Sommaren räddad ;)

I onsdags när i var på MVC hade nya exemplar av tidningen "Medbarn" kommit in så jag roffade såklart åt mig en och tog med hem. På framsidan av tidningen var det en tjej som hade tre olika klänningar på sig - självklart blev jag störtförälskad i den ena! Kollade upp vart klänningarna kom från, såklart det inte jättebilliga märket Boobdesign och det visade sig att den kostade 899 kr. Jag är så löjlig med pengar just nu, vill lägga allt på bebissaker i prinicip och tyckte klänningen var för dyr. Idag tänkte jag på den direkt och satte mig och kollade igen, R sa åt mig att köpa den för vill jag ha den ska jag unna mig det. Det är ju en klänning jag kan ha nu, sista tiden som gravid men bäst av allt så är det en klänning som sitter bra även efter graviditet och är en amningsklänning! Så den lär nog användas flitigt i sommar, min fina långklänning som jag hoppas kommer i mitten på nästa vecka :)

Hur läcker är den inte? Och axelbanden går att ändra till vanliga eller halterneck. PERFECT!

Friday 30

Packa, vila... Packa, vila... Pack... Ja, mitt liv är rätt roligt för tillfället! Vi fick ta oss en sväng till Ikea igår eftermiddag för att inhandla nytt datorbord, det gamla, sletna, fula och överdrivet stora har gjort sitt! Nu välkomnar vi ett betydligt mindre, betydligt smartare och bättre bord. Så glömde vi självklart att vi egentligen behöver köpa nytt vardagsrumsbord också eftersom vi lovat bort vårt befintliga. Nåja, det hinns nog med att inhandlas det också. Man dör inte utan ett soffbord ett par dagar om det skulle råka bli så. Nu får vi ta en sak i sänder och försöka hinna klart.

Trodde nästan jag var på gång att få bebis igårkväll/inatt. Eller att det närmar sig väldigt mycket nu iallafall! Hade så himla mycket förvärkar, i vilande läge att jag övervägde om jag behövde ringa förlossningen eller ej. Skippade det när dem avtog, somnade gott efter. Men har däremot haft rejäla sammandragningar i hela magen inatt, sådär så jag har vaknat av det men inte gjort ont. Därför ringde jag inte då heller utan somnade om. Självklart har brösten läckt typ flera liter mjölk också, vackra fläckar jag fått på lakanet - tur att det ska slängas på söndag ;). Jojo, nog märks det att det inte är långt kvar tills bebis kommer nu! Men lite till får h*n allt vänta - vill hinna komma iordning i nya hemmet först helst, och kanske hinna gå klart föräldragruppen som är fram till 28 april. Men ska jag haka på trenden i familjen är en månad för tidigt inget konstigt alls, och den där månaden för tidigt är väldigt snart, om en och en halv vecka. Men den som lever få se.... Ha en superb fredag alla godingar, så ska ni säkert få en god uppdate med bilder från nya placet när vi kommit dit och lyckats komma iordning något sånär!

Sunny day

Hej på er! Det blir inte jättemycket uppdaterande eller intressanta inlägg här för tillfället - men jag har ju riktigt goda anledningar till det! Flytten närmar sig med stormsteg (söndag!!!) och dessutom har veckan varit fullspäckad med barnmorskebesök, fotbehandling, första föräldragruppsträffen, bilbesiktning och sjukgymnastik... Puuh! Är så slut i huvudet och kroppen att jag inte har en aning om hur jag ska orka flytta på söndag. Tack och lov har vi underbara människor i vår omgivning som hjälper till! Det är så guld värt 


Nu när de soliga dagarna blir allt fler så påminner jag mig själv att jag måste införskaffa ett bra solskydd till ansiktet snarast! Allt slarvande med detta tidigare i mitt liv ska få ett slut. Nu när jag äntligen, efter många om och men, fått ordning på min hy igen med helt fantastiska produkter - Emma.S - så ska jag satsa till 110 % på att fortsätta bevara den såhär! Naturlig skönhet är ju som sagt det vackraste som finns, jag vill alltid kunna visa mig ute utan smink utan att skämmas för oren/ful hy. Min dagcréme innehåller visserligen visst solskydd, spf 15 men det är bara mot UVA och min ljusa hy behöver minst spf 25 om jag ska slippa rynkor och andra fina linjer i alldeles för tidig ålder! Så jag ska satsa på spf 25, oparfymerad, som går att använda ihop med dagcrémen såklart. Får se vad apoteket har att erbjuda, dem är bäst på oparfymerade produkter.


Förr var jag alltid livrädd för att inte bli brun om jag använde spf - tänk så fel man kan ha! Med spf så blir färgen såååå mycket grundligare och finare och framför allt - håller tusen gånger bättre än den färgen du får av att du har bränt sönder huden. Aj aj. Inte bra! Det är lätt att bränna sig även om man inte ens känner av det, hyn i ansiktet är verkligen utsatt och bör tas om hand på bästa sätt :)



Idag utlovas nästintill sommarväder!

Ja, som rubriken lyder, sommarväder utlovas ju nästan idag. 17-20 grader, ingen farlig vind och sol. Aaah hur underbart är inte detta? Hoppas inte aprilvädret blir alldeles för kasst, men ett köldslag till tror jag nog att vi får räkna med!

På schemat idag står lunch med finaste Ellen som jag inte träffat på så himla länge! Ska bli så kul med en catch up. Det blir lunch på stan för jag ska sedan på fotbehandling igen för ett återbesök - det behöver mina gravidfötter nu när jag inte ens når ner till att klippa naglarna själv knappt! :P Sedan får vi väl se om jag hinner packa något också, tiden går och kroppen hänger inte riktigt med i temot känns det som.

Så fort vi har flyttat så ska jag ut och sno lite påskris, jag längtar efter vackra, ljusgröna björkblad bland massa färgglada fjädrar på bordet! Det kommer få pryda vårt nya köksbord i vårt nya hem. Jag tycker påsken är så fin, med färgglada fjädrar, ägg och annat smått och gott! Har inte jättemycket påskpynt men ska be både mamma och pappa rensa i sina skåp och sedan ge mig alla dukar och sånt som de har (som de ändå aldrig använder längre) för nu när jag får barn så vill jag ju såklart att det ska vara lika mysigt hemma på våra svenska högtider som det alltid var när jag var liten. Det lilla är viktigt lixom. Iallafall enligt mig. Att sätta färg på tillvaron innan sommar-inredningen kommer upp känns toppenbra. Förändring hemma är bara positivt :)

Mamma-instinkten stämde såklart!

Hade ett bra besök hos barnmorskan idag som vanligt. Både blodtryck, blodsocker och blodvärde såg bra ut fortfarande, det tackar vi för! Trodde att min numer nästan dagliga glass skulle ändra på blodsockret kanske men tydligen är det inte så farligt att äta en om dagen ;) hihi. Vi mätte magen och visst hade den växt rejält sen sist! Tack och lov. Förra gången så hade ju kurvan planat ut och magen inte växt speciellt mycket men nu så, sf-måttet ligger på 32 och det är toppen! Bebis har växt rejält också och mina aningar om att bebis lagt sig tillrätta stämde såklart :). Hon kände och klämde och visst hade huvudet sjunkt ner en bra bit i bäckenet - nu kommer bebis inte att vända på sig mer och är redo att ta sig ut med huvudet före! Så skönt att veta att man slipper gå och göra vändningsförsök. Sedan diskuterade vi också mina sammandragningar och förvärkar som blivit lite intensivare, det är fortfarande ingen fara men jag blev beordrad att absolut inte lyfta saker mer, speciellt inte flyttkartonger och annat nu när vi flyttar - det kan sätta igång förlossningen och det vill vi ju inte! Sedan pratade vi om att både min mamma och mormor fött alla sina barn ca någon månad för tidigt - på henne verkade det som att det mycket väl kan bli så att vår lilla bebis vill titta ut tidigare också. Därför fick jag med mig enda papret jag behöver ha med mig till förlossningen, det med min blodgruppering och så. Så jag har det redo ifall det skulle ske väldigt plötsligt att vi behöver åka in. Nu ska vi ses om två veckor igen - besöken tätnar och nu närmar det sig verkligen...  Åh så spännande och herregud så jag längtar! Nu får du snart se vårens ljus älsklingsbebis!

En bild på en fixerad bebis. Såhär ligger alltså min nu, den kan röra på huvudet lite och alltså inte ligga med ryggen utåt hela tiden men det är inte konstigt att mina revben får en väldans massa stryk dygnet runt nu! Benen ligger lixom i kanonläge för att sparka mamma precis där det gör som ondast ;)

Måndagsmorgon

Så var det måndag. IGEN. Veckorna bara susar förbi känns det som och nu ska vi njuta av sista veckan i vår älskade lägenhet. I eftermiddag ska kontrakt skrivas och sedan är lägenheten såld. Killen tar över den direkt 1a april så vi slipper inte en enda dubbel hyra! Otroligt skönt måste jag säga. Det är med blandade känslor vi lämnar lägenheten, där vi upplevt så himla mycket tillsammans och våra allra första år tillsammans. Det var här som vi blev sådär löjligt kära på riktigt, det var här vi startade upp vårt liv tillsammans. Vi har bråkat och skrattat och älskat och hatat... Två eldiga människor under ett och samma tak är på både gott och ont ;). Vi kan inte sticka under stolen med att vi kommer sakna att bo här, området, läget, och självklart vår mysiga etta. Men det är dags att ta ett stort kliv framåt, även om vi behöver bo på ett ställe vi hade nästan längst ner på listan för ett tag framöver. Men jag känner på mig att det kommer bli toppen ändå! :)

Igår blev det premiärgrillning med goda vänner. Så mysigt och gott! Jag skulle ju självklart inte äta samma som alla andra - dvs. kött och potatissallad - nej jag ville grilla lax och ha massa citron, en bakpotatis och gräddfil och gräslök! Kan säga att jag var rätt nöjd med mitt matval, så sanslöst gott med grillad lax och gräddfilen med färsk gräslök, visst gör midsommar sig påmind! Nu fattas bara färskpotatisen, sedan kan man äta det så det sprutar ur öronen! :D

Snart är det dags för ett besök på mödravårdcentralen, rutinkontroll som vanligt. Imorgon går vi in i vecka 34 och då är det exakt 4 veckor kvar tills jag räknas som fullgången och att bebis faktiskt kan komma när som helst efter det! Så från och med sista veckan i april kan allting hända, och jag hoppas innerligt på att åtminstone slippa gå över tiden. 15 maj är det beräknat, jag har satt ett datum på 5 maj och R sa 9onde om jag inte minns fel? Båda tippar iallafall på innan bf, och det har nog nästan alla som gissat datum gjort hittills. Men den som lever få se! ;)


Dimma hör till en härlig vårmorgon... Dock känns det som det är mulet ute idag och inte alls kommer bli någon sol. Men hoppas kan jag ju alltid göra en stund till!

Sommartid

Idag är det sommartid som gäller. Kändes skönt att klockan på text-tv visade 7.22 när jag kollade så jag ändrade min mobil fort som tusan och var glad över att jag sovit "länge" idag om man jämför med flesta dagarna. Bebis har sovit gott inatt också, vi var nog väldigt trötta båda två!

Sitter och väntar på att dimman ska lätta så jag får lite sol-energi. Tänkte se om jag orkar ta tag i disken från igår, är ju inte den lättaste uppgiften för mig just nu precis. Har en mage som gör att jag inte kan stå så nära diskbänken vilket resulterar i en skev ställning för hela kroppen. Men är det inte mycket disk går det ju fort, och det är så skönt att få det gjort! Och att R blir glad när han vaknar och ser att han slapp ta den ;).

Idag ska vi grilla med ett gäng goa vänner är det tänkt. Mamma och Mikaels hus är ju ledigt eftersom dem är ute och reser som vanligt så vi tänkte ta det där, då har vi tillgång till inglasat uterum med infravärme om det skulle bli för kallt. Hoppas att lillen städat efter sig bara eftersom han skulle ha dit sina vänner igår och grilla, man kan aldrig veta med ett gäng brötiga 20-åringar ;). Sedan ska väl han vara i huset och "passa" det resten av veckan, så mycket inbrott som det är i denna kommunen vill man ju inte lämna sitt hus tomt en hel vecka. Tur att mamma och dem har larm!

Ska även åka iväg till Rusta en sväng med pappa på förmiddagen, måste ha fler flyttkartonger. Sedan svänger vi förbi Nödinge och hämtar en byrå som jag ska få av en bekant, den har två små skavanker så därför jag får den gratis men vi är i behov av byråer nu och jag tänkte se om jag inte kan måla den vit och fixa iordning den lite. Tur man är pysslig av sig! Och på tal om pysslig, åkte med Carro hem till Sandra igår för hon skulle få sina naglar fixade och när vi satt där och tjötade som bara tjejer kan så kände jag att jag faktiskt mycket väl skulle kunna tänka mig att börja göra naglar på folk som hobby lite längre framåt i tiden. Jag älskar ju att pyssla och naglar är jag rätt haj på med tanke på att jag själv alltid haft naturligt långa naglar och experimenterat med nagellack och smycken i oändlighet. Tjejerna tyckte det lät som en toppenidé och undrade varför jag inte tänkt på det innan. Det undrar jag också! Så tja, när lusten faller på och bebis-yran lagt sig köper jag nog hem ett kit och det lutar mot att jag väljer akryl. Men vi får se, har säkert ett gäng tjejkompisar som kommer uppskatta min nya hobby! :)

För vad är snyggare än en fräsch hand med rena och fina naglar?

Äntligen nya älsklingar i min ägo!

Vilken tur man har ibland! Eller jag kanske ska säga att jag har tur rätt ofta? Men anyways, efter kalaset idag så åkte vi en sväng förbi Backaplan med min svåger och svägerska eftersom vi liftade med dem idag. R ville prompt köpa ny skateboard och riktiga skateskor så vi tänkte att vi tar en sväng förbi stadium. Och självklart reade de ut massa skor (!) och jag har lovat mig själv att inte köpa massa skor förrän bebis tittat ut med tanke på att jag ändå inte kommer kunna använda dem innan förmodligen. MEN så låg dem där och lös - dem skrek på mig och sa att jag faktiskt kan använda dem redan nu. Skor jag suktat efter över ett år men aldrig fått tummen ur och köpt då jag valt att köpa löpardojor och annat istället. Nu, mindre än halva priset och rätt färg så stod det skrivet CISSI med blinkande neon i taket. DEM SKA JAG HA TILL VILKET PRIS SOM HELST. Sista paret i min storlek. ROSA. Jag dör!

Mina älskade Reebok Easytone är mina absolut nya älsklingar och kommer slitas sanslöst mycket med alla barnvagnspromenader! Ingen kunde bli gladare än mig och att det dessutom var en riktigt stark rosa färg gjorde ju inte det hela sämre. 500 kr och dem blev mina. Ni märker att någon är nöjd va? ;) Nu kan jag gå med mina skor och känna mig ett steg närmare träning igen, ett steg närmare en pigg och spänstig kropp precis som hela jag!


Jag hade en gång en båt...

Uppe med tuppen denna lördagsmorgon! Eller vänta, tuppen var inte ens vaken när jag och bebis vaknade. 5.47 tittade jag på klockan efter en stunds vridande och ett besök på toaletten. Låg i sängen en bra stund och försökte somna om men magen gjorde sig påmind och kurrade mer och mer. Lustigt nog vaknade R då också och kunde inte somna om han heller. Vi kanske har lite mycket att tänka på för tillfället? ;)

Killen som var och tittade på lägenheten igår vill ha den så om allt går vägen skrivs kontrakt i veckan och vi slipper en enda dubbel hyra! MEN, en köpare kan alltid dra sig ur ända tills sekunden innan han skriver på pappret så vi ska inte ropa hej riktigt än... Bara nästan :).

Hittade en så underbar bild nyss, som fick mig på ljuva tankar om sommaren och hur jag vill leva, helst redan igår;




Denna bild tilltalar mig så mycket och jag verkligen känner känslan av att sitta där i kanoten. Jag har gått i både soluppgång och solnedgång på vår älskade Bästkust och det är verkligen något av det absolut bästa som finns, no doubt about it! När det ser ut som på bilden, vattnet är helt stilla och solen påväg upp så har knappt fåglarna vaknat till liv. Det är tyst och stilla, solen värmer med sina första strålar och lyckan, harmonin sprider sig i kroppen! Man vill aldrig någonsin att stunden ska ta slut... Det är bilder som denna som får mig att inse att jag SKA bo nära havet och att jag måste verkligen börja ta tag i den drömmen snart om den ska bli sann inom rimlig framtid. Tills dess får jag helt enkelt börja ta tillvara på lediga dagar mer och åka ut till havet ännu mer ofta. Men det brukar bli mycket på somrarna ändå, med tanke på att fiske är en stor passion i livet och så även för min pappa och R. Vårt barn kommer med andra ord att tvingas växa upp och tycka om att fiska ;). Nej, nu ska jag titta en stund extra på bilden och riktigt känna, drömma, en stund till... Wow vad jag älskar Sveriges landskap och natur. Skulle faktiskt aldrig vilja flytta härifrån permanent. En resa då och då räcker gott och väl :).

Fredagsmys

Ganska nyss hemkommen, nersjunken i soffan. Lovely! Trött som bara den men vill inte somna riktigt än, då vaknar jag inatt och ligger vaken. Bebis har precis varit vaken och verkar som h*n somnat nu? Så lika bra att vänta till nästa omgång med vakenhet och party där inne innan jag lägger mig, annars lär jag sova dåligt i vilket fall :).

Är ensam hemma ikväll, det kan ju vara mysigt det också för omväxlings skull! Inte van vid det längre, nu har ju R varit hemma från jobb i ett par månader. Man vänjer sig vid saker väldigt fort har jag märkt - jobbar han och är borta vänjer man sig vid att vara ensam mycket och är han hemma så vänjer man sig vid det. Tur är väl det! Jag var livrädd i början att jag skulle go nuts när han var iväg på jobb en längre tid men det funkade faktiskt helt okej!

Hade det trevligt hos min kusin, blev dock ingen jordgubbstårta idag men det gick bra ändå såklart :). Det fick bli hemgång relativt tidigt eftersom jag är tröttare än tröttast just nu, mamma och storebror ska på vinresa till Frankrike tidigt imorgon bitti, mammas sambo ska till Portugal på golfresa tidigt imorgon bitti så alla behövde komma hem i tid om man säger så! Så veckan jag har framför mig är fullspäckad med saker, och så ska jag hinna uppdatera mig om resan i Frankrike så ofta jag kan också mellan varven! Barnmorskan på måndag, lunch med Ellen och fotbehandling på tisdag, första gången på föräldragruppen på onsdag och sjukgymnasten på torsdag. Nämnde jag att vi flyttar på söndag sen också - så packning måste ju göras däremellan! PUUUUH, jag dör bara jag tänker på det! Tack och lov att vi har underbara människor omkring oss som ställer upp och hjälper till jämt! Speciellt världens bästa pappa, han finns för mig dygnet runt och vad det än gäller! Åh vad lyckligt lottad jag är med så fin familj och goa vänner. Love uuu!


Idag har det varit sånt här väder ute nästan - såg flera stycken ligga halvnakna och sola! Men med 18 grader i SKUGGAN som mest så är det ganska förståeligt att folk luras att det är sommar...
Bilden är från Zakynthos juni 2011. (Haha ser nu att jag ser ju sjukt lång ut på kortet! Kan jag meddela att jag inte är med mina 161 cm ;))

Friday 23

Idag är ingen vanlig dag. Idag är det älskade, fina, morbrors födelsedag. Jag saknar honom så enormt mycket! Men trots att han inte lever här längre så ska han firas med sin favorit; jordgubbstårta. Tyvärr blir vi inte hela släkten idag men det får gå ändå. Alla firar honom i tanken! Förra året hade vi också kalas denna dag, i hans minne. Det var som vilket kalas som helst, vi skrattade, hade kul och mindes med glädje. År 2010 ställde vi till med kalas på Onkologen, Sahlgrenska. Minns att det var fint väder då, solen sken så vi fick dra för persiennerna. Vad glad han var då! Det är skönt att veta att det finns stunder från 2010 att minnas tillbaka på med glädje, för det året var annars ett rent helvete. Har besökt Sahlgrenska så många gånger att det räcker för en livstid ungefär.

Någon kanske tycker det låter sjukt med att ha födelsedagskalas för någon som inte ens lever. Vi tycker det är en extra anledning till att träffas, en extra anledning till att minnas och en extra anledning till att glädjas vår fina pappa/bror/son/morbror/farbror.

Tiden går fort. Många gånger tar man saker och människor för mycket för givna. Man stannar inte upp och berättar hur mycket dem betyder, man kanske tjurar över en onödig dispyt. Man vet aldrig vad som ska ske från stund till stund och det är viktigt att man tar tillvara på allt fint man har i sitt liv! Uppskatta det och kasta inte bort något värdefullt. Idag ska jag visa min kärlek lite extra, till minne av min älskade morbror som alltid finns hos oss. Jag älskar dig och vi ses igen!

En fluga i mitt fönster...

Puuh, så var äntligen denna dagen snart över. har varit helt ljuvligt väder idag, inte ens kallt i vinden och man kunde verkligen känna doften av VÅR. LOVE IT. Vi lunchade på Ikea och fick handlat till garderobernas omvandling. Fick även med mig 2 lakan till vår nya säng, eftersom den är mindre än vår nuvarande. 2 lakan till spjälsängen blev det också och ett spjälsängsskydd som jag haft ångest över att köpa hur länge som helst nu. Jag har velat ha ett helvitt helst av allt men alla kostar minst 400 kr, även enfärgade vita. På ikea hittade jag ett som är OKEJ för 129 kr - då är det verkligen OKEJ. Sedan får vi se om jag köper ett annat när man vet vad det är för buse som lurar där inne ;).

Pappa kom hit och hjälpte R att fixa i hallen, det är egentligen sjukt att det ska krävas en flytt för att man ska göra iordning! Nu lagom tills vi flyttar härifrån är dem trasiga garderobsdörrarna borta för evigt.. Och visst blir det snyggt, dock blev det inte exakt som vi tänkt oss och vi måste till ikea igen för att komplettera med en panellängd till. Men det är lätt fixat! Imorgon kommer en kille och kollar på lägenheten, han har en "sista chans" innan lägenheten läggs ut på nätet och i tidningen. Då kommer det bli stor visning och förmodligen budgivning om vi ska tro på mäklaren. Men vi slipper helst dubbla hyror flera månader så bara det går fort är vi nöjda! :)

Efter en stund på ikea trodde jag att jag skulle ramla ihop. AJAJ mina fötter! Fasen vad dem gör ont efter en stunds gång nuförtiden. Snacka om att graviditeten börjar ta ut sin rätt :). Bebis var cool-lugn igår, nästan så jag blev riktigt orolig och tänkte ringa idag om det inte blivit bättre men idag har jag fått ont i revben, höftben och sett en söt liten rumpa trycka ut sig i magen. Så nu är jag lugn igen :). Skönt med barnmorskan på måndag, man vill alltid höra hjärtat på bebis så allt är bra där inne! Man nojar över precis ALLTING, eftersom bebis faktiskt är precis ALLTING nu. Alltså jag längtar så jag kan bli helt tokig snart! Önskar jag kunde sova bort ett par veckor och vakna av att förlossningen drar igång typ... ;)

Grym sida!

Nyss hittade jag en riktigt häftig sida som jag HOPPAS vi kommer kunna ha användning av! Sålänge man har Excel 2003 eller nyare på sin dator kan man använda sig av programmet som sidan erbjuder. Detta är en sida som lyxfällan rekommenderar, en sida för att hålla koll och ha översikt på sin ekonomi. Gratisversionen kan hålla koll på två personer och den överför transaktioner från ditt bankkonto till excel-arket för att du ska få översikt över vart pengarna går varje månad, hur mycket du spenderar på vad och om du går plus eller minus varje månad!

Det tycker iallafall jag är riktigt grymt! Jag är en person som vill organisera och ha koll på ALLT. Det ska vara ordning, jag ska ha koll och veta precis vad som händer. Det är lite svårt när man har varsitt konto och framför allt på hur mycket pengar vi lägger på mat i dagsläget.. Vill inte ens veta! Det blir så mycket små-inköp hela tiden, och det vill jag ändra på. Det kan nog detta programmet hjälpa oss med. Tänker dock inte börja med det förrän 1a april, när vi flyttat och alla våra nya utgifter börjar med högre hyra, tv och telefoni och annat som är nya abbonemang. Men jag hoppas verkligen att sidan kommer kunna vara till nytta men den verkar jättebra nu när jag varit inne och lärt mig den lite :).

Så om ni är sugna på att kolla mer så kika bara in på HemEkonomi.nu :)

Thursday 22

På grund av mitt tråkiga liv för tillfället har bloggen inte blivit uppdaterad senaste dagarna. Inte jättekul att gå in och skriva samma sak dag ut och dag in, men nu kommer våren med stormsteg och förhoppningsvis blir det en del fotande och lite roligare saker som händer :). Jag är nu inne i vecka 33, har klarat av 80% av graviditeten och längtar mer än någonsin. Har fått en del förvärkar som känns mer nu, sammandragningar har jag haft sedan ganska tidigt men förvärkarna känns om man säger så. Tur att jag ska till barnmorskan på måndag, jag lovade ju henne att säga till om det blev värre och det har det ju blivit. Tror dock inte det är någon fara, dem kommer inte tätt inpå varandra men hon sa att hon kanske vill att läkarn tar en extra titt iallafall så det inte är någonting!

Igår var det helt ljuvligt väder. 15 grader och strålande sol. Jag skippade jacka och tog en tjock tröja bara, trotsade värken och följde med R ut som hade hittat fram sin gamla skateboard i källaren dagen innan när vi rensade förrådet. Han var en riktig hejare på att åka förr och jag tänker inte ljuga och säga att han inte var det längre, visst kan grabben åka! ;). Men det är väl som att lära sig cykla antar jag, det sitter i när man väl lärt sig en gång.

Som sagt, förrådet rensat, tack och lov! Ett lass gick till tippen och vi har lite kvar att köra dit men det kan man få plats med i bilen så vi slipper låna släpet igen. Nu ska jag bara inhandla fler flyttkartonger och packetera sakerna där nere bättre, kan ju säga som så, att jag trodde inte att hälften av grejerna som skulle sparas var julsaker... ;) Ja, jag är JULTOKIG och i år kommer ju bli den bästa julen i hela mitt liv - första med vår älskling ju!

Idag måste vi till Ikea en sväng, vi har fotografering av lägenheten på måndag och ska fixa garderobsdörrarna i hallen och sedan slänga på nytt golv där. Det är det viktigaste. Just det, spackla lite också. Mer hinner vi nog inte renovera men det gör inget. Får vi fixat dem sakerna är det bara "finputs" som köparna behöver fixa - dvs. fixa väggarna och ev. byta golv i köket. Och just det, måla det lilla fönstret i köket svart också, jag har ju målat alla utom det och nu får jag inte måla med den färgen plus att jag inte får plats att sitta i en obekväm ställning över diskbänken och måla det nu med min tjockis mage! Men skönt att äntligen få ordning på lite saker, ska försöka ta en före och en efter bild på hallen. Det är synd att vi inte gjorde på badrummet, sa mäklaren också. Sånt väger alltid mycket men nu är det som det är!

Ha en fin dag - nu börjar slöjmolnen och dimman lätta och det ser ut att bli vårväder idag också!

Vackert hår

Satt nyss och kollade på The girls of the playboy mansion. Har helt missat att det går nya avsnitt nu, Hef har ju skaffat sig nya flickvänner, tråkigt nog. Men däremot när jag satt och tittade hade hans nya tvilling-tjejer så snyggt hår! Något i den stilen vill jag ha, då trivs jag som bäst med mitt hår. Blont, långt men ändå uppklippt och livligt! Se bilden nedan så förstår ni precis vad jag menar.

Saturday 17th

Måste strax börja göra mig iordning. Ska ju snart iväg på plåtning, hoppas på att få några snygga bilder med mig hem som kan beställas till tavlor! Tycker gravidbilder kan vara sanslöst vackra, men då gäller det att man får till dem bra. Vi får väl se om jag är fotogenisk idag! ;) Ska iallafall åka upp till mamma och sno med en gammal spetsgardin som ska få agera rekvesita i dagens photoshoot... Satsar på en naturlig make-up också, det får inte bli för mycket när fotot ska se vackert och moderligt ut! Wish me luck!

Vissa bilder får det att rusa i kroppen...







Aah, jag njuter av att se bilderna... Dem inbringar sådan lycka, frihet och värme! 


Mina rosa liljor

Bildbevis på mina otroligt ståtliga Liljor! Dem har slagit ut en efter en, tre knoppar kvar och fem utslagna, doftande så att jag får råda blomallergiker att inte komma på besök det närmsta... ;)



Aaah så det doftar

Jag menar mina Liljor såklart! Under dagen har dem slått ut, en efter en, och det doftar såååå mycket blomma! hade glömt av att det doftar så mycket från liljor, det är en god doft men mitt för tillfället vädligt känsliga luktsinne säger att det är nästintill FÖR mycket och jag har haft lätt huvudvärk hela dagen. Om det beror på blomdoft eller ej kan jag inte svara på dock! Men dem får allt stå där och se vackra ut, ska ta en bild och visa er imorgon :).

Sitter proppmätt efter god middag med tacos. Det är ju fredag. R ska åka på grabbkväll om ett tag och jag hade tänkt åka upp och våldgästa mamma och dem men såhär efter maten blev jag bra soffsjuk... Kanske stannar här och bara myser för mig själv, det är inte heller helt fel! Måste dock komma till mamma innan jag åker till fotograferingen imorgon, får ta det imorgonbitti isåfall. Ska ju på gravidfotografering och jag har haft en bild som visar på vad jag tycker är vackert så jag ska sno en spetsgardin hos mamma ;) hihi.. Hoppas att jag har en bra dag imorgon och lyckas få några fina bilder iallafall!

Visst är bilden läcker?

To die for!



GE MIG SÄNGEN! Tack. Eller förresten - ge mig rubbet! Inredningen, rummet och utsikten... Aaah, jag bara SKA bo så en dag. Jag SKA ha havsutsikt. Och ni vet väl att vill man så kan man? ;)

En bit påväg...

Sådärja. Ett steg närmare flytt. Har precis fixat adressändring till mig och R - snart är vi sambos på papper för första gången. Ja, det är sant. Har bott ihop i 6 år men jag har inte adressändrat från min pappa än, latmask! Men då har jag alltid haft en anledning att gå dit bort och det gillar min älsklingskatt :).

Sitter och väntar på att ett elbolag ska ringa upp mig också angående att teckna avtal. De skulle ringa upp inom en timma stod det när jag skickade mitt nummer, det har gått en timma nu och ingen har ringt. Sånt gillar jag inte! Det ger inte direkt pluspoäng från min sida. Dock hade dem billigast avtal enligt elskling.se så jag får väl ge dem ett par minuter till... Annars tar jag ett annat bolag!

Så sådan rolig morgon har jag.. Men det är skönt när det är gjort. Sedan är det R's tur att fixa lite, bredbandet står på honom så det får han pilla med och flyttanmäla och samtidigt teckna avtal för TV och telefoni hos samma leverantör. Nu ingår ju inte digitalTV längre, känns surt... Men men, bara att vänja sig - den dagen vi bor i hus ingår ju inget alls! :)

Bra förslag Centern!

Hittade en bra artikel på aftonbladet precis. Centerpartiet vill se rökförbud på uteserveringar, balkonger och perronger. BRA där säger jag! Okej, balkonger är överdrivet - där tycker jag faktiskt att folk får röka, speciellt om det är ens egen bostad. Skulle det bli förbud på balkonger skulle vi gå tillbaka till att många röker inne som förr. Usch, det är värre!

Men ett förbud på uteservering? Ja, jag röstar verkligen för! Deras argument är bra - Man måste ha frihet att vistas ute utan att utsättas för passiv rökning. Och det kan jag hålla med om. Särskilt barn och när de kommit fram till att passiv rökning är skadligare än man tidigare trott. Jag kan på sätt och vis förstå rökarna, att nu när våren och sommaren kommer så är det extra gott att tända en cigg när man tar en öl på en uteservering, dock är det inte lika trevligt för den icke-rökare som sitter och äter mat bordet bredvid och får andas in cigarettröken mellan tuggorna.

Vi får väl se om dem kommer någonstans med sitt förslag, man kan ju alltid hoppas! Förbudet på restauranger och klubbar gick ju igenom och har visat sig vara jättebra - varför inte låta uteserveringarna vara med? Dock så vet jag att vissa uteserveringar faktiskt håller rökfritt, det minns jag från i somras på Avenyn när vi var på Hard Rock Café och åt. Då fick en vän en tillsägelse att han var tvugen att gå utanför om han skulle röka. Då jublade jag inombords ;).

Läs hela artikeln här!

Friday 16th

Uppe med tuppen som vanligt. Jag tror min sömn förändrats för att kroppen förbereder mig för att en bebis ska hålla mig vaken om nätterna. Är dödstrött redan innan åtta på kvällen, tvingar mig vara vaken ett tag till men många gånger somnar jag i soffan innan jag orkar gå och lägga mig i sängen. Vaknar flera gånger varje natt men är ändå pigg runt halv sex-sju. Positivt är det ju iallafall att jag alltid har en lång dag framför mig som inte sovs bort ;).

Idag finns inte mycket planer. Det händer inte så mycket kul i mitt liv de två närmsta veckorna. Mycket kretsar ju kring flytten, att hinna packa och rensa klart och sedan försöker vi få sålt lägenheten samtidigt så det är många järn i elden. April kommer nog bli en mycket bättre månad, sista månaden innan bebis kommer, våren är förhoppningsvis på ingång på riktigt och vi har flyttat och kan fixa och dona i vårt nya hem!

Sneglade lite på tvshop förut när dem visade "Youthful essence". En slags exfoliering för huden i ansiktet för att reducera rynkor och göra hyn strålande len och vacker. Måste erkänna att jag blev lite sugen, dock tror jag kanske att den produkten är för stark för min känsliga hy, den lämpar sig nog mer till en mer mogen hy eller en gammal akne-hy som är ärrad. Letade efter recensioner från svenska personer, dock utan resultat. Synd!

Mina bästa, enkla hudvårdstips!

  • Träning! Det är faktiskt bra för huden att svettas, det rensar ut smuts som sitter i huden så här kan man även se bastu som ett bra alternativ.
  • Vatten! Mitt allra bästa tips till den som vill se fräsch ut i hyn. Vatten gör jättemycket för kroppen och hyn, mer än vad man många gånger tror.
  • RÄTT mat! Det vet väl alla vid det här laget. Det vi äter påverkar hyn. Ex. Är ditt problemområde runt näsan kan det tyda på att du äter för mycket socker.
  • No-stress! Alla vet ju att stress påverkar en negativt på tusen sätt - däribland självklart vår hy.
  • Hud-analys! Se till att göra en hud-analys hos ett proffs innan ni köper ansiktsprodukter. Det vinner man mycket på, både pengar och hudstatus.
  • SPF! Självklart hjälper solskyddsfaktor till att minska utveklingen av rynkor och du slipper bli bränd och stram i hyn. Man rekommenderar minst spf 15 men jag har fått rådet om att använda iallafall 30 till ansiktet.
  • Non-smoking! Det mest självklara kanske? Rökning och alkohol skadar din hy. Punkt.
  • Rengöring! Var noga med att tvätta bort smink och att rengöra ansiktet varje kväll. Smuts kan orsaka akne och andra hudproblem i ansiktet.
  • RÄTT peeling! Var noga med att använda rätt peeling för din hy, jag använder enzympeeling där det inte är massa korn du skrubbar huden med utan det är ett enzym som sköter jobbet på en minut. Då slipper jag riva upp hyn som många annars gör när det är en peeling med korn i. Ansiktet tål inte så hård påfrestning som resten av hyn på kroppen!
  • Massage! För att öka blodcirkulationen så passar en skön ansiktsmassage utmärkt. Det gör man enkelt på sig själv med mjuka, runda rörelser! Ökad blodcirkulation gör att hyn ser mycket friskare och piggare ut.
  • Ansiktsbehandling! Se till att faktiskt unna dig en ansiktsbehandling någon gång då och då, det lönar sig! Har man verkligen inte råd, önska dig presentkort när du fyller år/julafton. Eller varför inte spara mynt i en burk och skriva "ansiktsbehandling" på? :-)

C-vitamin i mängder är ju också bra. Dock ska ni veta att hudvårdsprodukter som sägs innehålla C-vitamin och har lång hållbarhet (minst 6 månader) förmodligen inte har speciellt mycket verksamt C-vitamin i sig. Det är nämligen en färskvara så därför bör du isåfall satsa på engångs-ampuller med C-vitamin-boost om du verkligen vill ha vitaminerna! Annars kan du ju alltid äta dem som jag gör ;-)


Yummie

När jag låg och fick akupunktur förut så satte hungern igång. Ignorerade den och tänkte att jag får slänga i mig något snabbt när jag kommer hem. Svängde in hos mina arbetsledare och sa hej, visade magen och lämnade in min jobbtelefon sedan var jag så hungrig så jag dog. Varit så sugen på våfflor det senaste, men inte fått tummen ur att göra. Så kom jag på att jag hade en påse våffel-pulver hemma! Yippi! Svängde snabbt ihop smet, såg att vi hade en sprutgrädde som vännen lämnat kvar här och lyckan var total ;).

Nu har vi ätit två våfflor var och det var smaskigt värre! Tänk att något så gott kan gå så fort att göra ;)

Thursday 15th

Nu är dem flesta glada över att det är torsdag och snart helg. Jag gillar faktiskt helgerna mer också, trots att jag är hemma varje dag. På helgerna är ju dem flesta andra lediga så det känns som helg ändå, trodde jag aldrig i början av sjukskrivningen. Men idag kan jag faktiskt säga att jag inte är sjukskriven längre! Så skönt att slippa nämna dem orden utan istället kunna säga att jag går på graviditetspenning pga tungt arbete :). Så hade jag inte haft problem med foglossningen skulle jag alltså ha jobbat fram till igår.

Idag är det akupunktur hos sjukgymnasten som gäller, gott. Sedan ska vi se om vi orkar ner i förrådet och börja rensa lite, måste få ordning där för att veta vad som ska till tippen och vad som ska med till nya lägenheten. Jag tycker det är skönt att få det gjort - är ju världens organisatör och vill ha ordning och reda på ALLT - R är raka motsatsen. Han tycker inte vi behöver ordna det utan fixa allt när vi väl ska till tippen. BIG NO NO enligt mig. Då kommer vi glömma slänga hälften, vi kommer inte kunna gå igenom sakerna i lugn och ro och jag kommer inte hinna tvinga honom att slänga SKIT som han tycker är "bra att ha". Jo, för sån är han i allra högsta grad min lille sambo ;). Jag trodde jag var en spara, men jag har ändrat mig mycket med det genom åren och lärt mig slänga sådant som aldrig används. Han däremot vill spara födelsedagskort för det är "minnen", men hur ofta tar han fram och kollar på sina minnen? ALDRIG. Dem ligger någonstans och tar onödig plats och energi från hemmet, och glöms sakta men säkert bort att dem finns. Tills man rensar nästa gång. Jag är lite av en Feng-shui inredare när det gäller att rensa framför allt, och det är något jag fått lära mig under årens lopp. Finns fortfarande mycket kvar att lära, men man blir faktiskt aldrig fullärd.

Som det där med att man sparar på torkade, döda växter tex. Det gjorde jag alltid förr och tyckte det var fina minnen med alla rosor jag fick av R eller sådär. Sedan läste jag att man inte ska ha något dött i sin omgivning, det skapar negativ energi och genast tänkte jag om. Det stämmer så bra såklart, en torkad ros är inte vacker, hur mycket man än vill att den ska vara det! Den ser DÖD ut, även om man blundar för det. Där och då insåg jag att jag inte ska spara torkade blommor utan istället glädja mig åt alla nya, levande blommor jag får i framtiden. Bra minnen att spara är ju foton. Foton kan man ha miljarder av, det är det enda jag aldrig skulle få för mig att slänga. Foton visar så mycket och det kan gå flera år mellan gångerna man tittar, men det är alltid en lika skön känsla när man väl tittar. Jag tycker man ska pryda sitt hem med foton på dem man älskar och sådant man tycker om. Det visar personlighet och lycka.

Nej, jag kommer få det tufft vid rensningen sen! Tack och lov har jag redan slängt hälften av all skit som stod där nere som var förra lägenhetsägarens (!) som han lät stå kvar när R köpte lägenheten. R ville inte slänga det men jag tog saken i egna händer och brydde mig inte om vad han sa. Han har redan glömt bort det och aldrig nämnt det. Jag har bott här i 6 år och har man inte kommit då och frågat efter sina tillhörigheter, då anser jag att man får lov att slänga det. Det tog upp mer än halva förrådet i 6 års tid, då fick det vara nog.


60 days, 2 months!

Ytterligare en milstolpe nådd! Idag är det 15 mars - 15 maj är trollisen beräknad och det betyder att det är bara 2 månader kvar, 60 dagar. Jag påbörjar med andra ord graviditetsmånad ÅTTA. Känns sjukt att säga att jag är i åttonde månaden, men nu får jag vänja mig vid det :).

Bebis börjar bli riktigt stor nu, inte konstigt jag aj-ar till när mina revben eller höftben används som någon slags boxsäck! ;)

Emergency-kit

Nu börjar mitt emergency-kit likna något! Självklart pratar jag om en packad skötväska OM bebis skulle få för sig att vilja titta ut helt oväntat och för tidigt. Med tanke på att jag som sagt har för tidig födsel i släkten så fick jag rådet att slänga ihop ett emergency-kit om man skulle behöva åka iväg akut eller inte har hunnit packa BB-väskan. Och den kommer ju inte packas före 1a maj. Så nu har jag packat ner kläderna som ska med till BB, ett paket våtservetter och amningsinlägg. Imorgon ska jag köpa ett paket blöjor av en tjej som hade ett oöppnat hemma, 20 kr för ett nytt paket är inte dåligt! Då har jag det mest nödvändiga i skötväskan i princip, men den lär ju fyllas på allt eftersom tiden går :).

Det är kul att få packa i min rymliga, sjukt snygga skötväska också! Älskar den verkligen och det var ett måste för mig eftersom man kommer bära med sig den överallt. Bara det bästa är bra nog för mitt lilla hjärta!


Skötväskan som jag är förälskad i och som är MIN!

Rosa dröm

Åh vilken fin och välstädad lägenhet vi har nu ;). Man kanske borde ha visning oftare? Haha. Eller, ja, så välstädad den kan bli med halva köket fyllt med flyttlådor. Men dem står staplade så fint intill en vägg så! Förresten så gick visningen bra, dem verkade intresserade dock tyckte dem det kändes sådär eftersom vi inte har papper på badrummet vi nyss renoverat. Dem vill gå ner typ 10.000 i pris men det kommer vi aldrig gå med på. Däremot ska vi få en sammanställd lista av våra goda vänner som hjälpte oss att renovera det, på vad dem gjort för det kunde dem tänka sig att titta på och känna sig lite mer säkra. Visst är det såhär det är när man gör något själv och inte får papper på det, men samtidigt så slapp vi betala över 80.000 kr som det annars hade kostat...

Medan visningen var tog vi en fika och handlade nere på torget. Jag hittade en superfin bukett med rosa liljor och björkkvistar som sprayats rosa och så fint rosa tyg runt om som en liten kjol - den unnade jag mig och tänk vad gott det ska dofta när dem slår ut! :)

Idag slår vi på lyxmiddag - köpte färsk torsk och remouladsås i fiskbilen så det blir att panera den och göra bakpotatis till. Mums! Vi är riktiga fiskälskare både jag och R, skönt att båda är det. Måste faktiskt tipsa om att det inte kostar många kronor mer att köpa fisken färsk i fiskbilen än att köpa den i frysdisken. Och smaken? SÅ stor skillnad, kan inte beskrivas med ord! Men är man fiskare så är man, då har man smak för kvalité ;)


Inte världens bästa kvalité på bilden men här ser ni min fina bukett som kommer stå ståtlig om ett par dagar när blommorna slagit ut! Ni visste väl förresten om att liljor ska ha ljummet vatten och inte stå i direkt solljus? :) Lite gröna fingrar har jag allt...

Wednesday 14th

Mars rullar på. Och vårvädret ger oss extra energi! Både jag och R har fått in en riktigt go dygnsrytm nu - somnar runt 21 på kvällen och vaknar vid 06 på morgonen. Ligger kvar någon timma i sängen och bara njuter av tystheten och lugnet och pratar om allt möjligt, men mest bebis och framtid såklart. Det är det som kretsar i våra huvuden dygnet runt nu ju! :)

Idag är det visning på lägenheten, vi ska städa så gott det går men tyvärr är ju köket fyllt med flyttlådor så det ser ju inte jättevackert ut där :( Men tjejen får försöka se bort det, vi ska ju flytta om två veckor så vi har inte så mycket annat val. Hoppas hon är intresserad bara, för annars blir det jobbigt med fotograferingen som måste ske, om vi ska lägga ut på Hemnet. Då får vi rensa förrådet och ställa ner alla kartonger där antar jag... Det har vi inte hunnit nu på bara ett par få dagar!

Ska snart göra mig iordning och åka bort och ge katten lite mat och kärlek innan städningen drar igång. Ska se om jag orkar mig på en kort promenad runt området också, får passa på när solen är framme och fåglarna kvittrar! Hoppas ni får en skön tidig vårdag!


Sedärja :)

Gissa vad jag precis gjort? Blev tillfrågad om jag kunde tänka mig ställa upp att svara på några frågor om förlossningsnojjor i en artikel som kommer med i nästa Ameliaväntabarn. Självklart ställde jag upp! Tycker bara sånt är roligt. Det ska vara korta citat från gravida kvinnor tydligen, så skulle svara kort på frågorna. Dem undrade om det var första gången man är gravid, vilka förlossningsnojjor man har och vilka som är värst och vad man INTE vill ska hända i förlossningsrummet. Mina svar blev rätt enkla, vill inte att det är för många personer närvarande på förlossningen, vill ha lugn och ro. Är gravid för första gången och är förvånansvärt lugn i tanken på förlossningen så mina nojjor är väl de löjliga och klassiska; att spricka för mycket eller skita på sig (som alla tydligen gör, mer eller mindre). På mitt förlossningsbrev ska det stå klart och tydligt att jag KRÄVER lavemang när jag kommer in! :-)

Nya blomster!

Fick köpt två nya krukväxter idag till krukorna i köket. Lyckas banne mig aldrig få en fin blomväxt att överleva där länge! Har jag inga gröna fingrar alls tro? Så pysslig och grejig som jag är så verkar det ju sjukt att jag inte kan få en blomma att överleva ett längre tag.. Hoppas det har med fönstret och det läget att göra, och att det blir bättre i vår nya lägenhet!
Det blev iallafall vårblomman Primula. Väldigt vacker med många blommor på! En vit och en lila som jag verkligen ska sköta med kärlek denna gång. Tänkte att det var lika bra att köpa två fina, nya blommor lagom till visningen imorgon - sånt ger alltid ett gott intryck i lägenheten! :-)

Lite mörk bild men såhär fina står dem på fönsterbrädan nu!
Tydligen ska de stå ljust men inte i direkt solljus - då är detta fönstret bra. Gärna lite svalare än rumstemperatur, då passar det bra i det fönstret också där det alltid är lite kallare. Dock måste jag kolla så inte elementet under är för varmt, det kan ju vara därför alla mina blommor dör och torkar ut så fort? Inte tänk på innan...

Min favorit, epilering!

Måste bara slänga in ett par goda ord om just epilatorn. Jag har inte satt en rakhyvel i närheten av mina ben på säkert snart 2 år nu och jag kan lova att det är STOR skillnad på hårväxten och hudens mjukhet! Går inte att jämföra knappt. När jag rakade benen blev det stubbigt och tråkigt efter ett par dagar, dock har jag välsignats med ljusa hår som inte blir lika stubbiga och inte syns så tydligt (framför allt på vinterbleka ben) men jag hatar ändå att känna stubb på benen. Dem ska vara lena och mjuka! Att raka benen river i huden också, jag hade alltid väldigt torra ben och smörjde och smörjde men ingenting rådde bot på det i längden...

Hade testat epilator flera gånger innan, men alltid rakat emellan. Sedan gick jag in och läste en hel del om just epilering och fick reda på att om man vill uppnå bästa resultat ska man sluta använda rakhyvel helt och hållet - då kommer hårtillväxten successivt minska och resultatet kommer bli bättre för varje användning. Och jag är nöjd! Visst, det gör ont, det kan man inte sticka under stolen med - men man står ut. Det krävs en del pill och man behöver tid på sig men benen blir som sammet när man är färdig! Sedan tar det flera veckor innan håret växer ut och när det väl kommer märks det inte - ingen stubb och mjuka, fina hårstrån kommer. Den enda nackdelen jag kan se med att enbart använda epilator är väl om man inte hunnit använda sig av den tillräckligt länge så att man på sommaren behöver gå och spara ut till håriga ben för att sedan epilera bort dem. Inte så trevligt kanske. Men om man som sagt skippar rakhyveln så kommer det inte vara jobbigt alls att vänta på att håren ska växa ut så man kan ta dem, det märks knappt tycker jag! Det tar flera månader för mig att få riktigt håriga ben nu, innan kunde man ju få det på ett par veckor! Så jag tycker ni ska ge det en chans - och det blir ju mycket billigare i längden också, slippa köpa nya rakhyvlar och raklödder! Epilatorn betalar du bara en gång för.

För den som inte vet så är epilering det samma som nopping. Det är som små pincetter som noppar ut hårstrået för att det ska ta längre tid för det att växa ut igen. Googla på ordet så kommer massa bra info upp!


Fixardag!

Idag har vi en fixardag framför oss, R och jag. Imorgon ska vi nämligen ha visning för en tjej som är väldigt intresserad av lägenheten så det gäller att vi får iordning den så gott som det går. Lite svårt med halva köket fyllt med flyttkartonger men vi får komma på något bra! Det är nog inte hela världen, eftersom vi trots allt samlat dem på ett och samma ställe. Men det blir en del grejande idag, och vädret ser ut att bli lika toppen idag - tur att jag ska bort till pappa en sväng och ge katten mat och gosa lite, så jag kommer ut en liten sväng! Tänkte nog åka och köpa några fina snittblommor att sätta i vas på bordet också, det ger alltid ett gott intryck av ett hem. Sedan har vi ju som sagt stort renoveringsbehov på många ställen men det vet tjejen om så det är nog inget att oroa sig för. Hon var ju beredd att fixa det själv istället för att vi tog fonden och fixade det innan vi säljer. Så vi får hålla tummarna att det går vägen med försäljning snart, så vi slipper stå med dubbla hyror och kan lägga detta kapitlet bakom oss.

Men visst känns det tufft att avsluta detta, vårt första kapitel tillsammans. Men vi startar ju nästa ihop, och då faktiskt som en riktig, egen familj! Men lägenheten betyder mycket för oss båda, vi har upplevt så mycket här - både bra och dåliga. Men nu känner vi ändå att det är dags att ta sig framåt i livet, man kommer ingenstans om man står kvar på samma ställe år efter år :-) Efter 6 år här kan vi nu säga tack och hej och blicka fram mot våra nya äventyr!


Nu fäster vi våra blickar uppåt! :-)

Vecka 32 startar!

Herregud - är JAG redan i vecka 32? Kan inte fatta det själv nästan. Nu är det verkligen inte långt kvar tills bebis kommer, jag vill att tiden ska gå fort på ett sätt men inte för fort, jag vill ha lite mer tid att förbereda mig på :-). Hur mår jag nu då? Mår faktiskt bättre än i början/mitten av graviditeten! Foglossningen har jag lärt mig leva med, och den håller sig tack och lov i schack. Jag är pigg för att vara så långt gången och känns som jag blir piggare för varje dag som går ibland? Dock har fötterna börjat svullna lite om jag står/går en längre stund, men det är inget som stör mig jättemycket ÄN. Bebis har det trångt inne i magen nu, hela magen rör sig när bebis är vaken, både känns och ser roligt ut. Nu förstår jag vad folk menar med att de saknar gravidmagen, inte förstått det innan. Magen blir allt tyngre, märker att min hållning är fruktansvärd och ryggen gör lite mer ont. Har även fått svårt att andas många gånger, magen trycker på lungorna jättemycket. Brösten läcker värre än värst vissa dagar, andra dagar är det helt okej. Mitt hår är väldigt bra för en gångs skull, naglarna växer som ogräs! Synd att det försvinner när bebis kommit ut ;-) Halsbränna har jag inte känt en enda gång, och inte direkt några sura uppstötningar heller. Såhär skriver barnTotal om vecka 32:

I magen:

Graviditetskalender vecka 32

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

 

 

 

vikt.JPG langd.JPG

1.8-2 kg

42 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande.

Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.

Jag har faktiskt missat helt att "mensvärken" är förvärkar. Det har jag haft flera veckor redan, men måste erkänna att de senaste dagarna har det kommit lite oftare. Tack och lov går det över på mindre än en minut, så det är bara kroppen som tränar sig och ingen tidig förlossning på G.


Mums!

Precis tryckt i mig en skål med fruktsallad. Kan vara något av det bästa jag vet i efterrättsväg! Det slår allt godis och allt snacks i världen - enligt mig. Hade i grönt äpple, banan, apelsin, kiwi och självklart, Spanska färska jordgubbar som kommit ut i affärerna nu! LYCKA. Snacka om att jag åt upp salladen fort.. Men gjorde en rejäl sats så det finns minst en stor portion kvar ifall jag skulle få akut sug senare eller imorgon.

Nu ska vi krypa ner och gosa i sängen och titta på andra delen av 4e Arne Dahl filmen. Dem är faktiskt riktigt bra och just nu funderar jag på hur i all världen vi ska klara oss utan att ha tv i sovrummet när vi flyttar?! Nåja, det är väl förmodligen en vanesak skulle jag tro... Eller?

Monday 12th

DET ÄR VÅR. For real. 15 grader i skuggan - då är det vår! Krokusarna blommar för fullt i rabatterna, likaså snödroppar. Både påskliljor och tulpaner är påväg upp och man kan inte annat än att bara le och känna lyckan sprida sig i kroppen! Detta mår man bra av! :-)

Blev inget kalas för oss igår, jag hade alldeles för ont för att orka åka iväg. Så idag känns det faktiskt bättre, så jag har varit borta hos pappa för han är hos farmor ett par dagar så måste ta hand om min egen katt ett tag.. hihi.. Han bor ju hos pappa på obestämd tid då R är allergisk! Katten blev som när du släpper ut kor på sommarbete - helt lyrisk när han märkte vilket väder det var ute. En fröjd att se honom springa omkring som en liten kattunge, min fina misse som fyller 6 år i maj :-). Fick tvättat en del bebiskläder, och kunde hänga ut dem i trädgården på tork, vilken lyx! Så det känns skönt att ha 1 mjukisdress, 3 mössor, 2 linnebodys, 2 långärmade bodys, 2 par strumpor och 1 dreggelhaklapp redo i skötväskan om det skulle bli dags tidigare än om två månader. För imorgon är det exakt 2 månader kvar till bf! Kan inte fatta det själv knappt. Vi pratade om det förut när jag och R tog oss en liten promenad i pappas område, hur lyckliga vi är och att det nu faktiskt snart är dags. Äntligen! :-)

Precis innan vi skulle åka hem tittade jag i Jysks reklamblad som hade kommit till pappa. Det resulterade i att jag såg världens klipp på en säng som vi ju pratat om att köpa ny - så vi drog till Jysk på en gång för att testligga och se om vi skulle beställa. Så nu kan vi titulera oss som ägare till en continentalsäng! :-) Sååå underbart! Beställde den så vi kan hämta den i samband med flytten 1a april, när vi ändå har en släpkärra hyrd hela dagen. Bättre än så kan det knappast bli. Vi valde dock en 160 säng istället för 180 som vi har idag. Känns som att 180 är lite väl stort faktiskt och att man klarar sig utmärkt på 160. Så nu är vi nöjda och glada med vårt sängklipp vi gjorde idag - 4000 kr för allting!


Tre madrasser är inte helt fy skam :-)

Saturday 10th

Det blir nog en vårdag idag. Lovely! Snön som kom i veckan är redan borta, ännu mera lovely ;). Kollade aldrig på Ice Age 2 igår, fastnade en stund vid datorn sedan la jag mig i sängen och skulle kolla på en film som började kl 22 men jag minns inte att jag ens såg början?
Idag är det födelsedagskalas på schemat. Efteråt stannar vi kvar och umågs med våra favoriter D&S. Det känns sjukt att det ska bli första gången vi ser deras nya lägenhet som dem bott i ganska länge nu faktiskt... Det är dem som fått komma till oss varje gång stackarna :-). Nej, nu ska jag putta lite på min bebis som verkar vakna till liv, vi ska lyssna på lite musik ihop en stund! Det gillar vi båda två :-)

Fredagsmys

Allt gick toppen med mäklaren idag! Jättego tjej som ska hjälpa oss och hon kunde förhoppningsvis få till en snabb affär också eftersom hon visste en tjej som letade efter en etta just här där vi bor! Hon ska komma på visning redan på onsdag nästa vecka och hon var tydligen väldigt villig att renovera och så själv så vi slipper förmodligen göra massa sånt också! Sounds great. Men vi sa det att vi har en lägenhetsfond med pengar vi kan använda till renovering, men jag själv hade hellre köpt lägenheten med lite renoveringsbehov och få välja tapeter och allt själv än att fonden är tom när jag flyttar in och jag ändå vill byta tapeter eller golv eller något. Så nu håller vi tummarna för att detta ska gå vägen! Skulle vara otroligt skönt att slippa dubbla hyror i flera månader. Annars har mäklaren 3 månader på sig att få sålt lägenheten och det är ju inte så värst länge det heller. Men att vi skulle få till en visning redan såhär fort, trodde jag aldrig :-).

Hos lilla familjen Larsson har vi annars haft en riktigt lugn och go slappdag hemma. Tittat på flera avsnitt av Sopranos och jag slängde ihop världens enklaste MEN också världens godaste fläskfilégryta till middag. Tänk att lite creme fraiche paprika/chili, matlagningsgrädde, vitlök, kanel, salt, svartpeppar och självklart fläskfilé kan bli rena lyxmiddagen! Sånt gillar vi :-). Jag gör alltid ris till, tycker om ris till grytor. Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och titta på Postkodmiljonären och sedan Ice Age 2 (har dock inte sett ettan, kass som jag är..). Förmodligen somnar jag gott innan första reklampausen. Ha en go fredagkväll!


Friday Im in love

Så var det fredag igen ja! Ska ni göra något skojigt i helgen? Själv sitter jag och ska strax börja städa det sista innan mäklaren kommer klockan 11. Sedan är det nog fredagsmys som gäller ikväll, är gött sugen på det! Film och soffmys med fruktsallad... Mmmh, det är jag sugen på idag :-). Sedan är det födelsedagskalas både lördag och söndag. Får väl se om jag orkar åka iväg så två dagar i rad, det tar på krafterna, speciellt när man behöver köra bil själv. Men vi får väl se!

Satt inne på aftonbladet nu och såg en artikel om att paret Rainfeldt ska separera. "Sista bilden på dem tillsammans, leende". Herregud alltså. Tänk vad hemskt att inte ens få ha privatliv vid sådana jobbiga situationer! Jag hade aldrig orkat med. Aldrig klarat av att vara "kändis", bli granskad vid varenda steg jag tog. Kan dem inte bara få klara detta själva, utan massa dömande blickar? Reinfeldt är redan i en väldigt utsatt position som Sveriges stadsminister, möter onda ord och elaka kommentarer ständigt - men ska hans privatliv behöva drabbas också? Nej, det tycker jag går överstyr. Blir lite förbannad när jag ser sånt faktiskt, vi har inte ett dugg med deras separation att göra! Det är inte direkt något som rör politiken eller Sverige. Det rör DEM. Deras FAMILJ. Dem har tre barn, den yngsta är 11 och i en känslig ålder. Kul att veta att det står på löpsedlarna att mamma och pappa ska skilja sig. Som om sorgen inte finns där tillräckligt? Nej, ibland visar media verkligen NOLL respekt för andra människor. Det är inte okej enligt min mening!


Bild lånad av Aftonbladet

I love you who ever you are

Tänk vad nyfikna vi är nu. Din mamma och din pappa. Vi pratar med dig när du ligger där inne och badar i din 37 grader varma bassäng. För vi längtar efter dig mer än någonting annat! Vi undrar ofta hur du ser ut. På ultraljudsbilderna har du världens minsta, finaste näsa. Det enda vi är helt säkra på och överrens om är att du kommer vara det vackraste våra 4 ögon skådat. Du är en riktig buse inne i mammas mage! Tycker om att reta pappa med att sluta knuffas så fort han lägger sin hand där du har din fot. Men när du hör pappas röst nära magen, då visar du att du hör genom att knuffa tillbaka. Det är ju enda sättet du kan svara på, och tänk att du svarar!
Vi har oändligt mycket kärlek att ge dig, vem du än är. 




Hahaha, made me a good laugh!


HA-BEGÄR!

Snälla, rara, GE mig detta linnet! Dör om det tar slut innan jag hinner skaffa ett, det står Cissi skrivet på det! Får väl helt enkelt köpa ett utan att testa, trots gravidmage, för jag SKA ha ett!
Punkt.


Gina Tricot, 149 kr.

Wisdom.


Marsväder i högsta grad!

Jaha, så kom det mer snö. Inte ens jag blir överförtjust när det kommer snö såhär efter tusen vårtecken på marken. Annars älskar jag vintern, men helst på rätt sida året - dvs runt juletid och innan. Nu vill jag också ha vår! Men lustigt nog visar dem soligt och mellan 10-15 grader i helgen, snön lär försvinna på ett kick!

Vi la ut vår första annons någonsin på blocket igårkväll, redan 3 svar! Trodde inte det skulle vara så lätt att sälja en dator, dock prutade den första en del, inväntar svar från dem andra två så vi får väl se :). Vi tänker göra oss av med vår stationära dator nu innan flytten, slippa ha ett datorbord som tar plats och vi kommer inte ha tid för att sitta såhär mycket vid varsin dator när bebis kommit. Dock kanske vi köper en liten mini-laptop som jag kan ha när R är iväg på jobb och vill ha denna lappen med sig. Behöver ju kunna komma in på min bank och annat via nätet!

Imorgon kommer en mäklare hit också förresten, ska värdera vår lägenhet i det skick den är i just nu. Ska bli lite spännande faktiskt men vi vet att den behöver lite nya golv och fixa iordning väggarna. Men då kan hon åtminstone ge oss ett ungefärligt pris och säga vad den kan stiga med om vi fixar iordning. Hoppas vi kan få sålt den fort! Har ingen lust att stå med dubbla hyror i många månader om man säger så... Men en etta på 40kvm precis vid pendelstationen blir inte svårsåld.

Inställd date

Buhu, min lunch-date fick ställas in. Självklart skulle Pernilla få hoppa över sin lunch idag, precis när vi bestämt att ses! Vädret börjar bli kasst också, alldeles mulet.. Satt och hoppades vi slipper regn/snö men nu känner jag att på ett sätt vore det mysigt att höra regnet smattra mot rutan :-). Kokar potatis och ska äta fiskbullar till lunch. Det är riktigt underskattad mat enligt mig! Folk ska vara så kräsna, det var som när man var liten - så fort ett par klasskompisar sa att maten i bamba var äcklig så var den det, oavsett om du egentligen tyckte om det eller ej. Hemskt att man ska vara så lättpåverkad som barn, jag som alltid varit allätare blev kräsen bara i skolan! Enda dagen jag på riktigt hatade när det kom till mat i bamba det var sista dagen innan jullovet. Risgrynsgröt med saftsås. Hur kan man kalla det lunch? Och ja, jag gillar risgrynsgröt men inte den dem serverat i bamba och saftsås ska vi inte tala om... URK! Nej, mat ska vara mat :-) Och by the way, är det någon som inte är från Göteborgstrakten sitter ni nog och skrattar åt ordet bamba. Jaja, jag pratar om skolmatsalen som alltid kommer heta bamba ur min mun ;-)

Dock kör jag på dillsås denna gång, det är min favorit tror jag!

Vecka 31 påbörjad

I magen:

Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.

Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

vikt.JPG langd.JPG

1.7-1.8 kg

39-40 cm

Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:

Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.

 


Himlen är oskyldigt blå

Utvilad tjej idag. Yay, det känns skönt! Idag har jag en lunch-date med världens bästa Pernilla, om inte jobbet kallar så hon inte hinner. Hoppas inte! Det var så himla längesen vi träffades nu, det finns så mycket att ta igen :-). Sedan tänkte jag försöka orka pallra mig till Älvängen och vara med på jobbets APT, får väl visa kollegorna att jag lever och sedan är det ett så underbart gäng att jag vill säga hej till alla! Ska lämna in min jobbmobil också, eftersom jag inte kommer komma tillbaka förrän efter mammaledigheten och det blir ju tidigast om ett år. Sedan får vi väl se om jag orkar få packat lite, men det tror jag nog :-). Har packat ner ena servisen med tallrikar, för att vi ska slippa alldeles för mycket disk såhär innan flytten. Nu har vi bara 4 tallrikar utav varje, blir perfekt på 2 personer.

Har börjat kolla på serien "En unge i minuten" som gått på tv4 tidigare. Det är en förlossningsserie och jag är helt fast. Man lär sig en del genom att titta på sådant, om vad man själv kommer ha för önskemål och krav när det väl är dags! Konstigt nog blir jag inte ett dugg rädd för förlossningen trots att se alla stackars tjejer som har så ont, snarare tvärtom. Jag blir taggad och önskar för allt i världen att vi kan vara i maj månad NU så det blir gjort någon gång. Vill ha tillbaka min vanliga kropp och ha bebis i famnen istället... Igårkväll hade jag en riktigt bad-night och beklagade mig för R om hur fet, ful och äcklig jag känner mig för tillfället. Har ingen aning om hur jag ska stå ut lite mer än 2 månader till. Idag känns det inte lika farligt, men visst börjar jag tröttna på att inte kunna ha mina vanliga kläder, inte kunna knäppa jackan, inte kunna vända mig i sängen utan att ropa aj, inte kunna se mig i spegeln och känna att jag ser bra ut - nej, graviditeten börjar ta ut sin rätt om man säger så, och vissa dagar får jag faktiskt lov att gnälla och klaga! Jag älskar ju trots allt min lilla trollunge över allt annat redan, och skulle självklart inte byta bort graviditeten mot något i världen.


Titta så stor en bebis i vecka 30 är - och jag som redan gått in i 31!

My whole life in a bag

Packa, rensa... Det var det ja! Hade jag inte varit gravid hade jag röjt och packat och haft mig så det stod härliga till! Jag tycker sånt kan vara lite kul, men nu? Nej. Kroppen blir trött av minsta lilla, satt och stickade på min söta baby-filt förut men efter 6 varv fick jag ont i axlarna så fick bli en paus. Vill bli klar med filten och göra en kudde i samma mönster och färg! Är imponerad av mig själv att jag lyckats sticka såpass jämnt trots att jag inte stickat på flera år! Det är ganska avkopplande och kul att se när ens skapelse växer fram. Köpte dock rött garn som jag inte är extremt förtjust i, men när jag skulle köpa garn så var det 10 nystan för 100 kr och då var det röda den enda snygga färgen dem hade inne. Får väl åka till Rusta och köpa nytt, vill ha vitt, beige eller ljusgrönt :) Kanske vågar jag ge mig på att sticka något bebisplagg?!

Har ju kommit en bra bit påväg iallafall, kanske behöver sticka nästan lika mycket till om jag vill ha en gosig filt!

Här ser man mitt mönster någorlunda bra - har hittat på det själv och stickar små rutor, tillräckligt enkelt för en "gammal nybörjare" ;)

Nice deal

Hola! Här blev det en hel del bloggfria dagar ju. Åkte till min farmor och farfar fredag-lördag och hade det mysigt, hade en go dag med mamma i söndags med shopping på Freeport. Jag fick faktiskt köpt mig två klädesplagg som ska vänta på att användas så fort bebis tittat ut men det var superrea på det så istället för att betala 1300 kr så betalade jag 150 kr... Pretty nice deal, huh? En röd stickad kofta och en plommonfärgad stickad kavaj, båda från MQ och märket Stockhlm. Ibland gör man kap och då kan jag inte stå emot, mamma fick agera provdocka - ibland är det bra att vi har samma storlek! ;)

Igår var det vanlig rutinkontroll hos barnmorskan. Allt såg prima ut som vanligt. Lite lågt järnvärde men inte farligt lågt, lite lågt blodtryck men det har jag ju alltid haft så det är inte heller något att anmärka på. Mitt SF-mått hade dock inte växt speciellt mycket de senaste tre veckorna, helt plötsligt var kurvan ingen kurva utan RAK mellan vecka 26 och 30. Blev lite orolig men barnmorskan lugnade mig genast och sa att det är absolut ingen fara och ganska vanligt hos kvinnor med min kroppsstorlek. Jag har ju inte kropp för att bära världens största mage och bebisens storlek anpassas faktiskt efter kroppen för att man ska kunna föda utan större besvär!

Idag blev det akupunktur. Börjar faktiskt känna mig mycket bättre med foglossningen - peppar peppar ta i trä! Hoppas det kan hålla sig på denna nivån och inte bli sämre igen, då blir jag glad! Klarar att gå utan att få svinont, för det mesta. Och det är ju trots allt promenaderna jag saknar allra mest.

Kärlek till mitt hår

Det blev vår idag trots allt! Sanslöst varmt också, för att vara 1 mars alltså. Jag tog bara på mig min fleece-tröja eftersom jag insåg att den fortfarande passar bra över magen, och frös inte det minsta! Det blev riktigt skönt väder, och inte ens vinden kändes kall. Jag och pappa tog oss en sväng tilll Torp för att kika runt, där var vädret verkligen toppen - nära havet men ändå inga isvindar! BIG THUMBS UP FOR SPRING!
Fick äntligen handlat med kärlek till mitt hår - två stooooora flaskor Bed head TIGI med schampoo och balsam i doften jag avgudar och den är till för slitet och skadat hår. Det gick en del pengar, men jag sparade över 300 kr på att köpa paketet med två 750 ml flaskor istället för om jag skulle köpt flaskor med 250 ml i. Kommer ju lätt ha schampoo och balsam året ut nu, utan att köpa nytt så slår man ut kostnaden på hela året så blir det inte dyrt helt plötsligt. Man tror att ICA produkter är billiga när de kostar 40-50 kr men sen tar de slut på kortare tid, de doftar aldrig flera dagar i streck i håret och man behöver mängder av produkten för att få samma verkan som du behöver av pyttelite av en dyrare. Så, jag tänker skänka mitt hår extra kärlek med dessa produkter, och nu längtar jag till att få skänka håret miljarder blekta slingor också så jag blir ljuuuuuus igen! Men det får väl kanske bli när bebis kommit, är lite rädd för att bleka när jag är gravid med tanke på att man hör både för och nackdelar om det! Då känns det säkrast att låta bli. Slutet av maj får jag satsa på istället :)

Årets första ute-grillning!

Ja, vi tog ju en spontanutflykt igår. Bästa E, barnen och jag. Det var närmare 13 grader ute och vi kom på den strålande idén att köpa engångsgrill, korv, bröd och festis och åka till en sjö och ha lite mysigt medan solen var påväg ner! Tyvärr var klockan närmare fem när vi var där så vi hann inte njuta av solen speciellt många minuter innan den försvann bakom träden. Det blev lite kyligt men ändå inte alls någon vinterkyla, utan 6 grader och blå himmel. Vi grillade korv och tjejerna busade runt och hade kul. Jag och E tog fram sångfåglarna i oss och sjung några gamla trudelutter som vi alltid fick sjunga i skolan - självklart rivstartade vi med Varmkorv Boogie! Med tanke på att vi grillade just korv ;)



Jag och barnen :)

E passar på att njuta innan solen försvinner!

Självklart njuter jag också, vad trodde ni? :)

Myspys!

Lite korv fick vi allt i våra magar men tror att mestadels av maten gick till fåglarna i skogen som förmodligen var mer hungriga än oss ;)

Thursday 1th

Finally. Idag påbörjar vi sista vintermånaden som många gånger kan bjuda på en del vårväder OM man har tur! Men det är ynka 31 dagar kvar tills vi officiellt kan skrika ut att det är vår PÅ RIKTIGT. Dock trodde man att våren kommit igår, såg krokusar som växt upp och vi tog en spontanutflykt till en sjö i närheten och grillade korv, jag, E och barnen. Slänger upp lite bilder sen!

Idag är det grått och trist, jag vill helst av allt bara dra täcket över huvudet och sova bort större delen av dagen. Synd att det inte går bara. Jag somnade som en stock klockan 8 igårkväll, vaknade vid 2-tiden och låg vaken någon timma och somnade om till strax efter sju. Självklart har jag vaknat tusen gånger om som vanligt under mina sovtimmar men det räknar jag inte :). Så det har blivit mycket sömn och min kropp säger att jag är pigg. Så då får jag väl försöka muntra upp mig lite! Om exakt en månad flyttar vi. Det ska bli så skönt när det är gjort... Nu är det ju det enda man går och väntar på, har inte ens någon lust att städa här hemma längre när jag vet att vi ändå snart ska ta vårt pick och pack och dra. Vill kunna få iordning för bebis så det bara är att sätta sig ner - och invänta dagen med stort D! :)

En sådan här fin krokus hade växt upp i pappas rabatt! Ljuvligt gul :)

RSS 2.0