Nyårsafton 2011

Jaha, så tog detta året slut också. Tycker 2011 har gått ruskigt fort, fast det brukar man alltid tycka den här dagen. Tiden går fort helt enkelt! Så bäst att försöka ta tillvara på den så mycket det bara går.

Detta året har varit tusen gånger bättre än 2010 - som ju var det värsta året i mitt liv. Sa förra nyår att "nu kan det bara bli bättre", och visst har det blivit det! Började mitt nya jobb i januari, stormtrivdes från början. Fick fast anställning i början av juni, underbart. Åkte på en helt fantastisk resa till vackra ön Zakynthos i Grekland med R där vi hade all inclusive, dvs. vi åt mat och drack drinkar så det spruta ur öronen tror jag! Hade kräftskiva i Falkenberg med hela släkten Tykon, var längesen alla var samlade så det var supermysigt på alla sätt. Roligaste var nog ändå att precis ALLA lyckades bränna sig i ansiktet den dagen, även de som precis kommit hem från Spanien. Sedan kom ju mitt livs största besked - jag ska bli mamma. Kanske någon av de finaste gåvor man kan få här i livet om ni frågar mig. Sedan renoverade vi badrummet vilket gjorde att jag fick bo hos pappa en månad när R var iväg på jobb, så tacksam för att han orkade med en gravid dotter som mådde illa, kräktes och var allmänt trött och grinig! R inser nog inte att pappa faktiskt fick ta den värsta smällen under tidig graviditet. Var livrädd för folks reaktioner på att vi ska bli föräldrar - behövde jag inte vara då alla har blivit jätteglada och verkligen visat det. 20 december var vi på vårt "riktiga" ultraljud och fick se vårt älskade lilla troll, obeskrivlig känsla! Fick även reda på att några nära vänner också ska ha barn, i början av augusti.

Summering år 2011: Ett ganska händelserikt, otroligt lärorikt och storslaget år!





Alla mina tankar till världens finaste morbror också såklart, som funnits med mig hela året, varje dag. Som äntligen mår bra och får vila, som jag kan se tillbaka på och beundra, lära av och älska för alltid. Du vet att du finns i våra tankar och att vi håller vårt ord - D & A kommer alltid att ha oss och vi kommer alltid att ta hand om dem! Så länge vi lever - Vi möts igen...

Underbara vän

Har spenderat största delen av dagen med min äldsta och bästa vän Emma idag, en tjej jag har väldigt speciella band med! Det kan gå år innan vi pratar men allt är som vanligt så fort i hörs - det är så äkta vänskap ska se ut :)

Hon är iallafall en pärla! Fick med mig två påsar överfyllda med kläder idag, dels massa mammakläder till mig och dels massvis med kläder till bebis. Dessutom sa hon att jag kunde ta spjälsäng, babygym, resesäng, barnstol, gåstol och vagn. Ja, gud vet allt hon överlåter till mig, allt hon har från sina barn! Underbara människa. Tänk vad sjukt mycket pengar vi sparar in på detta... Och så har hon ju någon som förvarar allt åt henne ett tag istället för att ta plats i hennes förråd :) Så nu har jag en hel del att tvätta kan jag lova - tvätta, vika, stryka och dela upp i storleksordning. Ser fram emot det faktiskt! Det blir ett roligt jobb :) Sen ska jag få R till att hjälpa mig rensa förrådet någon dag också, eller rättare sagt, jag får bossa och styra och han får bära och plocka. Låter som en bra deal tycker jag ;) Jag får ju inte ens dammsuga i nuläget så stackarn får det tufft framöver - och jag som inte ens är höggravid än! Huja! :)



Mysmorgon med bebis!

Vilken mysmorgon jag haft med min lilla trollunge. Har allt fått en hel del rejäla sparkar och livstecken från min älskling där inne.. Det är nog det mysigaste av allt just nu! Att känna att bebis mår bra och faktiskt lever, ibland kan jag bli bra orolig - R tycker jag måste lägga av att vara rädd för precis allt men det är svårt, för jag har aldrig någonsin älskat något så mycket som jag gör med trollisen i magen. Det är en obeskrivlig känsla, och tänk då hur det kommer kännas när bebis är född! :) Åh, vad jag längtar.. Har nog aldrig längtat så mycket till våren och maj som jag gör nu, det kommer bli det bästa året någonsin! När vi två blir tre.. :)


Hit ska vi ta dig någon gång lilla trollisen! Till den vackra, öde stranden på Zakynthos där det ligger ett gammalt vrak som vi skrev med vanliga stenar på. Tänk vilka äventyr vi ska uppleva tillsammans! :)

Jubel och lycka

Jaha, så var man redan uppe och har legat en stund i sängen och vänt och vridit på sig. Det är kämpigt att ha en bebismage ivägen ska jag säga, och inte blir det bättre av hemsk foglossning. Blev sjukskriven helt, en månad till att börja med, och den sjukskrivningen kom verkligen i rättan tid. Inatt har jag haft den värsta natten hittills under mina 20 ½ veckor långa graviditet! Trott att foglossningen ska ta död på mig, så ont har jag haft. Så nu sitter jag här och bara väntar på att kunna ringa till sjukgymnastiken och boka upp ett första möte. Hoppas verkligen jag får komma snart! Gärna redan på måndag. Då ska jag ändå till samma ställe och träffa min chef för att skriva lite papper och annat, skönt att ta två flugor i en smäll, inte sant? :)

Magen växer på, men jag har svårt att se det själv nu tycker jag, Helt plötsligt tycker jag att min mage är ganska liten om man jämför med andra i samma vecka, men man ska ju inte jämföra - som man jämt för höra :) Och jag undrar om jag någonsin kommer få en känsla av vad det är för liten krabat som gömmer sig där inne - en prins eller en prinsessa? Hittills har jag inte den blekaste måste jag erkänna. I början trodde jag hårt på en flicka, det var bara för jag drömde att jag fick en när jag bara var ett par veckor gången. Men igårnatt så drömde jag att det blev en pojke, så känslorna blir väldigt blandade. Är ju så nyfiken, ändå vägrar jag ta reda på könet innan bebis ska födas - jag öppnar inte mina julklappar innan julafton heller, trots att jag är nyfiken och vill! ;)

Idag väntar jag spänt på samtal från en nära vän som ska på sitt första läkarbesök sedan hon blev gravid. Ja, det kom som en smärre chock när jag fick veta att det par vi umgås mest med också ska ha en liten ett par månader efter oss! JUBEL och LYCKA i allas ögon! Både hon och jag pustade ut lite, och det kan jag tro våra blivande pappor också gjorde. Nu handlar våra samtal mest om graviditeterna kan jag lova, men vad skönt att ha någon att dela allt med och någon som förstår på ett annat sätt än vad grabbarna gör. Det ska ni veta, att ens tjejkompisar är ovärderliga!


Den bilden representerar mig sommaren 2013. Yoga, vältränad, havet och solnedgång. Något att det bästa jag vet! För beach 2012 kan jag bara våga drömma om.. ;)

Besök hos barnmorskan

Idag testjobbade jag efter 5 dagar hemma, sjukskrev mig torsdag och fredag och var ledig lördag-måndag. Ryggen kändes mycket bättre igår, hade tagit det riktigt lugnt dessa dagar - bortsett från långpromenaden jag tog på fredagen som jag fick ångra hela kvällen. Smärta! :( Men nu efter en dag med jobb så ligger jag här på soffan med ont. Dumma foglossning! Varför drabba just mig då? Jag som VILL jobba. Kan det inte drabba dem då som inte vill jobba och bara gå hemma? Nejdå, såklart inte.

Nåväl, har världens bästa barnmorska iallafall, som tar allt på så stort allvar. Jag ska ringa sjukgymnast så jag kan få hjälpmedel och träningshjälp. Jag ska träffa läkaren redan på torsdag för hon trodde inte att jag kommer kunna jobba eftersom mitt jobb är tungt, men eventuellt så kan vi kanske börja och testa med sjukskrivning 50% och se om det funkar. Hoppas det kan fungera, men jag gör allt för att bebis ska trivas där inne i magen och det gör h*n ju inte om mamma mår dåligt såklart. Så allt för mitt lilla troll! Om jag så ska behöva gå hemma och dra benen efter mig. Kanske kan få en hel del gjort då.. Eller nej just det - får ju inte ens dammsuga längre som barnmorskan sa till mig idag.

Utöver foglossning så såg allt PERFEKT ut, tack och lov! Fick lyssna på bebis hjärta - det slog så fort och så högt så vi blev chockade över hur tydligt det kunde låta :) Mycket bra lät det så det lugnade mig lite eftersom jag kan bli orolig vissa dagar när jag känner mindre rörelse i magen, men det var inget alls att oroa sig över. Viktuppgången såg perfekt ut också - jag som nojade över det OCKSÅ! (Nojar jag över precis allt nu? Kan ju nästan tro så..) Likaså blodtryck (125/60) blodvärde (121) och blodsocker (5,9) efter att precis ha slängt i mig en banan.

Nu ska jag nog göra mig iordning för kvällen och krypa ner i sängen och se på tv. Är redan supertrött fast klockan bara är knappt sju så lär väl inte se många minuter på tv innan jag sover! Men sömn är något jag behöver mycket av - vaknar ju stup i kvarten av en tjockismage som hela tiden är ivägen! :) Min älskade tjockismage... :)


(inte jag på bilden)

Välbehövliga julklappar

Fick en riktigt bra julafton igår. Först mys hos mamma med en del av släkten och sedan mys hos pappa med en del av släkten. Åt på tok för mycket, magen sa såklart ifrån - slutade med hemskt illamående och det fortsätter även idag.. En orolig mage alltså. Usch. Julmat + graviditet + känslig mage = not a good combo! Men man lär ju sig aldrig vissa saker.. Så är det bara.

Fick jättebra julklappar i år, så tacksam alla fina för det! Mamma och M hade köpt nästan allt i Emma S serien med hudvårdsprodukter till ansikte, som jag ju använt ett tag men inte haft allt plus att allt var slut i princip. Brorsan kom med den sista kompletterande ögoncrémen så nu kanske mitt ansikte kan få tillbaka sin fantastiska hy igen! YAY! :) Fick även en ljuuvlig duschgel av brorsan och hans J, från body shop och den är helt ekologisk, allergitestad och tvålfri! Där skrek min kropp av glädje ännu en gång. Skönt att ens familj tänker extra på en nu när man känner sig gravid och allmänt ful :) Av sötaste lillebror fick jag en jättefin tomte, eftersom han vet att jag är galen i julen och julpynt så prickade han helt rätt med en tomte jag tittat på själv utan att köpa den. Fick även en jättefin duk/julduk och två jultabletter och två presentkort på Ikea som förmodligen kommer spenderas på saker till trollet, vad annars? ;)

Jag har börjat bli väldigt noga med att smörja in mig med mandelolja eller babyolja över hela kroppen nu. Gör det direkt efter dusch och ska verkligen försöka smörja varje dag, det är ju extra viktigt nu eftersom jag har känslig hy i vanliga fall och lätt blir torr, vill inte behöva klia sönder hela kroppen när den tiden kommer! Och självklart är mandeloljan en extra kur för hudens elasticitet - vill försöka slippa massa bristningar i den mån det går, det är bara att försöka förebygga och hoppas på det bästa! Tror dock inte jag kommer komma undan, men jag kanske åtminstone gör så det inte blir så mycket.

Att ta hand om sig är viktigt. Jag tycker det är extremt viktigt att vara välvårdad och verkligen ta hand om sig själv och sin kropp. Jag känner mig aldrig så fräsch som jag gör efter en ordentlig rengöring och insmörjning - utan smink! Det gör jag nu, känner mig ren och fräsch och det gör att man känner sig piggare. Älskar att det står söta små texter på alla Emma S produkter, tips och råd och andra söta ord som ger en lite egoboost! Tror jag ska in och kolla på SPA-weekends nu, vi pratade om att kanske ta en snart istället för julklapp till varandra :)


Nog längtar man till sommar och sol alltid... Speciellt nu när trollet ska komma!

Julafton!

Här sitter jag och äter min hemmagjorda risgrynsgröt och nyvärmd minibaguette med ljuvlig, lagrad julost på. R sover som en stock och har inte mage att väcka honom än. Men kaffet är laddat och frukosten förberedd så det finns färdigt till honom när han behagar vakna :)

Julen är min absoluta favorithögtid på året, har alltid varit världens julfantast! Men i år har något skumt hänt, enda jag gör är att längta till våren. Ge mig våår.. Solsken, grönska, blommor och fågelkvitter.. Och självklart, det som gör att jag faktiskt längtar bort från vintern och julen - min älskade lilla skrutt i magen!

Nästa jul lär jag åtminstone överträffa alla andra jular i min livshistoria, då har jag ju min egna lilla bebis att fira med och oj vad det ska bli jul! Så då gör det faktiskt inte så mycket att jag ligger lågt detta året och verkligen beter mig som en gravid, trött kvinna. För det är precis det jag är. Trött och slö var ordet! Men det är bara mysigt, för då kan man ligga extra ofta och gosa med magen och prata med trollisen där inne.. Nu hör h*n faktiskt, och då är det viktigt att lära känna sin mammas och pappas röster. Och lära sig älska musik såklart. Det ska jag spela massvis framöver. Satt i bilen och sjöng med i älskade countrylåtar häromdagen, det gör mig glad, lugn och lycklig så det kommer ge en bra känsla till trollet också!

Nu ska jag avsluta och fixa iordning mitt hår som är nyduschat och rufsigt. Sminket är redan fixat och jag ska se ut som en strålande, vacker tomtetjej idag! God jul, och ett grattis till världens bästa pappa som fyller 54 år idag!



Nystart

Kör på en nystart i denna blogg. Hade ingen lust att göra en ny, men ville ändå ha nytt så tog bort alla gamla inlägg och tänkte istället fylla på med nya :) Mitt liv ändrades ju väldigt mycket för ett par månader sedan. Mitt i alla reseplaner tog jag två positiva gravtest. Panik och lycka - allt på en gång! Nu kunde inte min längtan varit värre, herregud, att man kan älska och längta efter något så mycket trodde jag aldrig var möjligt! Vår lilla trollis :)

Just nu är jag i vecka 20, dvs att jag redan gått halva tiden. Och den tiden går fort ska jag säga! Magen växer så det knakar och det medför en hel del ryggproblem vilket bottnar i hemsk foglossning. Men det är en riktig liten karatekid jag har där inne, och att varje dag få känna när bebis vaknar är som ett lyckorus.

Jag har gått upp runt 6-8 kg hittills, blev rädd att det är alldeles för mycket så fick för mig att försöka kränga på mina vanliga favoritjeans och försäkra mig om att det främst är mage och bröst som växt - och INGET annat. Har ju trots allt inte fått knäppt mina vanliga byxor på snart 4 månader nu, och har använt mammabyxor de senaste 2-3 månaderna. Mammabyxor är förövrigt något av det skönaste man kan ta på sig! LOVE IT! Men tillbaka till mitt byxtestande. Jag fick på mig jeansen - alltså ordentligt, hela vägen upp över rumpan som jag annars tycker känns fet och ful för tillfället. Enda var att jag inte kan knäppa. YES! SCORE! De satt ganska tajt, men det är inte grejen. Nej, grejen är att jag kom i jeansen trots så mycket viktökning! Snälla graviditet, fortsätt gärna såhär så förblir jag nöjd!

För vet ni min största rädsla? Att jag inte ska gå ner ordentligt i vikt efter födseln. Jag är ju en träningsjunkie och nu känns det som hela kroppen hänger och dallrar - snacka om att det tär på självförtroendet! Men jag gör allt för mitt lilla troll i magen, så vill den ha mat så äter jag mat. Tänker inte gå runt och vara rädd i onödan. Sånt fixar sig alltid. Jag går ju trots allt och längtar efter en ännu större mage - det är nog enda gången i livet man gör det :)

Ja, jag tycker om att skriva. Detta blev långt men det var ju ett första inlägg så man får förvänta sig det. Bloggen kommer, som ni säkert förstår, att handla en hel del om vårt lilla kärleksbarn och en hormonstint gravid kvinna i sina bästa år! :)

RSS 2.0