frukosten går inte av för hackor! :)
Nu sitter jag redo att snart åka upp till mamma, vi ska ha en mysdag hon och jag. Jag blir så sugen på att ta världens längsta promenad när vädret är såhär, har fönstret bredvid mig på glänt och fåglarna sjunger för fullt för mig. Dem ropar på mig att komma ut. Önskar så att jag kunde gå flera mil som normalt, men nu är det inte långt kvar tills att jag kan det igen :) Det är ju så jag får se det. Framför mig på bordet står en vas med jättefina lila tulpaner som R fick av min mamma igår. Snart kan vi se dessa blomster i rabatter... :) Jag minns förresten såhär i skrivande stund att jag till och med drömde om våren. Drömde om att björkarna slog ut över en natt! Det är väl vackert? Med dem alldeles klibbiga, limegröna bladen som slår ut och färgar hela skogar ljusgröna... :) Ja, jag är en njutarmänniska ut i fingerspetsarna och säger som min favorit-Ernst brukar säga:
"Jag vill ha sommar över precis hela kroppen, inte bara doppa tårna i den."



Och så blev vi med spjälsäng + madrass

Det hanns inte med något bullbak igår. Fick se en annons från ikea hastigt och lustigt runt halv elva, om du har Ikea family-kort får du en Hensvik spjälsäng GRATIS vid köp av en madrass (399 kr). Tror ni jag nästan dog eller? Fick världens stress - jag som inte får stressa. Ringde runt och undrade vem jag kunde låna ett family-kort av, men tillslut kom jag på att mamma och dem har ju ett. Perfekt! Fick lurat med mig pappa till ikea, medan R var hemma och panikstädade inför kalaset. Jag hade inte ens garnerat smörgåstårtan! Snacka om att det blev panik och kallabalik, men jag skulle ha min säng gratis! Väl på ikea, där det var överfullt med folk, så slogs vi med andra om att komma fram till sängen och se i vilken hylla den skulle stå i. När vi kommer fram står det ett par som tar SISTA SÄNGEN! Neeeeej, det är bara inte sant. Här har jag riskerat att ramla ner och dö pga att jag nästan sprungit genom varuhuset när jag inte ens kan/får gå i snabb takt - så tar någon sista sängen mitt framför våra ögon. Pappa får springa och fråga om dem möjligtvis inte har sängar någon annanstans men står dem inte i facket finns det inga fler. Känner hur arg och ledsen jag börjar bli, tills jag får en uppenbarelse precis framför mig. I mittengången står en säng uppbäddad och med annonsen hängandes över. Och så låg där en väldans massa kartonger... Ha! Pappa! Kolla! Massa sängar! Och jag fick tag i min säng :) Dessutom var det inte många madrasser kvar så dem tog nog slut först skulle jag tro. Och bäst av allt var att dem som tog den sista sängen med ett hånflin fick en trasig kartong och tog fel madrass, skratta bäst som skratta sist va! ;) Var borta allt som allt en timma, så var hemma klockan tolv och fick panikstäda det sista med R och fixa klart det sista. Puuh - vi hann allt. Till och med få själsäng på bara ett par få morgontimmar. Nu ska jag inte stressa mer. Har lyckats få sängen gratis, vagnen var det rena rama lyxpriset på, madrassen fick jag också gratis eftersom jag hade presentkort kvar sedan i julas... Vi verkar ha en del tur när det kommer till saker till vår skatt! Snart är vi redo för att du ska komma älskling :)

I just came to say hello

Hur härligt är det inte att börja morgonen med att få se bilder på vackra snödroppar som en tjej i Göteborg hade i sin trädgård nu! Våren ÄR påväg, på riktigt! :) Dagen igår blev mysig, vi fick sitta i varsin superskön fåtölj och läsa tidningar, dricka te/kaffe, småprata och bara slappna av! R blev jätteglad för vad jag hade fixat, han var först rädd för att det skulle bli pinsamt att visa sina fötter för en snygg tjej men det var inte så pinsamt som han trodde och efteråt tror jag han var supernöjd med världens mjukaste, renaste och lenaste fötter! Sedan tog vi en lunch på ett indiskt ställe som låg i närheten - skulle vi inte gjort. Världens nerköp! Vi har alltid velat testa indiskt och givetvis valde vi helt fel restaurang för det. Dålig service, dem kunde inte svenska, glömde av saker vi skulle ha, maten smakade INGENTING (Indiskt ska väl smaka MYCKET?) och vi åt nog på 5 minuter och gick därifrån. Nåja, nu vet vi det till nästa gång. Inte konstigt man alltid hamnar på sitt stammisställe jämt, där vet man åtminstone vad man får och att man blir nöjd!
Det är kalas-dags hos lilla Larssons idag, först kommer R´s släkt och sedan kommer väl mina föräldrar och lillbrorsan hit efteråt eftersom alla inte får plats samtidigt. Skönt det ska bli när vi flyttat och få plats! :)
Jag fixar smörgåstårta som vanligt, R vägrar ha kalas utan det. Brukar fixa genom mammas jobb enkelt och smidigt men denna gång hade dem haft fullt upp så det blev bara att jag fick brödet och räkorna så fick jag göra fyllning och allt själv. Tack och lov har jag jobbat där och vet precis hur receptet lyder ;) Så det ska nog inte bli några besvikna gäster idag heller hoppas jag. Tänkte eventuellt ge mig på att baka lite kanelbullar snart också, det är lixom perfekt när man ska ha hem gäster eftersom man vinner på två sätt av att baka samma dag - bullarna är helt nybakta och det luktar ljuvligt i lägenheten!

I wont let the sun go down on me

Efter den absolut värsta kvällen någonsin i smärtväg igår så vaknar jag tack och lov såpass bra att jag kan stå på benen. Jag hade så ont att benen knappt bar mig, R fick leda mig när jag behövde gå till toaletten och han sprang och hämtade allt jag behövde medan jag låg i sängen och skrek så fort jag behövde vända mig. Jag har haft mycket förståelse för människorna jag jobbar med INNAN detta - när jag kommer tillbaka till jobbet kommer min förståelse ligga på en helt ny nivå. Hatar att inte kunna göra saker och ting själv, att R ska behöva passa upp mig så då börjar jag ju såklart gråta en skvätt för den sakens skull också. Hormoner, oh yes!

Var livrädd att smärtan skulle hålla i sig till idag men jag kan stå på benen och gå utan att ha för ont, tack och lov! Klockan 12 idag har vi ju en tid bokad för lite kvalitetstid, bara jag och R på hela salongen med varsin terapeut som pysslar om våra fötter. Lovely! Och hur perfekt är det inte att det verkar bli vårväder idag också? Då kanske vi ska passa på att dra en lunch på en uteservering efteråt? Hoppas det inte blåser för mycket, men någon plats i lä ska vi nog kunna hitta :).

Om bara några ynka veckor kommer det se ut såhär när man besöker stan... Då är det leenden och lycka i de flesta människors ansikten!

Ahhh ljuva tidiga vårsol!

Har nyss kommit hem efter en lång lunch och fika med världens bästa E. Vi drog till Kungälv för vi skulle få sitta ute i solen på en uteservering och hade det så mysigt under en filt och bara njöt av varandra och den värmande solen. Vissa stunder är lite bättre, så är det bara. Man ska njuta av livet och nuet - det ger så mycket tillbaka!



Hon är den bästa systern som finns!

Ska jag?

Har suttit och drömt mig bort bland lite vårmode... Kom på, som jag gör varje år, att jag inte äger en enda jeansjacka! SKAMLIGT är vad det är med tanke på hur förälskad jag faktiskt är i just jensjackor. Kikade in på H&M´s hemsida och tittade på deras fina dem fått in i år.. Slutsålda i både storlek 34 och 36 såklart! Satt först och funderade på om jag skulle våga beställa en men det är klart jag ska, efter bebis kommit kan jag ju deffinitivt använda den så det är nog bäst att passa på. Hoppas jag kan hitta en snygg någon annanstans i min storlek, fan att dem ska ta slut SÅ fort! Men slänger in två inspirerande bilder som är lånade från H&M som får mig längta lite, ännu mer... :)

Den jackan är heller inte ful, men inte riktigt lika mycket min stil som en jeans. Men annars ÄLSKAR jag hela outfiten, allt är "Cissi" - Enkel, vit basic t-shirt instoppad i jeans med snyggt skärp. Tycker det är så underskattat och snyggt! Och väskan ska vi inte tala om, den ska jag nog köpa, brukar inte köpa väskor från H&M men den här gillar jag.

Hur avslappnat och vårigt känns inte detta då? PERFEKT.

Denna college är från Cubus och riktigt fin! Den vill jag ha. Tänk att mysa med den och ett par jeansshorts en sensommarkväll? :)

Jag lever

Igår fyllde världens bästa R år. Gissa vem som vaknar med vääääärldens hemskaste smärta? Just det. Jag. Tack och lov så hade han varit uppe jättesent så han låg och sov hela dagen, gick upp runt 16. Jag låg och sov i sängen dem sista timmarna med honom, pga att jag knappt kunde röra mig igår. Blev så arg och ledsen på mig själv, ville ju göra det extra mysigt för honom på hans dag men efter att jag sovit kändes det som lite energi infann sig så jag ställde mig och lagade en riktig brakmiddag som jag hade planerat sedan kvällen innan, köket blev förbjuden plats för honom ett par timmar :) Gjorde helstekt gårdskyckling fylld med rödlök, paprika, citron, apelsin och chilimarinerade vitlökar. Till det blev det hemmagjord klyftpotatis med timjan och gräslök och en örtsås. Jag vet hur mycket R tycker om denna rätten, för att göra helstekt kyckling slår all kycklingfilé i världen! Det vet ni va? Så saftig kan inte en filé blir hur du en steker och försöker. Men det blev uppskattat och vi mös hela kvällen framför en säsong av solsidan :).

Idag känns det som energin är på lite högre nivå, och smärtan har gått ner lite. Tackar vi för! Så idag ska jag orka pilla lite här hemma, och hoppas på att jag har såpass lite ont att det kan bli en kort promenad fram på dagen också. För idag har solen letat sig fram efter gårdagens konstanta ösregn - men nu finns det nog inte ett spår av snö kvar och våren är mer än välkommen!


Detta kortet tog jag 18 mars 2009 - Då kom våren tidigt, jag hoppas verkligen den kan göra det i år också?! Right?

Born free

Lyckorus! Av vårvädret såklart. Hade en tidig tid hos sjukgymnasten idag, var där redan kl 8 och fick ligga och gotta mig med stickande nålar i 40 minuter. Efter det ville jag inte direkt hem, så åkte bort och hälsade på pappa på jobbet och tog en kopp te och tjötade. Det är nog det som blir det tråkigaste med att flytta från Nol, kommer sakna att ha pappa så nära, på gångavstånd bort. Men en vacker dag flyttar vi nog närmare igen, vill jag tro iallafall :)
Vill helst av allt just nu gå ut och bara njuta av solen och vädret. Men vet att jag kommer få jätteont och vet också att när energin nu äntligen finns så MÅSTE jag få städat lite här hemma. Få städat och kanske rensa lite och packa en flyttlåda till. Vi får se. Men när R behagar vakna så tänker jag tvinga med honom ut en sväng, kanske göra varmchoklad innan och ta med ut och så svänger vi förbi affären och köper varsin semla. Lite fika-mys ute i detta vädret skulle inte sitta fel! :) Hoppas han kan låta sig övertalas till detta, men med mina tindrande ögon och gravida mage så brukar jag få min vilja igenom för det mesta nuförtiden ;)

Vecka 29 startar :)

Tisdag = ny bebisvecka. Tänk, nästa vecka går jag in i vecka 30 - det var den veckan jag längtade till i början för då kändes det som "Då är det sjukt NÄRA!" Nu känns det inte riktigt lika nära som det kändes i början, men visst börjar man känna att tiden springer på. Försöker njuta så mycket jag kan av att vara gravid, även om det är tungt och frustrerande många gånger. Hormonerna svallar värre än någonsin och bebis blir starkare i sina sparkar för varje dag som går. Mys! Som ni ser på min gravidwidget här vid sidan om så har jag gjort 70% av graviditeten hittills. Det är 83 dagar kvar till beräknad förlossning och bebis väger förmodligen strax över ett kilo redan! Nu vill jag verkligen flytta så jag kan börja göra iordning barnrummet, vill bädda sängen och tvätta, stryka och vika in kläder och... Njuta av sista tiden som gravid. Hoppas våren kommer på riktigt också, idag har vi 6 plus och strålande sol! Självklart ska det bli en god semla (eller två?) såhär på fettisdagen också!

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

vikt.JPG langd.JPG

1.2-1.4 kg

35-36 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.


Lite hemlighetsmakeri

Här pågår lite hemlighetsmakeri... :) Denna veckan fylls av viktiga dagar - på onsdag fyller R år, på lördag ska vi ha kalas för honom och då firar vi även 6-årsdag tillsammans. Har funderat och tänkt på vad tusan jag kan hitta på till honom, vill inte bara gå och köpa något tråkigt och ge något materiellt, vill ge honom en upplevelse och en mysdag... Så kom jag att tänka på att vi båda två pratat till och från om att gå och få en rejäl fotbehandling någon gång, det skulle verkligen vara behövligt. Sagt och gjort så letade jag runt här på nätet efter något passande så nu är vi inbokade på fredag förmiddag för en lång fotvård tillsammans på ett litet ställe som heter Studio Aroma. Verkade vara ett mysigt, litet ställe - precis som jag tycker om. Detta ska han nog bli glad över :) Så tänkte jag att jag får väl se om jag hittar något ställe vi kan gå och äta sen lunch på sedan efteråt också, så har jag iallafall lyckats med min beskärda del av både födelsedagsfirande och 6årsfirande. Det är svårt när man varit tillsammans länge, har flytt på gång, bebis på gång och en relativt stikt budget eftersom jag väntar på pengar från FK - att faktiskt komma på något kul och mysigt att göra för oss! Men detta känns bra, nu tror jag han blir nöjd :) Och han lär aldrig ana något heller... Hihi.
Hos tandläkaren gick det bra, som vanligt. Var inne hos henne i mindre än en kvart, sedan var det klart. Hade fortfarande ett "början till hål" som man aldrig gör någonting med, det har jag haft i säkert 5 års tid nu så det får väl vara så. Skönt att det aldrig blir ett riktigt hål :). Hon tog bort lite tandsten som alltid finns, men det är inte mycket i min mun. Sedan var det väl bara att tandköttet var väldigt inflammerat men det beror ju till stor del på graviditeten, så ska vara lite extra noga med floursköljningen nu bara så löser det sig! Fick en härlig polering av tänderna också, det brukar jag nog inte få tror jag...? Så nu är dem jätteblanka och fina!

Såhär perfekta tänder skulle man haft :)

Hårvård

Tänkte slänga in ett inlägg om vad jag använder för schampoo och balsam. Måste först bara säga en sak: Här ÄR dyra produkter BÄTTRE än billiga ICA-produkter! Punkt. Jag har testat såååå mycket schampoon pga min kassa hårbotten (har psoriasis i den och den är otroligt torr och fuktfattig). Det schampoot jag använt mig av senaste tiden är min absoluta favorit och det doftar himmelskt också. Jo, visst pratar jag om TIGI Bed Head! :)
Fick ett schampoo av min fina vän som är frisör, som heter antidotes recovery schampoo och ska vara milt för hårbotten och tillföra mycket fukt till fuktfattigt hår. Och det är ljuvligt för mitt hår! Har dock inte använt balsamet än så det blir till att köpa det nästa gång, trots att jag tycker mycket om det jag använder nu som också är ett dyrt, nämligen Toni&Guy. Har ett moisture balsam som ska hjälpa torrt hår bli mer livligt och kan lova att det funkar! Och doften sen, jag tvättar håret ca 2 gånger per vecka, gör jag det oftare blir det mycket torrare direkt, men balsam kan jag slänga i när det behövs men det blir ca 3 gånger i veckan och doften sitter i hela tiden! Ett par dagar efter jag haft i balsamet sitter doften fortfarande kvar där, inte lika starkt men luktar man så känner man det. Mmmm, underbart. Hm, nu blev jag fundersam på om jag ska våga byta bort mitt ToniGuy trots allt... Kanske borde testa schampoot också? Hm, vi får väl se.




Dessutom vet ni väl att dessa dyrare produkterna håller mycket längre än billiga ica-varianter? Jag har haft mina görlänge och dem tycks aldrig ta slut. Man behöver ju så mycket mindre produkt vid varje användning!

Tröttis

Godmorgon. Här sitter en trött tjej som gör sig redo för ett tandläkarbesök. Man blir rekommenderad att gå dit någon gång under graviditeten, viklken tur att min kallelse kom så lägligt då! Går ju på kontroll typ vart annat år tror jag nästan, har bra tänder och behöver inte springa ner dörrarna där tack och lov. Hoppas dem är lika bra nu trots graviditet och mycket småätande hela tiden som inte är så bra för munhälsan! Tur att jag tycker om att sitta i tandläkarstolen :)

Någon gång när jag får råd så ska jag göra en ordentlig tandblekning. Vet att folk redan påpekar att jag har naturligt vita tänder men det blir ändå alltid så mycket vitare och finare med en blekning! Och visst är det riktigt fräscht med en strålande vit rand i munnen? ;)

Lite magbilder

tog två magbilder också, lite mer vanliga än mina vecko-magbilder. Dessa med kläder på för att lite lättare visa min lilla (läs stora) kula :)



Ser rätt roligt ut uppifrån, den putar ut rejält - jag har en s.k "pojkmage" eftersom den är spetsig rakt fram. Men dem där skrönorna stämmer ju sämre än sämst så sånt kan man inte gå på :)

Tänk vad det kan göra..

Satt precis och lekte med en bild i ett redigeringsprogram. Det enda jag gör när jag redigerar bilder är att ändra färger, tex. till svartvitt eller 60-talstema eller liknande, det där med att färga hår och ta bort skavanker är jag alldeles för grön för att kunna :) Men idag lyckades jag hitta en sjukt cool kombination som gör att det ser ut som jag har väldigt mörkt hår, fasen vad snyggt det blev! Det är nog första gången jag verkligen fått en blick i att jag kanske skulle passa i så mörkt hår trots allt? Jag som alltid vill vara blond, kanske borde tänka om?

Semlooooor!

Stolen jag hämtade igår var kanonbra. Just nu pryder den vårt rum och tar upp liiite för mycket plats men det gör ingenting :) Det kommer bli toppen när vi flyttar om knappt en och en halv månad! Slängde på några kuddar och en pläd så ser det riktigt inbjudande ut. Visar ett kort imorgon när det är ljust ute!

Idag har jag varit hos mamma hela dagen. Hennes sambos syster skulle komma på besök och då vill jag inte missa henne :). Vi har inte träffats många gånger men vi har ett speciellt band, redan sedan första gången vi sågs. Hon jobbar också inom psykiatrin och är sådär flummigt tänkande, precis som jag älskar och själv kan vara till stor del ;) Go och glad är hon också, en otroligt härlig människa med andra ord! Så det blev mycket prat och skratt, först lunchade vi på en god sallad mamma hade slängt ihop och sedan gjorde vi egna semlor som blev MUMS. Slutade med att jag tryckte i mig en till ett par timmar senare... Oops.. Jag har aldrig varit ett jättestort fan av semlor innan, kan det ha med graviditeten att göra nu tro? Trodde jag skulle spricka efter jag knött ner min andra i magen iallafall!
Fick världens sötaste "sovpåse" till bebis också förresten, såklart hade hon med sig en liten present goingen! Jättesött nattplagg som har ärmar men inga ben utan den är som en påse nertill som man kan dra ihop med ett band om man vill. Så står det "Godnatt min skatt" på bröstet. Smälter av att få så fina grejer till vår bebis... :)
Ikväll blir det inte många knop gjorda hos lilla familjen Larsson, jag är trött i hela kroppen och stackars R har åkt på en släng av något och mår inte alls bra. Pappa ligger också hemma sjuk så peppar, peppar, ta i trä - låt mig slippa denna gången också! Tack och lov har mitt jobb givit mig bra immunförsvar så jag oroar mig inte jättemycket. Men han lär missa kalaset imorgon, världens sötaste kusin fyller tonåring. VART TOG DEM 13 ÅREN VÄGEN?! Undra hur fort allt kommer gå med ens egna barn då... Usch, hemska tanke!

MUUUUUUUUUMS....

Solsken

Godmorning. Solsken och härligt idag. Det där varannandags vädret som sagt! ;) Ska snart ut på lite äventyr med lillbrorsan, har fått tag i en begagnad "korgstol" från ikea som jag ska hämta, fick den för 300 kr och det är väldigt billigt för en sådan :) Men kan ju helst inte köra själv och absolut inte lyfta och bära så toppen att lillen kunde och ville hjälpa mig! Har länge velat ha en men vi har ju som sagt inte haft plats här i vår etta egentligen, men jag tror den kommer funka för min rygg nu i vissa stunder pga formen hur man ligger i den. Sedan kommer den passa bra in i vårt nya hem, det sa R igår direkt när han såg den också. Behöver bara köpa en go teddy-pläd att lägga över också och en mysig kudde :) Detta blir toppen! Dags att kila...

Duktig trots seg kropp

Puuuh. Trots seg kropp idag har jag faktiskt varit väldigt duktig måste jag erkänna! Har fått packat ner de sista av mina kläder som jag ändå inte kan använda förrän efter graviditeten, så nu har jag två flyttkartonger knökfyllda med kläder och några vårjackor som får återse dagsljus i vårt nya hem. Rensade bland kläderna för ett par veckor sedan så det som inte är användbart har redan skänkts till behövande, ibland kan jag fundera på varför jag inte försöker sälja vissa kläder men jag orkar inte fota och lägga upp tusen bilder och måste få sålt allt för att tjäna något på det - därför känns det bättre att göra en god gärning när det ändå inte handlar om extremt mycket kläder! När vi rensar R´s kläder däremot, då kommer vi kunna sälja en del. Han har så mycket oanvända kläder, framför allt märkesjeans som man säkert kan få en slant eller två för. Det känns iallafall väldigt skönt att ha påbörjat den långa vandringen när det gäller att packa inför flytt, vet ju att jag inte kommer kunna vara med och göra så mycket ändå när allt kommer till kritan så jag passar på de dagar jag känner att "nu jävlar ska jag göra av med lite energi!" Och så packar jag en låda och efteråt är jag DÖD :). Nu är jag förtjänt av en skön vilokväll (som varje kväll med andra ord..) och som jag känner nu orkar jag inte ens fixa någon middag men det är väl bara för jag inte är speciellt hungrig än. Borde dock tänka på det INNAN jag lägger mig, ni vet ju hur pigg man är på att komma igång igen efter en go vila i sängen.. ;)

Trött kropp

Vilket varannandags-väder vi har. I förrgår snöade det, igår var det rena vårsolen och idag är det grått och väntas snö. De visar sol imorgon och snö på lördag. Snacka om riktigt februari/mars väder a la Sverige! ;)
Idag känner jag mig jättetrött och öm i kroppen, hoppas inte det är en förkylning på G men det känns inte så i huvudet tack och lov. Men axlarna känns tunga och spända, fötter och ben trötta och ömma och tja.... Jag antar att min kropp börjar bli ganska tung att bära på? :) Jag är ju inte direkt van vid att ha en mage som tynger mig framåt, märker att min hållning bara blir sämre och sämre. Hade tänkt testa gå på vattengympa idag men jag hoppar nog det, känner mig inte alls taggad eller fit for it.
Förresten, i mitten på mars ska jag på en photoshoot som jag får gratis eftersom fotografen får lov att ha med mina bilder i sin portfolio. Gravidfotografering, ska bli himla spännande :)

Jag kan tänka mig en bild i stil med denna.. Vackert!

Lexington-drömmar


Jag drömmer om ett hem fyllt med Lexingtons lyxiga inredning. Drömmer läste ni va? Varför ska det vara så extremt dyrt för? ÄLSKAR ju deras inredning och hade mer än gärna inrett hela hemmet med deras fina, new england-stil. Bilden ovan är ur deras vårkollektion 2012. Härligt med blått och vitt!
Nu ska vi få ett sovrum när vi flyttar, det har man ju inte varit bortskämd med de senaste åren direkt. Som jag längtat :) Väggarna är i en fin brun-beige färg så den får sitta kvar, andra detaljer är ändå vita i rummet så det blir perfekt myskänsla. Slänger in lite inspirationsbilder från Lexington som jag drömmer om... Mycket kuddar i sängen ska det vara!









Och vad sägs om en sådan här fin hörna i sovrummet? LOVE IT!

Konstigt med spännande.

Det känns konstigt att vi ska flytta. Flytta från vår älskade lägenhet som båda bara bott i sedan vi flyttade hemifrån. Jag har bott här i 5 ½ år och R har nog bott här närmare 7 kanske. Den är liten, men perfekt. Nu ska den säljas och vi ska testa våra vingar med både ny lägenhet och utökad familj! Allt på en gång :) Men något jag längtar så mycket efter med flytten är att det äntligen kommer finnas ett litet barnrum att inreda och göra fint i! Att ställa in bebis alla saker och köpa det sista och bara ha det att titta på sista månaden innan det blir använt på riktigt. Mest av allt längtar jag tills vi har råd att köpa ett hus, detta är bara en anhalt som vi hoppas bli ganska kort i våra liv. Vill ha helt eget, egen trädgård och grillplats så vi kan ha barn springandes i trädgården medan vi och goa vänner njuter av sommaren. Vill kunna ha en gran full med ljus i på vintern, precis utanför dörren som välkomnar alla som kommer. Men den tiden kommer. Tänk vad fort allting gått, sedan i augusti har hela våra liv förändrats drastiskt och allt känns underbart. Jag är mer kär i R nu än någonsin känns det som, han kommer bli världens bästa pappa utan tvekan. Så som han tar hand om mig och bryr sig!
Från att bli kär i en kille i första ögonkastet när jag var 13 år, till att ha miljarder fjärilar i magen när jag var 14 år och började umgås med honom. Från att bara "umgås" utan att bli ihop trots dödlig förälskelse till att vi äntligen tog steget och blev ett par när jag var 16 år. Att genom eld och vatten ha klarat av det mesta, som bara gjort oss starkare på vägens gång. Att stå ut med tonårsförvirring och vuxenfrågor - har vi alltid hittat varandra trots de hemskaste stunderna. Den 25 februari firar vi sex år tillsammans, och det var då åtta år sedan vi träffades. Det finns inte många kärlekar som är så starka som vår, inte så speciella på det underliga sättet. Sometimes it´s just meant to be. No explanation needed.



Inredningstankar

Nu är jag bra sugen på massa nya möbler lagom tills vi ska flytta. Såklart. Det blir väl alla? Vi ska ju göra oss av med köksbord+stolar och vardagsrumsbord som är prio ett. Jag kan vara rätt kräsen när det kommer till inredning men pris och annat struntar jag totalt i. Alltså, bryr mig inte om det är något som kostar 100 kr som jag blir förälskad i, det är inte någon begagnad skit för det - jag föll ju trots allt för det!
Nåväl, vet iallafall vad vi ska köpa för vardagsrumsbord som kan slitas och slängas med hur mycket som helst eftersom det är sjukt billigt. Ett lack från Ikea. 199 kr är svårslaget på ett bord som är såpass snyggt och stilrent. Enda jag funderar på nu är om jag verkligen vill ha ett vitt, eller jo, jag vill ha ett vitt, jag ÄLSKAR vitt i inredning men det får inte bli för vitt och vet att man måste ha in lite andra, gärna naturmaterial för att inredningen ska bli komplett. Så nu står jag i valet och kvalet mellan ett vitt eller ett ekmönstrat... Blir förmodligen vitt men får väl kolla på Ikea och bestämma mig IRL.


Båda är ju trots allt fina - fast det vita tilltalar liiiiite mer.

Word.


Jag tror, jag tror...


På vår igen! Tänk er när alla japanska körsbärsträd blommar... När vitsipporna täcker skogarna... När fåglarna är den vackraste musiken... När folk börjar se lyckliga ut över att slippa vinterjackan... När solen verkligen värmer... När gräset börjar bli grönt och träden knoppa sig... När björken är alldeles ljusgrön... Och när världens mest efterlängtade bebis ska komma och förgylla våra liv! :)




It happened...

Har pratat i telefon tusen gånger idag, med samma person. Guess who? Vår nya hyresvärd :) Eller snart - kontraktet måste ju såklart skrivas på innan man kan ropa hej men R tyckte lägenheten kändes okej och vi känner att det är bättre att ha en trea där den ligger än att bo kvar i vår etta. Dessutom får vi massa tid att försöka få sålt denna nu, så vi kan spara pengar och sedan köpa oss precis det boendet vi vill ha lite längre fram. Lovely!
Så 1a april flyttar vi om inget annat skulle inträffa. Dags att börja rensa då kanske..? ;)

Då går vi in i vecka 28!

Idag påbörjas en ny vecka, nämligen 28. Det närmar sig mer och mer, bara tre månader kvar nu :) Fortfarande flyter allt på som det ska men magen börjar bli tung. Har gått upp ca 8-9 kg sedan invägningen hos bm i september, lär få räkna med ett par kg till... eller många par!

I magen:
Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.

vikt.JPG langd.JPG

1.1-1.2 kg

32-33 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg. Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

 


Den har allt växt om man jämför för två veckor sedan, och har en bild jag tog när jag var i vecka 24, för 4 veckor sedan och DÅ tyckte jag att jag var stor, den magen syntes knappt om man jämför med hur den ser ut nu. Min lilla bebismage :)


Kul lista :)

Hittade en lista med lite gamla skrönor om vad som kännetecknar om det är en pojke eller flicka man väntar. Tycker sånt är lite roligt även om man märker att det inte verkar stämma ett dugg med tanke på att graviditeter är så himla individuella! Men tänkte ändå slänga in den så ser vi vad jag får för resultat ;)

Lugn/Vild bebis
Lugn bebis = flicka
vild bebis = pojke

Halsbränna (kön)
Mkt halsbränna = flicka
Lite halsbränna = pojke

Illamående
Mkt illamående = flicka
Lite illamående= pojke

Toppig/bred mage
bred mage = flicka
toppig mage = pojke

Mammans hårväxt
Samma/mindre hårväxt = flicka
Mer hårväxt = pojke

Hickande bebis
Mkt hicka = flicka
Lite hicka = pojke

Pigmentsrand
Kort rand/ingen rand/svag rand = flicka
Lång rand/tydlig rand = pojke

Mammas skönhet
minskad skönhet = flicka
Bibehållen skönhet = pojke

Ringtestet
Cirkulerande = flicka
Pendlande = pojke

Blödande tandkött
Mkt blödande tandkött = flicka
Lite/inget blödande tandkött = pojke

Mammans sug/cravings
Surt, frukt, grönsaker = flicka
Choklad, salt, lakrits = pojke

Mammans vårtgårdar
Suddigare kanter = flicka
Starkt avgränsande = pojke

Utputande navel
Tidigt i graviditeten = flicka
Sent i graviditeten/inte alls = pojke

Urinvägsinfektioner
många UVI, ofta = flicka
Inga/få UVI, sällan = pojke


9 poäng på pojke

5 poäng på flicka

Vad tror ni om det? :)

BM-besök

Så, nu fixar jag lite lunch och har varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut som vanligt, dock var mitt järnvärde ganska lågt, MEN jag har slarvat rejält med tabletterna det senaste så ska genast börja tvinga i mig dem igen. Bebis tar väldigt mycket järn av mig denna perioden också så det är extra viktigt att få i sig det som behövs.
När vi skulle lyssna på hjärtat så hördes ett väldigt konstigt dunkande ljud, jag fattade först inte vad det var för något men kände ju inne i magen att bebis hickade som vanligt. Så var det hickan jag fick höra så tydligt! Trodde aldrig man kunde höra det SÅ bra, fy vad gulligt. Blev helt kär :) Min lilla hick-bebis är det, för jag känner minst en gång om dagen att det hickas därinne. Tydligen är det så, vissa hickar jätteofta och vissa hickar inte alls. Men jag tycker om att känna hickan - det betyder att bebis tränar sin andning och har det bra :)
SF-måttet låg på 26 cm så det var perfekt. Magen växer som den ska med andra ord! Det brukar ju ligga på samma som den veckan man är i, jag går ju in i vecka 28 imorgon så måttet är som det ska, något under medel kanske men man kan ligga lite både under och över, gäller bara att man följer sin egen kurva.
Vi pratade lite om vikten också, jag har ju blivit lite mer orolig igen för att gå upp alldeles för mycket i vikt eftersom jag är väldigt hindrad i att röra på mig och har fått ordination på att VILA dagarna i ända. Jag fick väga mig och har gått upp ca 8-9 kg sedan inskrivningen och det är helt normalt tyckte barnmorskan. Hon förstår min oro och tyckte att jag ska försöka testa vattengympa TROTS min ökade foglossning, hon sa att många med hemska smärtor faktiskt kan finna lindring i att röra sig i det varma vattnet. Så på torsdag ska jag åka och testa det! Ska ju få akupunktur som vanligt imorgon också och det brukar göra så jag känner mig lite bättre ett par dagar om jag vilar.
Berättade också om att jag har sammandragningar ihop med en mensliknande smärta vissa dagar. Hon skickade ett urintest för prov så det inte rör sig om någon infektion som orsakar sammandragningarna men hon tyckte ändå dem lät normala eftersom dem inte håller i sig så länge, men jag ska hålla koll så att det inte blir värre för då får hon skicka mig till läkaren på koll. Vi vill INTE ha en bebis som tittar ut alldeles för tidigt :)

Ungefär så ligger mina mått på linjen, dvs ganska nära medelmåttet. Gjorde en egen bild i paint så det stämmer kanske inte hundra överrens med det som bm fyller i :)

Underbar måndagsmorgon!

Håll tummarna nu. Ägaren till lägenheten jag varit och tittat på ringde och gissa vad? Han hade valt ut oss bland alla intressenter! Så om vi vill är lägenheten VÅR. Jag berättade som det var, att R helst vill komma och titta innan han kan bestämma sig och det var helt okej, puuuuhh.. Så antagligen åker vi dit imorgon förmiddag så håller jag alla tummar och tår jag har att R ska tycka det känns okej och att han faktiskt får en bra känsla av lägenheten, för då är äntligen det bekymret över. Jag är dock orolig att han kommer vara för negativ, att det inte kommer gå vägen. Men det blir ett bekymmer då. Nu fokuserar vi på visningen imorgon, ska peppa honom rejält ikväll när jag hämtat honom från flyget ;)
Det är fint väder idag också, man blir ju bra lycklig av lite sol och blå himmel! Men än får man inte ropa hej till våren, vi har hela långa mars kvar... Kanske den värsta månaden på hela året? Den brukar ju blandas med både vinter, höst och vår - regn, snö och sol. Men det är som sagt bara 2 veckor kvar av februari sedan får vi stå ut med mars och sedan, sedan börjar våren och då är vi nära :) Jag tittade på bilbarnstolen när jag gick upp imorse och längtar lite extra... Tänk vad lycklig man kan bli av att skapa en ny individ, en individ som har våra gener :)

Gäääsp

Nej, kanske dags att sova? Funderar bara på om jag ska ta något att äta innan, jo, lite yoghurt får det nog bli iallafall så jag står mig till imorgon bitti. Får inte glömma att jag ska göra ett urinprov när jag vaknar också, eftersom jag ska ha med det till barnmorskan på besöket imorgon. Slipper vara gräsänka imorgon också, för vid 19 landar R i Sverige och han är hemma igen :) Så det blir en tripp till Landvetter för min del imorgon kväll OM jag nu är i skick att köra fram och tillbaka dit. Det återstår att se imorgon. Nu kan man inte räkna med mig till 100% alla gånger, allt har med dagsformen att göra. Inatt ska jag sova med min nyinköpta ansiktsmask från märket Gilda Cosmetics som jag köpte på Gildaskolan när jag var där på behandling i torsdags. Det är en riktig fuktkick med lugnande ingredienser - ska användas 2-3 gånger i veckan så idag passar ju bra då!
Roligare än såhär blir jag inte ikväll så nu säger jag godnatt med mina ny-epilerade ben som är lena som babyhud! ;)

Not so funny - more funny

KUL att veta att man ser ut som en halt anka när man är ute och går! Snacka om att foglossningen börjar ta ut sin rätt på kroppen, och att magen blir tyngre gör ju inte det hela bättre - hållningen blir ju sämre för varje dag. Igår påpekade flera stycken hur hemskt det ser ut när jag går, att jag verkligen måste ha jätteont - och jo, det har jag, men jag kan inte ligga hemma som om jag satt i ett fängelse. Jag måste få åka till affären eller till mamma eller pappa eller någon annan, det är bara att bita ihop. MEN det är inte kul att veta att det syns så himla mycket när jag går, men blev iallafall tillsagd att jag måste be om att få kryckor nu iallafall, det ska ju hjälpa till lite åtminstone.
Men nu till något roligare :) Idag blev vi med bilbarnstol också! Ytterligare en sak att bocka av på den milslånga listan. En riktigt snygg, sportmodell i svart är det och jag är förälskad i den. Ni ska bara veta hur bra den passade på min arm! ;) Köpte den av en bekant som är väldigt ordningsam med sina saker, den är bara använd till ett barn i 8 månader och bäst av allt - nypris är runt 2000 kr, vi fick den för 600! Tack snälla ni, det är precis sånt man behöver :)

Tyget är i sammet, jättemysig är den! Och den ska funka upp till bebis är 15 månader/13 kg - helt perfekt!

Avkopplande helg med bästa vännen

Har haft min kära E här hos mig, sedan i onsdags. Eftersom jag är gräsänka till imorgon fick hon komma hit och hålla mig sällskap, likväl som jag håller henne sällskap hennes barnfria vecka :) Har bara tagit det lugnt och jag har försökt vila en hel del, hade bra ont igår när vi åkte hem från sjukhuset där vi hälsade på farfar som låg efter operationen i lårbenet.
Var och tittade på en lägenhet igår också förresten, jättemysig var den men dock kunde ju inte R hänga med och titta och han vill göra det innan vi kan bestämma oss så måste fråga hyresvärden om det är OK att vi kommer på tisdag eller så och tittar - annars måste vi tacka nej och det vill jag inte! Men tyvärr, med vår vanliga tur när det gäller lägenhetssökandet, så är detta en väldigt speciell lägenhet som R inte riktigt vet om han vill flytta till pga personliga skäl. Men jag håller tummarna för att det ska gå vägen, en söt liten 3a med allt vi behöver är det - jag vill verkligen! Så håll tummarna för oss :)
Nu ska jag måla topplack på mina ny-lackade naglar - det blev färgen champagne frost, köpte det förra veckan och det är jättefint, dock insåg jag att hur många lager jag än målar så blir det lite genomskinligt och bara glimmande så nästa gång ska jag nog ha ett annat lack under som bas så det syns lite mer, nu är det lite mer diskret fint :)

Händelserik dag?

Oj, vilken dag det blev igår. Inget jag hade räknat med. Blev uppringd av pappa på morgonen att farfar hade ramlat på natten och fått åka till sjukhuset, han bröt lårbenet så ska opereras idag. Var lite deppig över det hela dagen igår men skulle ju på min sköna ansiktsbehandling och manikyr så då fick jag verkligen 2 timmars avslappning! Dock var det nästan olidligt att ligga på rygg i 2 timmar men bet ihop, fasen vad ont jag hade när jag väl fick resa mig. Men OJ vilken behandling! Gildaskolan kommer deffenitivt bli mitt nya hak ;) Jätteduktig tjej som gav mig en riktig fukt-kick i ansiktet - välbehövligt :) Men när jag och mamma var groggy och klara och kollade telefonerna så hade mamma 8 missade samtal och sms från min pappa om att hon skulle ringa. Jag hade stängt av min så hade ju inget missat.

Trodde såklart direkt det hade med farfar att göra och min första tanke var att "Fan, nu har något hänt, nu har han dött så vågar pappa inte ringa mig och berätta!" Men så hörde jag på mammas röst när hon ringde upp honom att det inte handlade om farfar ens. Hörde att det handlade om min lillebror. Då har skitungen gått och varit med om en bilolycka och ligger på akuten. Jahopp, bara att åka dit då och stressa upp livet igen efter 2 timmars avkoppling. Alltid något att få två timmar! :) TACK och lov hade pojkarna änglavakt och lillen klarade sig med endast muskelslitningar i nacke och ena ljumsken. Han som körde fick sy örat vet jag men dem klarade sig bra. Men att den lilla pojken alltid ska ge oss hjärtinfarkt!
Kom hem runt elva tror jag, då tog pappa över på sjukhuset, och då hade min bästaste E varit hos mig och väntat på att jag skulle komma hem. Guess what? Hon är en ängel! Hela lägenheten var skinande ren - hon hade storstädat den från topp till tå! En smärtande gravid tjej kunde knappast bli gladare, för lägenheten var i stort behov utav den där städningen :) Tänk att man kan ha så fina vänner! Det ni!

9th february

Solen har hittat hit idag. Inte ett moln så långt ögat kan nå. Kan vi inte få en hel sommar i år som ser ut precis så? Det känns som det var evigheter sedan vi hade en riktigt bra sommar, eller?
Vet inte vad det är just idag men på MTV spelar dem en hel del sommarlåtar från förra året, så man kan ju inte annat än att längta lite extra... Jag har ju så mycket att se fram emot denna sommar också, min älskade lilla bebis ska vara hos oss och förgylla varenda sekund i våra liv! Igår var jag på mammas jobb och tog en lunch och väntade på henne tills hon slutade så hon kunde få åka med mig hem så slapp hennes sambo hämta henne. Vilken stolt mormor hon är! Det var så underbart att se, hon sken som en sol och berättade för alla gäster att "Det där är min dotter!" Och man riktigt såg lyckan i hennes ögon. Fina mamma! Alla kommenterar ju magen och ska gulla med en, men jag har inte så mycket problem med det, det är ju en fin uppmärksamhet man får. Vissa tycker ju sånt är jättejobbigt, men hade jag varit fylld med vatten eller annat hade jag säkert också tyckt det var jobbigt med massa blickar på min kropp som just nu är en viss attraktion.
Nu har jag hunnit vakna till liv lite så det är dags för frukost!

Fin bild på gravid kvinna

To die for - spring/summer 2012

Suttit och drömt mig bort bland en kvinnas bästa vän - skor! Tittat runt lite vad modet denna vår och sommar kommer vara och det är en hel del neutrala färger samtidigt som man kan se riktiga färgexplosioner dyka upp! Härligt med en blandning som passar alla :) Slänger in lite bilder på skor jag fastnat för och mer än gärna skulle se utöka min sko-garderob... LOVE SHOES!

Från DSQUARED, precis min stil med turkost och indian-stil!!

ÄLSKAR dessa från FENDI!

Riktigt söta från Alejandro Ingelmo

Man kan ju inte ha en garderob utan lågskor och dessa från Marc by Marc Jacobs syns på många ställen så kan gissa att detta är en sko som lär synas på många fötter nu i vår, kopior i mängder lär dyka upp för oss som inte har råd att köpa 10 par skor för mellan 4-10.000 kr styck ;)

Gräsänka

Jaha, så var jag gränsänka också :( Buhu. Körde R till Landvetter imorse för han skulle till Irland 5 dagar, så han kommer på måndag kväll igen. Knepigt det är egentligen, så fort jag vet att han är så långt borta så saknar jag honoms så himla mycket mer och allt känns så ensamt - men är han iväg på jobb ett par mil bort så känns det inte alls samma! Hjärnan är bra rolig ibland :) Egentligen skulle jag åkt med honom men resan behövde bokas väldigt snabbt så jag hann inte kolla med försäkringskassan om jag fick åka eftersom man tydligen måste ansöka om det osv. Inget jag orkar med när jag inte ens fått mina första pengar än.. Suck!
Imorgon väntar en skön eftermiddag/kväll för mig och mamma! Vi har bokat behandling på Gildaskolan och ska dit och unna oss lite lyx mellan halv sex och halv åtta :) Det blir ansiktsbehandling och manikyr för min del och en helkropps aromamassage för mamma. Snacka om att det ska bli skönt, hoppas bara att det är bekväma sängar att ligga i med tanke på att jag kan få rätt ont av att ligga på rygg en lång stund, men får väl stå ut så gott det går isåfall. Skönt ska det iallafall bli, en riktig mor och dotter-kväll, en välbehövlig sådan! :)
Nu säger jag godkväll och godnatt - här sitter en sömnig tjej med grus i ögonen :)

NÖJD

Åh vad nöjd jag är med skötväskan! Den är ännu snyggare i verkligheten och jag är kär. Längtar tills jag får börja använda den! :) Drog in till stan med R efter jag varit på akupunktur, han behövde köpa en adapter så han kan ladda sin mobil på Irland eftersom dem inte har samma eluttag som vi. Efter det tog vi en middag på O´Learys och sedan en fika på mysiga Pourbon med varm choklad till mig och Latte till R. Varsin Daim-brownie blev det också, trots att vi nästan var spymätta. Mums!
Var inne en snabbis på Lagerhaus när vi skulle gå sakta tillbaka till bilen och åka hem, hittade en uuuuursöt filt som det dessutom var rea på så fick betala 49 istället för 129! Great catch! ;) Sedan fick vi åka hem för jag fick för ont, kan ju inte springa runt som världens shopaholic längre direkt. Nu ska vi snart se halv åtta hos mig sedan titta på någon film R hade fixat, komedi som jag önskade :)

Men först måste jag bara slänga in en bild som fick mig att tappa hakan och R att säga "Nu kommer du inte klaga så mycket längre va eftersom du bara har EN i din mage!"

Jag kan inte tro det är sant?! En indisk kvinna som precis slog världsrekord i att föda flest barn på samma gång ELVA! Hur är det möjligt?

Vad är detta?

Vad snabba leveranser jag börjat få med allt då! Armbandet jag beställde fick jag ju dagen efter och gissa vad som nu finns att hämta på Shell här där jag bor? SKÖTVÄSKAN! Så den ska jag hämta efter sjukgymnasten :) Iiiiihhh!

Time for akupunktur!

Snart dags att bege sig mot sjukgymnasten och få lite akupunktur! Ska bli riktigt skönt att lägga sig under nålarna ;) Men först ska jag slänga i mig lite potatissoppa som jag kokar på spisen och sedan ska nog jag och R åka till stan så han får växla pengar för imorgon åker han till Irland 5 dagar, så passar vi på att äta ute och ha det mysigt :)

Glad, osminkad mami!

Sedär ja :)

Vi vill byta köksbord då vi har ett i glas och dels så är det ju inte det mest idealiska när man har barn och dels så är jag sååå trött på glasbord! La ut bordet till försäljning på lite köp och säljsidor på facebook för att se om jag kunde få napp - hellre sälja eller ge bort än att slänga känner jag. Fick inget napp på 300 kr så sänkte till 250 eller bud, då får man stolarna med (en är tyvärr trasig). R hade en vän som kunde tänka sig ta det också vet jag så visste att vi förhoppningsvis blir av med det oavsett men nu skrev en tjej och var intresserad! Så nu blir vi av med det vilket som, får bara höra med R´s kompis först så han inte ställt sig in på att få det för då är det såklart hans! Men skrev till tjejen att vi har ett matchande soffbord också om hon är intresserad... HOPPAS! Vill ha nya möbler men då måste vi bli av med dem gamla först. :) Så nu får vi hoppas att vi kan bli av med detta och köpa nytt!

26+0 (vecka 27)

Välkommen vecka 27! :) Nu har jag gjort 65% av graviditeten och kvar återstår bara 35%! Det låter som ingenting när man jämför. Har en stark bebis i magen, som verkar växa som h*n ska för magen växer på och det börjar kännas trångt där inne för lilla trollet!
Igår läckte jag ju mjölk för första gången, så nu vet jag säkert att den produktionen är igång. Foglossningen blir inte bättre så det är mycket vila för min del varenda dag. Trist men så är det, bara att stå ut! Naveln blir mindre och mindre men än har den inte ploppat ut - har ju haft en tre meter djup navel så klart det tar lång tid för min att ploppa ut och det är jag bara glad över. Har inte vägt mig på ett bra tag nu, blir väl att jag ställer mig på vågen hos bm på måndag nästa vecka, men tycker inte om att väga mig. Får lite panik av att se att vikten ökar hela tiden, trots att det är så det ska vara så är jag rädd att gå upp för mycket. Smörjer in mig varje dag med olja, trots det så kliar det på magen ibland - men med all rätt med tanke på hur spänt skinnet är så som den växer! Utan oljan varje dag hade jag nog kliat sönder huden. Har en del sammandragningar och lite mensliknande smärtor till och från, kroppen förbereder sig! Måste ändå erkänna att hittills så tycker jag att allt går toppen, det enda som fortfarande förstör är foglossningen, utan den skulle jag haft en perfekt graviditet - så perfekt man kan ha den menar jag ju såklart :)

I magen:

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt.

vikt.JPG langd.JPG

1 kg

30 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.


En bild på en bebis i vecka 27 med 3D-ultraljud.
Är mitt lilla troll redan en såhär stor bebis? Inte klokt... :)


Varning för gravid-inlägg :)

Går ju in i vecka 27 imorgon och tiden rullar på, sakta men säkert. Satt och funderade förut och var glad över att jag åtminstone sluppit läckande bröst, man hör ju att vissa kan få det relativt tidigt men jag har inte märkt av något. Tills nu. Nu har mina börjat läcka och R tyckte det var himla roligt! Knäppgök :) Hoppas det stannar vid att bara komma några få droppar som det gjorde nu, slipper gärna få blöt bh eller fula fläckar redan långt INNAN bebis är här! :P Men lite roligt är det allt, det är ett nytt tecken på att det verkligen börjar närma sig. Tänk när jag sitter här om 10 veckor och skriver att "imorgon går jag in i vecka 37" - DÅ är det nära! Och 10 veckor är ingenting om man ser tillbaka på hur fort 10 gravid-veckor faktiskt gått. Det enda är ju att dagarna går liiiite långsammare nu när jag går hemma och är sjukskriven och dessutom har väldigt ont vissa dagar så jag knappt kan komma ur sängen - men tack och lov har R varit ledig från jobb hela min sjukskrivning hittills och kommer nog vara ledig ett litet tag till innan han börjar jobba igen för att sedan få stanna hemma igen när bebis ska titta ut :) Hade han inte varit ledig så hade dagarna nog varit förjävliga rent ut sagt! Men men, vi mår förövrigt bra såhär på kvällskvisten och nu tänker jag ta mig en stor flaska vatten och se på nya programmet med Filip och Fredrik på femman! Kan man inte missa!

Längtar tills jag ska få göra min fotografering i slutet av mars... :)

En favorit

En kär favorit jag har är min moisturising facial mist från Emma.S. Använder hudvård från Emma.S och är väldigt nöjd, helt okej pris också för dem som inte har råd med världens dyraste och ändå vill ha lyxiga produkter. Facial mist är en ansiktsspray för att återfukta och pigga upp huden när den känns torr och trött. Den är ljuvlig och ännu bättre är det att den doftar lika ljuvligt! Alla Emma.S produkter finns att köpa på Åhléns, facial misten kostar bara 129 kr och håller bra länge!

Bild lånad från www.emmas.com

Makeup trend 2012

Ja, i år verkar det som min stil är på tapeten när det gäller sminkning! Tittar man runt lite om vårens makeup trender så dyker det upp mest ansikten som är helt au naturale - så vackert om ni frågar mig! Det ska bara vara en bra bas, lite higlighter på kindben och under ögonbrynen, ljus rouge och ingen ögonsminkning alls!
Jag tycker verkligen det är något av det vackraste, när kvinnor sminkar sig naturligt, huden ser sammetslen och jämn ut pga foundation och puder, men eftersom ögonen är osminkade så syns inte basen på samma sätt längre och jag tycker man ser så frisk och välmående ut! Jag ska nog färga mina ögonfransar och köra på detta i vår, helt klart. Eftersom jag har så ljusa fransar så vill jag gärna att dem syns lite, och med svart färg ordnas det lätt! Ser fortfarande naturligt ut. Så här slänger jag in två bilder på snygga, neuatrala ansikten som passar så bra i vår till alla pastelliga kläder!

Tidsfördriv

Så var det måndag igen ja. 6e februari och imorgon startar JAG min nya vecka, som jag gör varje tisdag - imorgon går vi in i vecka 27 och snart är 30 här :) Nästa milstolpe!
Var hos bästa E igårkväll och mös, så kom hon ihåg att hon hade sagt att  hon hade några gravid-böcker jag ska få låna och letade fram dem! Så fick med mig två hem, "Ett barn blir till" och "När livet växer" :) Ska bli kul att ha två stora fina böcker att lägga ögonen i när man har tråkigt. Det var riktigt häftiga bilder i Ett barn blir till, fick se en bild på en bebis i vecka 26 som vi är i nu och det är inte konstigt jag märker att det börjar bli trångt för det börjar det verkligen :) Den andra boken handlar om skönhet och hälsa under graviditeten, en perfekt bok för mig med andra ord! Stod lite recept på goda smoothies bland alla andra tips och trix för avslappning, bättre sömn, energi och allt som behövs i extra doser just nu :)



Ibland är turen på ens sida!

Men ååh vilken tur jag hade precis! Har suttit i flera veckor och suktat efter en skötväska från märket OiOi, som ser ut som vilken handväska som helst istället för en ful skötväska. Den var mycket billigare på det stället jag hittade den, skulle få betala 909 kr allt som allt och såg överallt att den annars låg på minst 1200 kr. Men har ändå dragit mig från att köpa den, har funderat på om den inte är för dyr, men nu tyckte R att jag skulle köpa den så då gick jag in och beställde och betalade. Det stod att det fanns få kvar i lager så det var väl lika bra att få det gjort - men det har det stått i flera veckor när jag tittat. Men direkt efter min beställning såg jag på väskan
SLUT I LAGER.
HUR mycket tur får man lov att ha? Jag köpte den sista! Åhh, snacka om att vara överlycklig! Det stod CISSI skrivet på den väskan, det vet jag med all säkerhet nu ;) Så den är påväg hem till mig och den ska pryda både vagnen och min axel så himla fint till våren när bebis tittat ut :) Nu är jag nöjd och kan påbörja min storstädning!

Med inspiration från Catwalken har denna skötväska tagits fram - och jag älskar den! :)

99!

Jag är nere på tvåsiffrigt! Jag har bara 99 dagar kvar till beräknad förlossning! WIHO! Ännu en milstolpe avklarad. Nu är det riktig nedräkning som gäller. Tredje trimestern startar idag också, den sista delen då bebis främst ska växa till sig och lägga på sig lite hull - för nu överlever bebis utanför magen om jag skulle föda för tidigt, dock är det ju inget man vill för då får h*n stanna på sjukhus i ett par månader för tillväxtens skull. Så bättre att du växer i mammas mage älskling ;)
Tänk att jag klarat av hela 64% av graviditeten redan och när jag tänker på att jag gått i 180 dagar så känns 99 som ingenting! Åhh, nu börjar det kännas närmare och närmare - på riktigt. Det är bara februari, mars och april kvar sedan kan det hända när som helst. Men som sagt, på tre månader ska bebis hinna växa till sig ordentligt från sina ca 30 cm nu till närmare 50 cm. Så min mage lär växa sig MINST dubbelt så stor innan tiden är inne... :)

Jag ska...

Måla...eeh, nej... STÄDA hela huset lilla mamma... Nana na trala la! Ja, så börjar min morgon, för idag SKA det bli storstädning hos familjen Larsson oh inga undanflykter sa jag precis till R. Jag är inte så förtjust i våra nya husdjur - dammråttorna - jag kan till och med ärligt säga att jag hatar dem. Jag som annars är en pedantisk och energisk människa har gått och blivit en lat, smärtfylld och orkeslös tjej istället. Men idag ska jag trotsa allt det där och få ett och annat gjort, annars får jag snart en inre kaos som äter upp mig sakta men säkert.
Idag snöar det, mysväder på G! Funderar på att inte gå utanför dörren på hela dagen, men kanske åker hem till mamma en sväng senare i eftermiddag om jag orkar, eller tar en tur till min fina E oh gosar med henne och barnen. Vi får se, beror på hur dagen artar sig :) Det enda jag helst vill göra idag är att åka och handla bebis-saker. Vill handla spjälsängsgrejor nu, det har vi inte gjort än. Och sen finns det massvis med saker kvar att köpa. Behöver myggnät till vagnen, regnskydd till vagnen, parasoll till vagnen... Snacka om att det är DYRT att skaffa barn, men oj så värt varenda öre och varenda tår! Ingen i hela världen som inte varit gravid kan förstå hur starka känslor man får för sitt barn redan när det ligger i magen - jag trodde mig förstå innan jag själv blev gravid, men där hade jag fel. Denna känslan är obeskrivlig, och jag älskar mitt lilla troll mest av allt! :)

Funderar på att måla en liknande Drake på en tavla och sedan när bebis har kommit och fått sitt namn skriva in namn och födelsedag på den - vår bebis föds ju i Drakens år och tycker det är så gulligt med personliga, unika saker :) Och målarintresset har jag sagt i flera månader att jag borde ta upp nu när jag går hemma och är sjukskriven.

Vacker natt...

Vaknade vid fyra imorse och kunde inte somna om på en stund, speciellt inte när bebis vaknade också. Gick upp för att dricka lite vatten och tittade ut, snöar det? Nej, det var så kallt så att det såg ut som det föll massvis med GLITTER från himlen - något av det vackraste jag sett på väldigt länge. Häftigt vad naturen kan åstadkomma!

Då kan jag inte undgå att tänka på vår älskade ängel som inte finns hos oss längre sedan lite mer än ett år tillbaka - Jag vet att han skickade ner extra glitter för att han är glad över hur bra vi alla faktiskt har det trots den hemska perioden vi alla gick igenom år 2010. Det är så tråkigt när jag tänker på att han aldrig kommer få träffa mitt barn, men jag bestämde mig från dag 1 att om det är en liten pojke i min mage så är hans andranamn så givet. Det är redan ett släktnamn också och nu kommer det få ännu större betydelse att heta just det! Jag trodde aldrig vi skulle komma över det som hände 2010 men det gjorde vi - vi är en ännu starkare familj nu och vi tar hand om varandra.

Jag älskar dig och du kommer alltid finnas i våra tankar. Jag ser kortet på dig varje dag och är stolt att du har funnits i våra liv, i vår familj.

I´ll see you again!


Utseende-fixering

Jag kommer titt som tätt på mig själv med att vara utseende-fixerad till viss mån. Jag är inte den som kan dö av att gå ut utan smink, snarare tvärtom - jag trivs utan smink och trivs i att se au naturale ut! Men det är bara för jag vant mig vid det och aldrig varit en stor-sminkare. Däremot har jag andra "brister" i form av att jag kan inte ta på mig vad som helst om det inte sitter bra, enligt mig själv, och jag vill inte visa skavanker och saker jag är missnöjd med med mig själv. Varför ska vi människor vara så sanslöst utseende-fixerade? Tjejer suktar efter en välslimmad kropp utan celluliter, bristningar och fett. Det är hemskt att det är ett datorprogram som skapat den mesta fixeringen - vi tror ju trots allt på att alla snygga tjejer i reklamer och tv är PROBLEMFRIA på utsidan. Vi kan nog inte själva förstå hur otroligt stor procent av alla som faktiskt blivit retusherade och fixade via datorn!

Jag måste erkänna att livet är alldeles för kort för att man egentligen ska bry sig om det där som stör en med sitt utseende. ALLA har vi något vi faktiskt tycker om hos oss själva, om vi bara tittar tillräckligt noga. Jag ska göra 2012 till ett ännu mer självsäkert år - jag ska öva på min självstyrka och lära mig älska precis allt med mig själv och framför allt vara stolt över den JAG är och inte bry mig så mycket om hur allt ser ut. För jag kan avundas tjejer jag ser på stan som bara strålar av självsäkerhet och lycka - dem är SNYGGA i ens första anblick och det är bara för dem själva utstrålar det. Sedan kanske den ena bär på ett par kilo övervikt, en annan har acne eller en tredje sne näsa. Men hatar dem inte det själva så märker inte omgivningen det som det första, svaga tecknet hos människan.

Självklart så menar jag nu inte att man ska sluta ta hand om sig själv, det är ju en av de viktiga sakerna i den här frågan! Att ta hand om sig själv gör att man mår bra och att man kan tycka om sig själv mer och utstråla mer glädje. Jag tog modet till mig att fota min första gravid-bild i vecka 24 där jag står i enbart trosor och håller händerna för brösten. La ut den på min mamma-sida jag är medlem på och fick så bra respons! Tjejerna tyckte det var crazy att jag inte tyckte om att visa min kropp och kunde inte förstå vad jag menade. Trots att jag inte bär på ett enda kilo i övervikt så kan jag ibland skämmas över min kropp om den inte är välslimmad. Sjukt egentligen. Men jag har också celluliter och blekta bristningar på låren från när jag var liten - So what? Det har nästan ALLA tjejer på ett eller annat ställe och varför ska vi skämmas och bry oss så mycket om det så det stör vår vardag?

Nej, nu är det dags att göra något åt den här utseende-hysterin! Jag ska lova mig själv här och nu att jag ska öka självkänslan ytterligare ett steg detta året, (höjde det ett steg förra året också) och lära mig njuta av livet på ett helt annat sätt.



Together we´re stronger than ever before!

Snart under 100-strecket & tredje trimestern!

101 dagar kvar till beräknad förlossning. På söndag når jag ett nytt delmål; går under 100-dagarsstrecket och påbrjar den tvåsiffriga väntan! Inte nog med att jag går över till tvåsiffrigt, jag träder in i min tredje och SISTA trimester också!

Dagarna flyter på, fredag känns inte som fredag längre utan mer som vilken dag som helst. Tråkigt. Jag kommer aldrig, i hela mitt liv att klara av att gå hemma och vara utan jobb. Det blir ju såklart skillnad sedan när min älskling kommer och jag är mammaledig, då har jag ju ett jobb hemma :)

Jag har börjat få det jobbigt med andningen nu också, magen växer ju högre upp och blir tyngre så det är helt naturligt men ganska jobbigt. Jag som hatar att inte få tillräckligt med luft kan få nästan panikattacker ibland och undra om det kommer bli ännu värre längre fram eller om det mattas av eller jag kanske till och med vänjer mig? Kissnödig är jag alldeles för ofta, tror knappt blåsan rymmer ett normalstort dricksglas ibland alltså! :) Foglossningen har jag ju redan tjatat ihjäl mig om - och den blir tyvärr inte bättre utan tvärtom. Trött kan jag vara men inte i närheten av hur det var i början av graviditeten, huja! Snacka om komatillstånd :). Hungrig ofta men med all rätt med tanke på att jag inte kan äta mina stora mölar-portioner längre, magen rymmer inte mycket mat på en och samma gång om man säger så. Så känns som man äter ihjäl sig för det känns ju inte som portionerna är så små som dem faktiskt är. Sammandragningar har jag titt som tätt - kroppen förbereder sig tydligen för vad som komma skall! Det är lite obehagligt men gör inte ont, allt drar ihop sig och magen blir stenhård. Tydligen känns det lite som massage för bebis. Om cirka en månad kommer vi bli inbjudna till föräldragrupp, dit längtar jag verkligen! Annars så har jag börjat älska min gravidmage, trots att naveln snart är obefintlig så känner jag mig naturligt vacker. Detta kan tyvärr inte sägas alla dagar då jag kan ha hemska dagar då allt känns skit - hormonerna är verkligen inget att leka med! ;) Det är häftigt att följa allt som händer på så kort tid med och i kroppen - speciellt att känna att bebis växer sig större för varje dag och börjar få det ganska trångt där inne! Jag tycker INTE om när bebis lägger sig på tvären i magen, då trycker det något fruktansvärt eftersom jag inte är så bred av mig. Lilla hjärtat!



Snacka om snabb leverans!

Beställde ju mitt armband från Fyndiq.se igår på dagen, gissa vad som låg i brevlådan idag? Armbandet! Snacka om snabb leverans! Mycket nöjd måste jag säga att jag är :)

Har även utökat min mamma-garderob idag, de hade rea på en affär i Kungälv som vi var inne i och fick med mig ett par snygga ljusa jeans och ett jättefint, enkelt lång-linne och tre par trosor :) Det var halva reapriset så snacka om att göra fynd! R fick köpt sig ett par skitnsygga skor - ibland behöver man shoppa till sig själv också bland alla bebis-prylar.

Har med andra ord inte lika ont idag, kan gå men det gör ju ont så får ta det väldigt lugnt. Tänkte lägga mig på sängen en stund och vila nu, såååå gott det ska bli :) Idag köpte vi färsk torskfilé i fiskbilen så det blir lyxmiddag hos Larssons! Panerad torsk med potatis och hemgjord remouladsås... Mmh, det är något av det bästa vi vet :) Och fisk är ju så nyttigt för bebis, kanon!



Varning för klagoinlägg!

Aj. Aaaaaj. Jävligt mycket aj! Vissa dagar hatar jag det här. Hatar att just JAG skulle drabbas av hemsk foglossning. Idag har jag haft värsta dagen hittills sen foglossningen började - började till och med gråta en gång i förmiddags när jag skulle resa mig från soffan och gå ut i köket för att ta något att äta. Idag är nog första gången jag på riktigt förstår varför vissa behöver sitta i rullstol pga foglossning. I början skrattade jag åt det och tänkte att "visst gör det ont men man överlever ju ändå om man går korta sträckor och tar korta steg". Idag ändrades den tanken helt. Idag vill jag själv ha en rullstol om någon skulle tvinga ur mig ur lägenheten. Hade inte kunnat gå en meter ute på isbanan som är nu. Kan ju knappt gå en meter i mitt eget hem. Självklart bor vi på tredje våningen utan hiss också. Jippie! Ska jag bli fånge i mitt eget hem tro?

Dagar som dessa står tiden STILL. Känns som det var en evighet sedan som jag vaknade pigg och glad imorse, oventandes om att dagen skulle komma att bli såhär hemsk. Köpte godis igår för vi var på bio och hade med minst halva påsen hem igen så tänkte att "nu är det minsann min tur att tröstäta lite godis! Har aldrig gjort det så det är på tiden!" Skulle jag inte gjort. Slutade såklart med ett jobbigt illamående som håller i sig fortfarande. Jag är ingen godismänniska och kan nog aldrig riktigt inse det.

Nej, nu ska jag nog försöka lägga mig hyfsat okej i sängen och titta på tv tills jag lyckas somna. Mest av allt ska jag hoppas på att det känns mycket bättre imorgon - jag som hade hoppats på att kunna gå och testa vattengympa imorgon, lär inte bli något med det.


Idag är det framtill det smärtar som allra mest, ljumskarna önskar jag att jag kunde bli av med i princip!

Godnatt från en gnäll tjej...

Äntligen ska det bli mitt!

Jaaaa! Tänk vad go R kan vara ibland som verkligen tänker på mig. Jag har bara handlat saker som har med bebis att göra det senaste och igår sa han att jag borde unna mig själv något och frågade om det inte finns något jag vill ha. Kunde ju såklart inte komma på något, tänkte bara på alla snygga vårkläder jag ändå inte kommer kunna köpa pga min bebismage. Men så satt jag och kikade runt på bloggar nyss och där var det! Jag har så länge velat ha ett riktigt Humanity for all bracelet men det är ju ett ganska dyrt armband när man väl hittar det i en affär. Men så letade jag runt på nätet och hittade ett för 199 kr istället för 6-900 kr som det annars kan kosta i affär! Wihooo, så R sa att jag ska beställa det så nu väntar jag på att mitt nya favoritarmband ska dimpa ner i brevlådan snarast :)


Såklart blev det ett turkost som är delad favoritfärg med rosa och det är ju så snyggt på en brun arm! Vet att jag kommer bo i armbandet framöver antagligen, tack för nya älsklingar sådär spontant ;)

Dröm om sommaren

Herregud vilken längtar jag har till vår och sommar, jag kan bli galen vissa stunder! Det är nog för i år finns det extra mycket att se fram emot just denna tid och att solen skiner på en klarblå himmel varenda dag gör ju inte längtan mindre direkt :) Men jag älskar att solen är framme, det är såhär en vinter ska vara, inte så grå och trist som vi hade från september till mitten på januari.

Snart ska jag fixa lunch, blir en enkel variant idag - en smörgås och en stoooooooor smoothie, mumma :)

Så fort jag längtar efter våren och sommaren blir jag extra sugen på ny inredning. Min absoluta favoritstil är New England, ingen tvekan om den saken. Tyvärr finns det knappt någonting i vårt hem nu som har kopplingar till det, mer än vårt nyrenoverade badrum. Men mer ska det bli! Är man så förälskad i allt som har med havet att göra så är New England ett självklart val. Slänger in lite inspirationsbilder som får mig att drömma extra mycket....




Så fint barnrum!





Vecka 26

Nu var vecka 26 igång och tiden rullar på. Bebis växer i väldig fart och förutom foglossningen så tycker jag att jag mår bra, kissar väldigt ofta bara! Skillnaden på magen nu och för två veckor sedan är främst att magen växt uppåt en hel del, inte konstigt att jag börjar få det jobbigt med att andas ibland och även mer hjärtklappning! Sammandragningar har jag också av och till, läskigt när de kommer och man inte riktigt är beredd.

I magen:

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.

Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.

vikt.JPG langd.JPG

900 gram

29 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.


RSS 2.0